At bestille sin lejebil med afhentning i lufthavnen er ofte det mest praktiske. Med billeje kan du efter landing uden forsinkelse fortsætte din rejse. Men først skal du finde ud af, hvor din lejebil skal afhentes. Det kan til tider være en smule forvirrende, især hvis man er træt efter en lang flyrejse. Her vil vi guide dig gennem processen.

Biludlejer med kontor i ankomstterminalen

Mange udlejere har deres kontor i ankomstterminalen, især store firmaer som Avis og Hertz Biludlejning. Efter du har hentet din baggage, skal du blot følge skilte, der peger dig i retning af disses skranker. Hvis du har reserveret billig billeje på forhånd, tager det ikke lang tid før du sidder bag rattet.

Før de udleverer nøglerne, kontrollerer selskabets personalet dit kørekort, beder dig om at underskrive din lejekontrakt og reserverer et depositum på dit kreditkort. Efter dette sidste nødvendige papirarbejde er klaret, er du klar til at hente din lejebil.

Der er som regel god skiltning i lufthavnen, som fører dig fra flyet til dit biludlejningsfirma. Foto: nizar kauzarUnsplash

Car Rental Centre – biludlejningsfirmaer samlet under ét tag:

I visse lufthavne har man taget skridtet videre for at gøre biludlejning endnu mere bekvem for de rejsende. I disse lufthavne kan du tæt på ankomstterminalen du finde et særligt udlejningscenter, hvor alle biludlejningsfirmaerne er samlet under ét tag. Centeret er typisk placeret i samme bygning som eller inden for kort gåafstand fra ankomsthallen. Så du behøver ofte ikke vente på en shuttle-bus.

Ved at samle alle kontorer og lejerbiler på ét sted, kan biludlejningsfirmaerne yde en mere effektiv service. Det reducerer ventetiden og gør hele processen mere strømlinet. Hvis du ankommer til en lufthavn, der har et sådant udlejningscenter, Car Rental Centre, vil det tydeligt være angivet med skiltning i terminalen. Det gør det let at finde, og du kan hurtigt være på vej i din lejebil videre fra lufthavnen.

Sådan et samlet Car Rental Centre har man for eksempel lavet i Københavns Lufthavn.

Shuttle-bus til din lejebil

Ikke alle udlejningsfirmaer har deres kontor i ankomstterminalen eller i et Car Rental Centre på lufthavsområdet. Og hvis de har, er det desuden ikke sikkert, at deres lejebiler er parkereret samme sted. Det er således ikke usædvanligt, at lejebilerne findes “off site”. Hvis dette er tilfældet:

  • Kig efter skilte eller informationsskranke, der vil dirigere dig til den korrekte shuttle-bus.
  • Ventetiden for shuttle-busserne er typisk kort, da de kører regelmæssigt.
  • Efter en kort tur (typisk 5-10 minutter) med shuttlebussen ankommer du til biludlejningsselskabets kontor og/eller parkeringsområde, hvor du kan hente din lejebil.

Hvorfor “off site”?

Som kunde kan det måske undre, at alle udlejningsbiler ikke er placeret direkte ved lufthavnen. Der er primært to grunde:

  • Pladsmangel: Lufthavne har ofte begrænset plads, især de bynære. Det er simpelthen ikke muligt at placere alle de mange udlejningsbiler ved selve terminalbygningen.
  • Omkostninger: Biludlejningsselskaber skal typisk betale en betydelig husleje til lufthavnen for at have deres kontor og parkeringsområde på lufthavnsområdet. Ved at placere kontorer og biler “off site”, kan de opnår betydelige besparelser. Det gør med andre ord billejen billigere for dig som kunde.

Tjek din voucher

Det er altid en god idé at tjekke på forhånd, hvor du skal hente din lejebil. Denne information kan du finde i din voucher/reservationsbekræftelse. Hav den ved hånden, når du lander. Så ved du, hvor du skal hen, og hvem du skal kontakte.

Find nemt din lejebil i lufthavn.
Der er som regel god skiltning fra flyet hen mod din biludlejer. Foto: Osman Yunus BekcanUnsplash

Find den billigste billeje online

Det vigtigste råd, når det gælder billeje i en lufthavn, er: Tjek lejepriserne online i forvejen! Der er som regel et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer og derfor gode chancer for at finde et godt tilbud.

Brug søgemaskinen her på Billeje.info til et finde den billigste pris på netop den lejebil, der passer til dine ønsker. Ved hver lejebil i oversigten se, hvor den kan afhentes. Under ‘Afhentningssted’ står der for eksempel ‘Ved terminal’ eller ‘Gratis shuttlebus’. Du kan sågar bruger søgemaskinens filterfunktion, hvis du kun ønsker at se tilbud på billeje med et bestemt afhentningssted.

Start under alle omstændigheder med blot at søge efter den billigste lejebil i din ankomstlufthavn. Måske kan du leve at køre en kort tur med shuttlebus, hvis du får en meget lavere pris på din lejebil. I søgemaskinen her på siden kan du nemt sammenligne priser fra Avis, Europcar, Enterprise, Hertz, Budget og mange andre firmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *