vinmarkEngelsk vinmark. Foto: mendhak, Creative Commons.

Traditionelt har vindyrkning i Europa været forbeholdt landene omkring Middelhavet, men de senere år har et varmere klima rykket grænsen for vindyrkning nordpå. Derfor har England nu fået sin første officielle vinrute, som omfatter de 11 bedste britiske vingårde.

The English Wine Trail

Det er den britiske sammenslutningen af vin- og spiritusproducenter, Wine and Spirit Trade Association (WSTA), som har lanceret vinruten The English Wine Trail i den sydlige del af England.

Kører du ad vinruten, vil du ved hver vingår blive budt på smagsprøver og mulighed for at købe gode vine. Derudover vil der nogle af stederne blive tilbudt rundvisninger, ligesom nogle vingårde har egne caféer, butikker og indkvarteringsmuligheder. Det er en oplagt mulighed for at udforske Sydenglands smukke landskaber og charmerende landsbyer på en kør-selv ferie med billeje.

Der har de sidste 10 år været en stor vækst i antallet af vinproducenter i England med en fordobling i arealet med vinmarker. Ifølge WSTA var der sidste år 502 registrerede kommercielle vingårde i England og Wales og 133 vinproducenter. I år 2020 forventes produktionen af vin i England at være fordoblet til 10 millioner flasker.

Du kan finde kort over vinruten og læse mere om de enkelte vingårde hos WSTA

Find billigste billeje i England

Hvis blot chaufføren sørger for spytte smagsprøverne ud igen, er billeje den perfekte transportform til at følge den nye vinrute. Med en bil bestemmer du helt selv, hvilke vingårde du vil stoppe ved og ikke mindst, hvor længe du vil blive der.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som er indlejret her på side, til at finde den billigste billeje i England. Ved at benytte søgemaskinen kan du på én gang få tilbud fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Europcar og Sixt, så du nemt kan finde den bedste pris på netop den type bil, du søger.

Er det første gang, du skal køre bil i England? Så bør du tage et kig på vores side om færdselsregler i Storbritannien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *