BMW - information om BMW lejebiler

BMWBMW har været gennem adskillige kriser i sin historie, men har siden slutningen af 1960’erne været i konstant fremgang. I 1971 lå årsproduktionen på ca. 180.000 enheder, men er i dag oppe på over 1 million.

Billig billeje med BMW

BMW – sammenlign priser på billeje og lej en billig BMW på BillejeInfo. Foto: M 93

Fra fly til luksusbiler – historien om BMW

Bayerische Motoren Werke (BMW), som blev skabt i 1916 ved sammenlægning af flere selskaber, fremstillede oprindeligt flymotorer, men et forbud mod fremstilling af fly i Tyskland efter første verdenskrig var med til at ændre firmaets fremtid. I stedet leverede BMW med succes motorer til et andet firmas motorcykler, og udviklede i 1923 også sin egen motorcykel, R 32, som skulle vise sig at blive trendsættende for BMW’s fremtid. Få år senere i 1928 overtog BMW fabrikanten Fahrzeugfabrik Eisenach, og fik dermed selv status af bilfabrikant.

Efter anden verdenskrig, hvorunder BMW producerede tysk krigsmateriel, havde BMW-fabrikkerne svært ved at komme på fode igen, da maskiner og værktøj for en stor del blev konfiskeret og demonteret. Produktionen i de første år efter krigen bestod derfor hovedsageligt af køkkenredskaber, men i 1948 bragte introduktionen af BMW motorcyklen R 24 firmaet tilbage på rette kurs, og selv om der var startvanskelligheder i produktionen blev motorcyklen en stor succes. BMW’s første bilmodel efter krigen luksusbilen 501 opnåede ikke de store salgstal, men genetablerede dog BMW’s status som bilfabrikant.

Op gennem 1950erne blev den økonomiske situation imidlertid stadig mere vanskelig for BMW, og i 1959 var firmaet tæt på at blive opkøbt af Daimler-Benz. Men opkøbet blev afværget og introduktionen af den populære BMW 1500 modellen i 1961 vendte billedet for det trængte selskab. Allerede i 1963 kunne BMW således fremvise overskud igen. Siden da er det kun gået fremad, og BMW moderselskabet omfatter i dag blandt andet Rolls-Royce og Mini.

BMW har i nyere tid desuden udvidet bilproduktionen til også at omfatte fabrikker uden for Tysklands grænser, og har således i dag også fabrikker blandt andet USA og Sydafrika. BMW har formået at skabe et stærkt brand af eksklusive biler med fokus på ydelses og teknologisk fornyelse.

BMW som lejebil

BMW er også at finde hos flere biludlejningsfirmaer, og har blandt andet et tæt samarbejde med biludlejningsfirmaet Sixt, som betyder at alle BMW’s modeller inklusive den populære Mini, vil være at finde i udvalget af lejebiler.

Fakta om BMW

 • Grundlagt: 1916, Tyskland
 • Moderselskab: BMW Group
 • Hovedsæde: München, Tyskland.
 • Ansatte: 100.306 (2011)
 • Adresse i Danmark:
  BMW Danmark A/S
  Borgmester Christiansens Gade 50
  DK-2450 København SV
  Telefon: 70 15 61 56

Læs også mere om BMW på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=