Renault

RenaultFranske Renault har i mange år været en af Europas største bilkoncerner, og er takket være en alliance og medejerskab af Nissan nu den fjerdestørste bilproducent globalt. Hvor Renault især er stærk på det europæiske og latinamerikanske marked, står Nissan solidt i Japan og Nordamerika, og de to bilmærker komplementerer derfor hinanden godt.

Lej en billig Renault med Cartrawler

Renault Fluence – sammenlign priser på billeje og lej en billig Renault på BillejeInfo. Foto: M 93

Historie

Virksomheden blev grundlagt i Frankrig at Louis Renault og hans to brødre, og de skabte sig hurtigt et navn inden for motorsport, som kunne bruges i markedsføringen af virksomhedens nye biler. Renault får da også hurtigt en succesfuld forretning som vokser med raketfart således, at medarbejderstaben mellem år 1900 og 1913 stiger fra 110 til hele 4.400 medarbejdere.

Efter anden verdenskrig blev Renault nationaliseret for at undgå en konkurs, som den der var overgået Citröen. Den franske stat ejer således stadig i dag en mindre andel af Renault. Den populære lille firecylindret hækmotorbil 4CV, som blev solgt i 1,1 millioner eksemplar mellem 1947 og 1961, gav Renault et tiltrængt rygstød og vigtig indkomst til den franske økonomi. Renault fulgte op på 4CV’en med en endnu større succes, Renault 4, en lille men rummelig forhjulstrukket model, som med 8,1 millioner styk produceret mellem 1961 og 1993 endte med at blive den mest populære franske bil nogensinde.

Renault har siden fortsat udviklingen af nye innovative modeller, og er kendt for at have et bredt udvalg af biler i mange klasser. Renault har to gange vundet titlen af “Årets bil i Danmark” med Renault 16 (1966) og Renault 19 (1990), men er i nyere tid også kendt for populære modeller som for eksempel Renault Espace, Twingo, Scenic, Megane og Clio.

Find en Renault lejebil

Især i Europa vil du ofte finde et bredt udvalg af Renault lejebiler i forskellige klasser. Ønsker du at leje en Renault til din næste ferie, så benyt billeje-søgemaskinen her på Billeje.info, som sammenligner priser på Renault lejebiler og andre bilmærker over hele verden.

Fakta om Renault

 • Grundlagt: 1899
 • Hovedsæde: Boulogne-Billancourt, Frankrig
 • Adresse i Danmark:
  Renault Danmark
  Herstedøstervej 27-29.
  DK-2620 Albertslund
  Tel: 80 88 94 00

Læs også mere om Renault på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!