Lamborghini

Lamborghini producerer nogle af verdens mest kraftfulde, eksklusive og ikke mindst dyre biler, som af mange bilentusiaster anses for den eneste reelle konkurrent til Ferrari. Lamborghini ejes i dag af tyske Audi, som har givet sportsvognene et løft i kvalitet og selskabet bedre tal på bundlinjen.

Lamborghini . Lej en bil på Billeje.info

Lamborghini’s mest producerede model, Lamborghini Gallardo. Foto: James Ellesmere

Historie

Da Ferruccio Lamborghini besluttede sig for at grundlægge Lamborghini som bilmærke i 1963, var han allerede en velhavende mand. Efter anden verdenskrig havde han således blandt andet haft succes med fremstilling af traktorer. Sideløbende med sine forretninger og i kraft af sin formue plejede Ferruccio Lamborghini en stor interesse for italienske sportvogne, og ejede selv flere Ferrari and Maserati-biler. En dag gik koblingen i hans Ferrari i stykker, og Lamborghini henvendte sig derfor til Ferrari for at få en bedre erstatning, men blev afvist med besked om at en traktorproducent ikke vidste noget om sportsvogne. Episoden vakte for alvor Ferruccio’s lyst til selv at skabe en sportsvogn, der kunne leve op til hans egne kvalitetskrav. Ferruccio Lamborghini’s ambition om at skabe en sportvogn, der var bedre end en Ferrari, blev mødt med hovedrysten, og man spåede at eventyret ville koste ham hans formue.

Den første bil, Lamborghini 350GT, blev præsenteret kort efter firmaets grundlæggelse. Det var dog modellen Miura, som blev produceret 1967-73, der for alvor gjorde Lamborghini til et anerkendt sportsvognsmærke. Herefter er fulgt flere nu ikoniske modeller som for eksempel Countach (1974-89), men økonomisk led Lamborghini konstante tab. De høje omkostninger ved fremstillingen af de teknisk avancerede biler og oliekrisen betød, at Ferruccio Lamborghini til sidst i 1972 solgte firmaet, og produktionen af nye biler gik i stå i to år.

Siden har Lamborghini haft flere forskellige ejere, men i 1998 overtog Audi Lamborghini og har investeret store summer i at modernisere fabrikken i Italien og designe nye bilmodeller. Et af de mest succesfulde resultater af det nye tyske ejerskab har været modellem Lamborghini Gallardo (2003), som for størstedelen blev udviklet af Audi, men bevarede de traditionelle Lamborghini karakteristika. Takket være denne forholdsvis mere prisvenlige model ottedoblede Lamborghini sit salg frem til 2007. Trods et stigende salg på det asiatiske bilmarked i samme periode, er også Lamborghini blevet ramt af den globale økonomiske krise, og har siden kæmpet med faldende salgstal.

Lej en Lamborghini

Det er de færreste forundt nogensinde at sidde bag rattet i en Lamborghini, men der er dog mulighed for at leje en Lamborghini enkelte steder. Således finder der biludlejningsfirmaer med speciale i udlejning af luksusbiler og sportvogne, hvor du kan udleve drømmen om at køre en af verdens bedste sportvogne.

Fakta om Lamborghini

  • Grundlagt: 1963
  • Moderselskab: Audi AG
  • Hovedsæde: Bologna, Italien

Læs også mere om Lamborghini på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!