Citroën

CitroënAndré Citroën var nyskabende på mange områder. De skråtstillede tandhjul i gearkassen blev til et firmalogo – forhjulstræk i 1934 var ligeledes meget nyt og vovet – og den hydropneumatiske affjedring fra 1955 er blevet anvendt af selveste Rolls-Royce-fabrikkerne.

Billig billeje med Citroën

Citroën – sammenlign priser på billeje og lej en billig Citroën på BillejeInfo. Foto: passion:driving

Historie

Efter første verdenskrig, hvorunder André Citroën’s virksomhed havde vokset sig stor på fremstillingen af krigsmateriel til den franske hær, blev produktionen omlagt til bilproduktion og Citroën kunne sende sin første masseproduceret bil, Type A, på gaden i 1919. Med inspiration fra Henry Ford fabrikkerne i USA blev Citröen den første europæiske bilproducent, som udviklede en stor samlebåndsproduktion. Citröen’s første og billige bil var en øjeblikkelig succes, og allerede i løbet af det første år var der solgt 2.500 stk. Det gode salg og den effektive produktion gjorde hurtigt Citröen til Europas største bilproducent, som på verdensplan kun blev overgået af General Motors i USA.

Allerede fra starten har Citröen skilt sig ud med innovative løsninger, som for eksempel forhjulstræk og senere det unikke gashydrauliske affjedringssystem. Citroën var også nogle af de første til at udvikle biler med et aerodynamisk design, som øger brændstoføkonomien og ydelsen ved høj fart. Endelig var man hos Citroën på forkant med markedføring og udvikling brand-værdi. I modsætning til konkurrenterne brugte Citroën således allerede i de tidlige år store markedsføringskampagner og events til at lancere nye bilmodeller.

Oliekrisen i halvfjerdserne tvang dog et i forvejen økonomisk svækket Citroën helt i knæ, og for at redde virksomheden og arbejdspladserne blev Citroën i sidste ende (1976) opkøbt af Peugeot. Citröen og Peugeot hører derfor nu under samme moderselskab, PSA Peugeot Citroën.

Lej en Citröen

De mest berømte Citröen modeller må være 2CV’en, som blev produceret mellem 1948 og 1990, og den smukke Citroën DS, et designikon fra 1955 og af mange betragtet som en af vedens smukkeste biler nogensinde. Citröen står også i dag for nogle af de mest populære biler i Danmark, og flere biludlejningsfirmaer herhjemme og i udlandet har da også Citroën-biler blandt deres lejebiler. Bestiller du din lejebil i søgemaskinen her på Billeje.info, kan du for eksempel finde populære modeller som Citroën C3, Citroën C4 og Citroën Berlingo.

Fakta om Citroën

 • Grundlagt: 1919, Frankrig
 • Moderselskab: PSA Peugeot Citroën
 • Hovedsæde: Saint-Ouen, Seine-Saint-Denis, Frankrig.
 • Adresse i Danmark:
  Citroën Danmark A/S
  Sydhavnsgade 16
  2450 København SV
  Tlf. 36 18 02 00

Læs også mere om Citroën på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!