Billeje inklusiv AlkometerBenytter du dig af billeje i Frankrig skal man huske at have et alkometer i bilen. Foto: West Midlands Police

Fra juli skal alle turister, som rejser med bil igennem Frankrig være i besiddelse af et alkometer, så de selv kan teste om der er røget for meget alkohol indenbords til at køre bil. Kritikere mener, at dette nye krav blot er en måde at opkræve flere afgifter fra billisterne.W

Det er den engelske avis Daily Mail, som rapporterer om det nye franske tiltag i stil med kravet om at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest.

De påkrævede alkometre vil ifølge avisen kunne købes ved grænseovergange til Frankrig og koster under £2 (18 kr), men kritikere tvivler på at disse engangs-alkometre er særligt nøjagtige, og uafhængige forbrugertests har da også i flere tilfælde vist, at de giver unøjagtige resultater.

I hovedparten af de vesteuropæiske lande, inklusiv Danmark og Frankrig, er promillegrænsen på 0,5 promille, når man kører.

Det forventes, at det franske politi vil foretage punktkontroller, og billister som tages uden et alkometer risikerer en bøde på 11 euro.

Keith Peat fra den britiske billistorganisation siger til Daily Mail: “Nogle folk vil tage chancen og ikke købe dem, men mange vil simpelthen kende til kravet eller blot glemme det,” og fortsætter: “Hele ideen med at teste sig selv lyder latterlig. Det ligner endnu en pengemaskine for den meget profitable vejsikkerheds-branche.”

Find billeje i Frankrig

Uanset kravene til sikkerhedsudstyr i bilen, er billeje under alle omstændigheder en nem måde at komme rundt på i Frankrig. Kombinerer man billeje i Frankrig med en billig flybillet, slipper man ikke blot for den lange køretur fra Danmark, men får mest muligt ud af sine feriedage i Frankrig. Benyt søgemaskinen her på siden, hvor du nemt og hurtigt kan sammenligne priser på billeje i Frankrig, og finde lige præcis den lejebil som passer til dine behov.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *