Lejebil til kør selv ferieFoto: Open Grid Scheduler, Public Domain.

Er du vant til danske benzinpriser, er det en positiv oplevelse at tanke sin lejebil op i USA. Her koster benzinen typisk omkring det halve og dette lave prisniveau har været stabilt i efterhånden mange år. Den billige benzin (og diesel) er en af grundene til, at det er oplagt at benytte billeje på til en rejse rundt i USA.

Aktuelt er det nationale gennemsnit for benzinprisen i USA på $2,595 for en gallon, hvilket svarer til blot 4,73 kr. pr liter! Så gør det ikke så meget, at afstandene man tilbagelægger på en kør-selv-ferie USA med billeje typisk ofte er større.

Her er de højeste og laveste benzinpriser i USA

Det er American Automobile Association (AAA), som er den amerikanske pendant til FDM, der udregner den nationale gennemsnitspris på benzin i USA. På deres hjemmeside for benzinpriser kan du desuden se et kort, der illustrerer prisforskelle mellem staterne.

Her fremgår det, at det typisk er dyrere, hvis du skal fylde tanken i din lejebil i Californien eller på Hawaii. Her skal du i skrivende stund betale henholdsvis $3,542 og $3,661 for en gallon benzin, hvilket svarer til cira 6,45 og 6,67 kr. pr. liter. Det er dog stadig et godt stykke under europæiske priser. Der er desuden ofte også lidt variation i priserne inden for den enkelte stat.

Det er ifølge AAA billigst at tanke sin bil i Montana og South Dakota, men også i Florida, som i øvrigt er et af de billigste steder at leje en bil i USA, ligger benzinprisen under landsgennemsnittet.

Derfor er benzin så billig i USA

USA er i dag en af verdens største olieproducenter, men det er ikke den primære årsag til, at prisen på benzin er så lav her sammenlignet med andre vestlige lande. I grove træk koster benzin koster nemlig omtrent det samme uanset, hvor i verden den produceres.

Prisforskellene landene imellem handler derimod om forskelle i politiske prioriteringer. Hvor man i Danmark og de fleste andre vestlige lande beskatter brændstof kraftigt, er der andre lande som USA, hvor man fra politisk hold tværtimod fravælger denne mulighed eller ligefrem subsidierer. Det meste af prisforskellen på benzin mellem USA og Europa udgøres således af skatte og afgifter.

Indtægterne fra den høje beskatning på benzin i Europa kommer blandt andet den offentlige transport til gode. På den anden side af Atlanten har man derimod traditionelt valgt at prioritere privatbilismen, og det er derfor mange steder tilsvarende svært at komme omkring med offentlig transport.

Bestil billig billeje i USA

De lave benzinpriser er naturligvis ikke blot til glæde for de amerikanske billister, men også for de mange danskere som benytter billeje på deres ferie i USA. Ikke blot er udvalget af lejebiler stort i USA, man får også mere billeje for pengene end vi er vant til herhjemme, og når benzinen oven i købet er billig, er billeje i USA oplagt.

Har du brug for en billig lejebil til din ferie i USA? Så benyt søgemaskinen her på Billeje.info, som finder og sammenligner billejepriser fra alle biludlejningsfirmaerne i USA, og gør det let for dig at finde præcis den type lejebil, som passer til dine rejseplaner i USA, til den laveste pris.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *