Billeje standard

En god tommelfingerregel er, at du får den billigste pris på din lejebil ved at bestille den 4-6 måneder før du skal bruge den. Stort set alle biludlejningsfirmaer tilbyder ganske vist booking af deres køretøjer mere end seks måneder i forvejen. Men vores erfaring er altså, at du ofte finder de bedste tilbud på billeje i søgemaskinen, når du tjekker priserne 4-6 måneder før afhentning.

Har du brug for en lejebil til sommerferien, er det med andre ord ikke spor for tidligt at booke den nu! Bestiller du tætter på afrejse, kan du forvente, at de populære modeller begynder at være udsolgt. Allerede når du bestiller hotel og flybilletterne til ferien, bør du derfor samtidig sørge for at booke billeje. For tiden kan et godt tilbud på din lejebil faktisk betyde lige så meget for det samlede feriebudget, som at finde de bedste priser på fly og hotel.

Find de bedste priser online

Særligt i øjeblikket, hvor der som følge af et efterslæb i bilproduktionen stadig er en udbredt mangel på billige lejebiler rundt om i verden, anbefaler vi, at du bestiller billeje online hjemmefra i god tid. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på billeje.info. I den skal du blot angive, hvor og hvornår du har brug for bilen. Så får du en hurtigt oversigt over de aktuelt laveste priser på en bred vifte af lejebiler fra Avis, Europcar, Hertz, Sixt og mange andre udlejere.

Hvorfor svinger priserne så meget?

At priserne på lejebiler ikke er konstante i løbet af året skyldes ganske enkelt variation i udbud og efterspørgsel. Biludlejningsfirmaerne har kun et begrænset antal biler i deres flåde. De store udlejere vil ganske vist typisk forsøge at rokere rundt på deres lejebiler alt efter, hvor der er størst efterspørgsel. Men det er ikke altid tilstrækkeligt til at mætte efterspørgslen. I store lufthavne eller i højsæsonen på nogle udlejningssteder vil du derfor opleve, at priserne kan svinge meget.

Hvor er det billigst at hente din lejebil?

Går du benhårdt efter at finde den billigste lejebil til din rejse, er tidspunktet ikke det eneste, du skal have med i overvejelserne. Det er for eksempel heller ikke ligegyldigt, hvor du vælger at afhente din lejebil. I store populære ferielufthavne kan priserne således svinge ekstra meget, da der her typisk er større udsving i efterspørgsel og udbud i løbet af året. Vælger du at søge efter tilbud i mindre lufthavne eller andre udlejningssteder, vil du se, at priserne som regel er mere stabile og ofte lavere i højsæsonen.

De penge du eventuelt kan spare ved at vælge et udlejningssted, der for eksempel ligger udenfor lufthavnsområdet, bør du dog veje op mod de praktiske ulemper. Kan du afhente din lejebil direkte i ankomstlufthavnen, slipper du således for bøvlet med at arrangere transfer til et “off site” udlejningssted. Især hvis man rejser med børn, foretrækker de fleste at komme hurtigt og ubesværet videre fra lufthavnen.

Hvilken type køretøj billigst?

Hvilken type lejebil du vælger kan have stor betydning for prisen. Det siger næsten sig selv, at en mini-bil normalt er billigere end en stor rummelig stationcar. Når det er sagt, kan du sagtens være heldig at finde stærke tilbud på større modeller og derved få lidt ekstra komfort uden det koster dig ekstra.

Hvis du rejser med en stor gruppe og på forhånd derfor ved, at I har brug for en minivan, bør du nok ikke tage chancen og vente på et last minute-tilbud. Der er normalt færre minivans til rådighed end almindelige personbiler. Selvom der ikke er så stor efterspørgsel på dem, kan de derfor pludseligt blive udsolgt, især på populære rejsedestinationer. Du kan finde flere tips til at vælge den rigtige lejebil i vores guide til bilkategorier.

Last minute-tilbud

At leje en bil i sidste øjeblik kræver lidt is i maven, men kan være en chance for at spare mange penge. Du skal kunne acceptere risikoen for, at der kan være helt udsolgt eller at der kun er dyre modeller tilbage at vælge mellem. Har du ikke nogen særlige krav til størrelse, motor osv., er der dog en chance for at finde gode last minute – selv på populære destinationer. Særligt i mini- og økonomibilkategorierne er der jævnligt gode tilbud. Det er i disse kategorier, at udlejningsbureauerne har det største antal biler.

Fri afbestilling

Følger du vores råd og booker din lejebil 4-6 måneder i forvejen for at få den billigste pris, fristes du måske alligevel til at tjekke lejepriserne igen helt tæt på afrejse. Hvad nu hvis priserne så viser sig at være billigere? Der er ingen grund til at ærgre sig. De fleste udlejningsbureauer tilbyder således gratis afbestilling, når du har booket flere måneder i forvejen. Så du kan eventuelt blot annullere din booking, få fuld refusion og derefter booke bilen igen til den bedre pris.

Læs mere om gratis afbestilling af billeje her.

Opsummering

Vil du give dig selv de bedste chancer for at finde den billigste lejebil, er de bedste tips altså:

  • Book i god tid, gerne 4-6 måneder i forvejen.
  • Tjek priser på flere udlejningssteder, der kan være billigere priser på de mindre populære steder.
  • Vælg den rigtige bilkategori, de mindre modeller er normalt billigst.
  • Sidst, men ikke mindst, sammenlign priser online. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder lige her på siden.
Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *