Har du endnu ikke lagt cigaretterne på hylden, skal du være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer ikke tillader rygning i deres lejebiler. Men hvad sker der, hvis du ikke kan holde rygetrangen nede og ryger i din lejebil?

Ikke ulovligt – men dyrt

Du vil få svært ved at finde en biludlejer med lejebetingelser, som tillader rygning i køretøjerne. Men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du får politiet på nakken, fordi du ryger i din bil. Medmindre det fjerner din opmærksomhed fra trafikken, kan du derfor i de fleste lande roligt pulse løs (i flere lande er det dog forbudt, hvis du har mindreårige passagerer).

Rygning er som udgangspunkt altså ikke i sig selv er en overtrædelse af færdselsloven. Til gengæld skal du være opmærksom på, at hvis du vælger at ryge i en lejet bil, kan det i sidste ende blive en dyr fornøjelse. Rygning vil således som regel være en overtrædelse af lejebetingelserne, hvilket betyder, at du efterfølgende risikerer at blive mødt med en ikke-ubetydelig regning for ekstra grundig rengøring af lejebilen.

Udlejeren er naturligvis nødt til at sikre sig, at den næste kunde ikke får udleveret en bil, som lugter af røg. Er du så uheldig, at din rygning laver en decideret skade, for eksempel et brændmærke, vil dette normalt heller ikke være dækket af en eventuel billejeforsikring, da du har overtrådt lejebetingelserne. I teorien kan rygning under kørsel ligeledes betyde, at din billejeforsikring heller ikke dækker, hvis du er involveret i en ulykke.

Synes du din lejebil lugter af røg, skal du gøre personalet opmærksom på det i forbindelse med udleveringen. De bør tilbyde dig en anden lejebil. Har du ikke noget imod røglugt, bør du alligevel gøre udlejeren opmærksom på den. Sørg for at det er noteret, så du ikke opkræves for ekstra rengøring, når du senere returnerer bilen.

Lejebiler fra Hertz Biludlejning er nu helt røgfri

Er e-cigaretter ok?

Selvom e-cigaretter oftest ikke næves specifikt i lejebetingelserne, og at man kan argumentere for, at lugtgenerne ikke er de samme som ved rigtige cigaretter, fraråder vi, at du benytter dem i forbindelse med billeje. Smagsstofferne som er tilsat røgen kan sætte sig i interiøret, og ikke mindst kan den tætte røg nemt fjerne fokus fra trafikken.

En tilrøget bilkabine, hvad enten der er “rigtig” cigaretrøg eller damp, er noget politiet tager meget alvorligt på linje med, hvis man ikke sørger for at skrabe isen af forruden. I værste tilfælde kan en tildampet kabine således resultere i en ubetinget frakendelse af kørekortet. Vær desuden opmærksom på, at der ifølge forhandlerne af e-cigaretter sågar er en ingrediens i e-væske, vegetabilsk glycerin, som har en tendens til at få ruderne til at dugge nemmere til.

Bestil røgfri billeje her

Vil du være sikker på ikke at få en bil, som lugter af røg, kan du trygt bestille din næste lejebil ved hjælp af søgemaskinen her på siden.

Den anerkendte billeje-søgemaskine fra CarTrawler, gør det nemt for dig at sammenligne priser fra en lang række store og små biludlejningsfirmaer over hele verden. Du skal blot angive, hvor og hvornår du har brug for en bil, så finder CarTrawler lynhurtigt alle de bedste tilbud fra udlejere som Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Så skal du blot vælge og bestille den bil, som passer bedst til dine behov og budget. Det bliver ikke nemmere!

Har du flere spørgsmål til billeje? Så tag et kig i vores FAQ om billeje. Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om at leje en bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *