Billeje standard

En god tommelfingerregel er, at du får den billigste pris på din lejebil ved at bestille den 4-6 måneder før du skal bruge den. Stort set alle biludlejningsfirmaer tilbyder ganske vist booking af deres køretøjer mere end seks måneder i forvejen. Men vores erfaring er altså, at du ofte finder de bedste tilbud på billeje i søgemaskinen, når du tjekker priserne 4-6 måneder før afhentning.

Har du brug for en lejebil til sommerferien, er det med andre ord ikke spor for tidligt at booke den nu! Bestiller du tætter på afrejse, kan du forvente, at de populære modeller begynder at være udsolgt. Allerede når du bestiller hotel og flybilletterne til ferien, bør du derfor samtidig sørge for at booke billeje. For tiden kan et godt tilbud på din lejebil faktisk betyde lige så meget for det samlede feriebudget, som at finde de bedste priser på fly og hotel.

Find de bedste priser online

Særligt i øjeblikket, hvor der som følge af et efterslæb i bilproduktionen stadig er en udbredt mangel på billige lejebiler rundt om i verden, anbefaler vi, at du bestiller billeje online hjemmefra i god tid. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på billeje.info. I den skal du blot angive, hvor og hvornår du har brug for bilen. Så får du en hurtigt oversigt over de aktuelt laveste priser på en bred vifte af lejebiler fra Avis, Europcar, Hertz, Sixt og mange andre udlejere.

Hvorfor svinger priserne så meget?

At priserne på lejebiler ikke er konstante i løbet af året skyldes ganske enkelt variation i udbud og efterspørgsel. Biludlejningsfirmaerne har kun et begrænset antal biler i deres flåde. De store udlejere vil ganske vist typisk forsøge at rokere rundt på deres lejebiler alt efter, hvor der er størst efterspørgsel. Men det er ikke altid tilstrækkeligt til at mætte efterspørgslen. I store lufthavne eller i højsæsonen på nogle udlejningssteder vil du derfor opleve, at priserne kan svinge meget.

Hvor er det billigst at hente din lejebil?

Går du benhårdt efter at finde den billigste lejebil til din rejse, er tidspunktet ikke det eneste, du skal have med i overvejelserne. Det er for eksempel heller ikke ligegyldigt, hvor du vælger at afhente din lejebil. I store populære ferielufthavne kan priserne således svinge ekstra meget, da der her typisk er større udsving i efterspørgsel og udbud i løbet af året. Vælger du at søge efter tilbud i mindre lufthavne eller andre udlejningssteder, vil du se, at priserne som regel er mere stabile og ofte lavere i højsæsonen.

De penge du eventuelt kan spare ved at vælge et udlejningssted, der for eksempel ligger udenfor lufthavnsområdet, bør du dog veje op mod de praktiske ulemper. Kan du afhente din lejebil direkte i ankomstlufthavnen, slipper du således for bøvlet med at arrangere transfer til et “off site” udlejningssted. Især hvis man rejser med børn, foretrækker de fleste at komme hurtigt og ubesværet videre fra lufthavnen.

Hvilken type køretøj billigst?

Hvilken type lejebil du vælger kan have stor betydning for prisen. Det siger næsten sig selv, at en mini-bil normalt er billigere end en stor rummelig stationcar. Når det er sagt, kan du sagtens være heldig at finde stærke tilbud på større modeller og derved få lidt ekstra komfort uden det koster dig ekstra.

Hvis du rejser med en stor gruppe og på forhånd derfor ved, at I har brug for en minivan, bør du nok ikke tage chancen og vente på et last minute-tilbud. Der er normalt færre minivans til rådighed end almindelige personbiler. Selvom der ikke er så stor efterspørgsel på dem, kan de derfor pludseligt blive udsolgt, især på populære rejsedestinationer. Du kan finde flere tips til at vælge den rigtige lejebil i vores guide til bilkategorier.

Last minute-tilbud

At leje en bil i sidste øjeblik kræver lidt is i maven, men kan være en chance for at spare mange penge. Du skal kunne acceptere risikoen for, at der kan være helt udsolgt eller at der kun er dyre modeller tilbage at vælge mellem. Har du ikke nogen særlige krav til størrelse, motor osv., er der dog en chance for at finde gode last minute – selv på populære destinationer. Særligt i mini- og økonomibilkategorierne er der jævnligt gode tilbud. Det er i disse kategorier, at udlejningsbureauerne har det største antal biler.

Fri afbestilling

Følger du vores råd og booker din lejebil 4-6 måneder i forvejen for at få den billigste pris, fristes du måske alligevel til at tjekke lejepriserne igen helt tæt på afrejse. Hvad nu hvis priserne så viser sig at være billigere? Der er ingen grund til at ærgre sig. De fleste udlejningsbureauer tilbyder således gratis afbestilling, når du har booket flere måneder i forvejen. Så du kan eventuelt blot annullere din booking, få fuld refusion og derefter booke bilen igen til den bedre pris.

Læs mere om gratis afbestilling af billeje her.

Opsummering

Vil du give dig selv de bedste chancer for at finde den billigste lejebil, er de bedste tips altså:

 • Book i god tid, gerne 4-6 måneder i forvejen.
 • Tjek priser på flere udlejningssteder, der kan være billigere priser på de mindre populære steder.
 • Vælg den rigtige bilkategori, de mindre modeller er normalt billigst.
 • Sidst, men ikke mindst, sammenlign priser online. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder lige her på siden.
Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
 1. Annette
  Annette says:

  Hej Mikkel
  Sidder lige og kigger på biludlejning i Miami til jan. 2025 – 7 dages billeje fra den 19-25/1, har spottet Sixt til 2.556,- kr. for leje af en SUV, det lyder som en super god pris.
  Men jeg har et enkelt spm. er det normal at biludlejer deponerer 18.568 kr. i refunderbart sikkerhedsdepositum ? det synes jeg lyder af meget ?
  Skal vi bare kaste os ud i det, eller er der noget jeg skal tage højde for ?
  På forhånd stor tak.
  Bedste hilsner Annette
  Refunderbart sikkerhedsdepositum: 18.568 kr.
  Det refunderbare sikkerhedsdepositum tilbageholdes kun midlertidigt på det accepterede kort. Når du afleverer bilen uden manglende brændstof eller betaling af bøder eller vejafgifter, vil dit depositum blive returneret til din konto.
  Når du afleverer bilen uden vejafgifter, bøder eller manglende brændstof, vil indbetalingen blive returneret til din konto.

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Annette,
   det er et højt beløb, men ikke helt usædvanligt. De vil formentlig forsøge at sælge dig en forsikring ved skranken, som reducerer dette beløb. Her er det en god idé at have tjekket sin egen rejseforsikring grundigt hjemmefra, for det kan sagtens være man allerede har den dækning.
   En anden ting man skal være opmærksom på, er at de 18.500 reserveres på kreditkortet, og selvom de aldrig bliver hævet fra kontoen, så reducerer det rådighedsbeløbet på ferien. Så hvis man fx. har 50.000 i trækningsret, så forsvinder de 18.500 på bilen alene, og så kan man nemt komme i problemer senere på ferien, så det er vigtigt at man har styr på sine beløbsgrænser.
   Rigtig god tur til Miami til næste år!

   Svar
 2. Ayoe Raun
  Ayoe Raun says:

  Hej
  Vil leje en bil i Nice sidst i august.
  Forsøgte lige CarTrawler men den platform kan jeg ikke umiddelbart hitte rund i til at leje bil efter.
  Ved du om det kan betale sig eksempelvis at leje igennem Norwegian eller eksempelvis Sixt?
  Mvh Ayoe

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Ayoe,
   priserne på billeje er dynamiske og ændrer sig hele tiden, så det er virkelig svært at sige. Men generelt gælder, at med mindre man har en specialaftale med en biludlejer (fx. Sixt), så finder man de bedste priser på de platforme som samler flere udlejere – fx. her på Billeje.info. Det er fordi konkurrencen så at sige er større, og du får priser fra (næsten) alle biludlejningsselskaber, i stedet for blot et enkelt. Hvis du bestiller billeje hos Norwegian lejer du også gennem CarTrawler, da det er dem der lægger teknik til, og Norwegian får så en kommission for det.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *