USA betalingsvej skiltElektronisk betaling bliver mere og mere udbredt på betalingsvejene i USA. Foto: Famartin, CC BY-SA 4.0

Hvis du bestiller billig billeje i USA, får du en bekvem og komfortabel måde at udforske det store land på. Det er generelt nemt at komme omkring med en lejebil i USA, hvor infrastrukturen i høj grad tilgodeser billisternes behov. I mange stater inkluderer det dog også en del betalingsveje. Det kan være lidt udfordrende, hvis man som turist lejer en bil i USA for første gang.

Men der er ingen grund til at bekymre sig, for i denne artikel får du de vigtigste tips og råd til at bruge betalingsvejene på en enkel og effektiv måde med din lejebil. Her vil jeg forklare de forskellige betalingsmetoder og systemer i USA, og hjælpe dig med at undgå unødvendige gebyrer og bøder.

Typer af betalingsveje i USA

Generelt er der en større udbredelse af betalingsveje på den amerikanske østkyst end på vestkysten. Der er grundlæggende tre forskellige måder at betale, når du benytter en af disse “Turnpikes” eller “Toll Roads” (betalingsveje) med billeje i USA.

Kontante betalingsveje: Disse er betalingsveje, hvor du kan betale med kontanter ved at stoppe ved et bemandet betalingsanlæg med en række båse eller automater. Dette er en af de mest traditionelle måder at betale for betalingsveje i USA, men det kan også tage længere tid end de andre betalingsmetoder.

Elektroniske betalingsveje: Disse er fuldautomatiske betalingsveje, hvor du kan betale elektronisk ved hjælp af en transponder (svarende til en Brobizz). Transponderen er normalt fastgjort til forruden på din bil og kan automatisk registrere, når du kører ind på en betalingsvej, og trække betalingen fra din konto. Et par af de mest kendte transpondere er E-ZPass (særligt i det østlige USA) og FasTrack (kun i Californien), men ingen dækker hele landet.

Nummer-scanning: Denne type betaling registrerer din nummerplade, når du kører på en betalingsvej. Nu til dags fungerer det i praksis ved, at i forvejen har indtastet bilens nummerplade og sine betalingsoplysninger i en app. Det er en praktisk måde at betale på, hvis din udlejer ikke har installeret en transponder i din lejebil. Det er dog naturligvis vigtigt, at du så selv husker at afmelde lejebilen igen.

PlatePass hos biludlejere i USA

Hos nogle biludlejere i USA tilbyder deres kunder en betalingsløsning, PlatePass, som kan bruges ved en lang række betalingsanlæg i mange stater over hele USA. Det gør blandt andet Hertz, Dollar og Thrifty. Dette kan være en praktisk løsning for for dig, der ikke ønsker at bekymre dig om at have den rigtige betalingsmetode eller om at få en uventet regning for vejafgifterne senere.

Med denne løsning bliver vejafgifterne og eventuelle gebyrer trukket på det kreditkort, du også betale din billeje med. Det kan dog godt tage op til en måned eller mere før de sidste opkrævninger laves efter lejemålet er afsluttet. Nogle udlejere tilbyder såkaldt en PlatePass All-Inclusive, hvor du kan køre frit på betalingsvejene for et fast beløb pr. dag.

Det er desuden vigtigt at bemærke, at PlatePass under alle omstændigheder typisk medfører et ekstra gebyr. Du skal hos de fleste udlejere således betale et fast beløb pr. dag alene for transponderen. Hos Hertz koster det for eksempel i skrivende stund USD 4,95 pr. dag, du har lejebilen – altså også eventuelle dage PlatePass ikke benyttes.

Billeje i USA
Der er masser af veje uden betaling i USA. Foto: Christoph KrichenbauerUnsplash

Kan jeg undgå betalingsvejene?

Hvis du ønsker at få den billigste billeje i USA og undgå betalingsveje, er det i princippet muligt at vælge alternative ruter. Det kan være en god lejlighed til at søge væk fra de store interstates for at opleve landet i et lidt langsommere tempo.

Der er dog strækninger, hvor det i praksis er svært at undgå betalingsvejene. Medmindre du har god tid til at følge en rute ad mindre veje. Ønsker du det, har de fleste GPS-apps mulighed for at vælge ‘Undgå betalingsveje’ i indstillingerne.

Selvom du sparer afgifterne for betalingsvejene, kan det generelt ikke svare sig at køre omveje. Dertil er afgifterne trods alt for små i det store rejsebudget. Omveje koster desuden ekstra tid og et højere brændstofforbrug.

Sådan finder du den billigste billeje i USA

Brug søgemaskinen her på Billeje.info, hvis du vil finde den billigste billeje i USA. Du skal blot angive i hvilken by eller lufthavn i USA, at du ønsker at afhente og aflevere din lejebil. Dernæst skal du blot vælge, hvilken periode du ønsker at leje din bil, samt alder på føreren af bilen. Tryk “SØG”. Så vil CarTrawler-søgemaskinen hurtigt give dig et overblik over de billigste lejebiler i USA.

Er du på udkig efter en bestemt biltype, kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion til at indsnævre søgeresultatet yderligere. Filteret kan du også bruge, hvis du kun vil se tilbud fra bestemte biludlejningsfirmaer. Søgemaskinen indsamler priser fra Avis, Hertz, Enterprise, Dollar og alle de andre anerkendte udlejere i USA.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
 1. brian kreutzfeldt
  brian kreutzfeldt says:

  Hej
  Har et spørgsmål… Vi har lejet bil ved dollar og har været i l.a et par dage nu og skal så mod grand canyon, Las Vegas , Yosemite og slutte af i San Francisco… Vi er lidt i tvivl ift betalingsveje… vi har sagt nej til pay by plate men hvilke andre muligheder er der og er det primært i San Francisco der er betalingsveje?kan vi betale med kreditkort eller kontanter?
  På forhånd tak.
  Mvh Brian Kreutzfeldt

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Brian,

   det lyder som en helt klassisk USA roadtrip. Håber alt går efter planen og jeg er kun lidt misundelig :-)

   I Californien er der en række veje hvor man har betaling, men kun i Express Lane. Dvs. hvis man holder sig til de almindelige vejbaner koster det ikke noget. Så er der en række broer, fx. Golden Gate Bridge, hvor man betaler et mindre fee for at køre over, og her gælder at man kan betale ved en bås, ligesom man også kan på fx. Storebæltsbroen, hvis man ikke vil betale via BroBizz eller nummerplade.

   Der kan altid betales med både kreditkort og kontanter, men hold øje med skiltene. Der er ikke noget at være nervøs for.

   Fortsat god tur!

   vh Lars K

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *