, Fingrene væk – høje bøder for at bruge mobil som GPSPas på du ikke blokerer dit udsyn, og husk at indstille ruten FØR du starter bilen.

Skal du på bilferie med billeje, overvejer du måske at bruge din mobil til at finde vej fremfor at bestille en lejebil med GPS. Der kan dog være god grund til at overveje, hvordan du bruger mobilen, hvis du ikke vil risikere en stor bøde.

Forbudt at røre – selv når du holder stille

Efterhånden som det er blevet normalt altid at have en GPS ved handen i vores smartphones, har det været været naturligt for mange af os også at bruge den, når vi skal finde vej i bil. Det er dog ikke helt uproblematisk i forhold til trafiksikkerheden. Tager man øjnene væk fra vejen i blot få sekunder for at kigge ned på sin mobil eller for eventuelt at indtaste sit rejsemål, kan det nemt ende i en farlig situation.

De fleste ved nok, at det ikke er tilladt at snakke i mobil eller for eksempel sms’e under kørsel, men er det ok at bruge den som GPS, hvis man ikke sidder med den i hånden? Svaret er: måske.

I England blev der for eksempel i foråret indført nye højere bøder for mobilbrug i biler. Som udgangspunkt må du her slet ikke røre din mobil, når motoren er tændt (medmindre det er for at ringe 112). Dette gælder også, hvis du blot bruger den til navigation og har monteret den i en holder. Derudover må du heller ikke håndtere mobilen, selvom du holder stille for rødt eller i en kø. Det kan fremover koste dig en bøde på op imod £200.

Har du en holder til din mobil (eller bil-GPS) skal du sørge for at denne er monteret, så dit udsyn ikke blokeres. Det mest sikre er som regel derfor, at montere den et stykke nede på instrumentbrættet, at den ikke rager op foran ruden.

Bestil billig billeje med GPS

Foretrækker du at bruge en “rigtig” bil-GPS, når du skal på tur i kendt terræn? De fleste biludlejningsselskaber tilbyder forskelligt ekstraudstyr, som kan bestille sammen med lejebilen – herunder en GPS. Medbringer du din egen GPS, skal du huske at tjekke om den har de relevante kort installeret.

Derfor skal du vælge en lejebil med GPS

Du kan bruge søgemaskine her på siden til at finde og bestille den billigste billeje i lufthavne og byer i det meste af verden. Indtast blot hvor og hvornår, du har brug for en bil, så får du hurtigt en oversigt over de bedste tilbud.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *