Maserati - information om Maserati lejebiler

Maserati er et italiensk bilmærke med speciale i luksuriøse sportsvogne, som dog ligger i et mere overkommeligt prisleje end for eksempel Ferrari og Lamborghini. Maserati anses ofte for Italiens svar på Porsche.

1957 Maserati 450S. Find billige lejebiler på Billejeinfo

En af de klassiske Maserati racerbiler fra 1957, Maserati 450S Foto: Rex Gray

Historie

Ligesom det ofte har været tilfældet for italienske bilfirmaer, startede Maserati som et familieforetagende. Maserati brødrene, Alfieri, Bindo, Carlo, Eltore, Ernesto og Mario, som alle var optaget af motorløb og biler, grundlagde i 1914 Maserati i Bologna, og gik i gang med at udvikle racerbiler. Det var dog først i 1926, at bilerne begyndte at bære Maserati emblemet. Brødrene vandt adskillige racerløb i 1920erne og 30erne, og frem til krigen holdt Maserati sig til produktionen af racerbiler.

Den første produktionsbil til gadebrug, A6 1500, kom først i 1947, efter Maserati-brødrene havde solgt firmaet. Disse første Maserati-biler solgte dog ikke i nær samme omfang som konkurrenternes, for eksempel Ferrari, og i de første år tjente Maserati derfor i højere grad penge på produktionen af andre produkter såsom tændrør og bilbatterier. I løbet af 1960erne var fokus i firmaet efterhånden skiftet væk fra produktionen af racerbiler til udviklingen af serieproducerede sportsvogne. Fra denne periode skiller især den smukke Maserati Ghibli (1966) sig ud.

Maserati blev solgt til Citröen i 1968, og produktionen af biler blev sat i vejret. Oliekrisen sendte dog Citröen og Maserati til tælling, og i 1975 overtog den tidligere argentinske racerkører Alessandro de Tomaso Maserati. Det indledte ifølge mange fans et lavpunkt for Maserati’s image, der efterfølgende i 1980erne lancerede flere intetsigende og notorisk upålidelige modeller, som dog sikrede firmaets overlevelse. Siden er ejerskabet over Maserati af flere omgange skiftet til Fiat, som med store investeringer i en ny fabrik har formået, at relancere Maserati som et luksuriøst sportsvognsmærke. Blandt de nye anerkendte Maserati modeller finder man blandt andet Quattroporte og GranTurismo.

Find en Maserati lejebil

Selvom Maserati prismæssigt ligger i niveauet under for eksempel Ferrai, finder man dog ikke Maserati-biler hos normale biludlejningsfirmaer. Men har du et brændende ønske om at sidde bag rattet i en ægte italiensk Maserati, findes der dog rundt om i verden forskellige mindre biludlejere som har specialiseret sig i luksusbiler og sportsvogn, hvor du også finder Maserati lejebiler.

Fakta om Maserati

  • Grundlagt: 1914
  • Moderselskab: Fiat
  • Hovedsæde: Modena, Italien

Læs også mere om Maserati på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!