, Må jeg ryge i min lejebil? – Rygning og billeje

Har du endnu ikke lagt cigaretterne på hylden, skal du være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer ikke tillader rygning i deres lejebiler. Men hvad sker der, hvis du alligevel ikke kan holde rygetrangen stangen på en bilferie med billeje?

Ikke ulovligt – men dyrt

Selvom du vil have svært ved at finde en udlejer, som i sine lejebetingelser tillader rygning i sine køretøjer, er det naturligvis ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du får politiet på nakken, fordi du ryger i bilen. Medmindre det fjerner din opmærksomhed fra trafikken, kan du derfor i de fleste lande roligt pulse løs (i flere lande er der dog forbud, hvis du har mindreårige passagerer).

England indfører rygeforbud i biler

Selvom rygning som udgangspunkt ikke i sig selv er en overtrædelse af færdselsloven, skal du til gengæld være opmærksom på, at hvis du vælger at ryge i en lejet bil, kan det i sidste ende blive en dyr fornøjelse. Rygning vil således være en overtrædelse af lejebetingelserne, hvilket betyder, at du efterfølgende risikerer at blive mødt med en ikke ubetydelig regning for ekstra grundig rengøring af lejebilen. Udlejeren er naturligvis nødt til at sikre sig, at den næste kunde ikke får udleveret en bil, som lugter af røg. Er du så uheldig, at din rygning laver en decideret skade, for eksempel et brændmærke, vil dette normalt heller ikke være dækket af en eventuel billejeforsikring, da du har overtrådt lejebetingelserne. I teorien kan rygning under kørsel ligeledes betyde, at din billejeforsikring heller ikke dækker, hvis du er involveret i en ulykke.

Er e-cigaretter ok?

Selvom e-cigaretter oftest ikke næves specifikt i lejebetingelserne, og at man desuden kan argumentere for, at lugtgenerne ikke er de samme som ved rigtige cigaretter, må det ligeledes frarådes at benyttes dem, når du kører i en lejebil. Ikke mindst fordi røgen nemt kan fjerne fokus fra trafikken.

En tilrøget bilkabine, hvad enten der er “rigtig” cigaretrøg eller damp, er noget politiet tager meget alvorligt på linje med, hvis man ikke sørger for at skrabe isen af forruden. I værste tilfælde kan en tildampet kabine således resultere i en ubetinget frakendelse af kørekortet. Vær desuden opmærksom på, at der ifølge forhandlerne af e-cigaretter sågar er en ingrediens i e-væske, vegetabilsk glycerin, som har en tendens til at få ruderne til at dugge nemmere til.

Bestil røgfri billeje her

Uanset om du tilhører de knap 20 procent af danskerne, som stadig ryger, eller du vil være helt sikker på ikke at få en bil, som lugter af røg, kan du trygt bestille din næste lejebil ved hjælp af søgemaskinen her på siden.

Lejebiler fra Hertz Biludlejning er nu helt røgfri

Den anerkendte billeje-søgemaskine fra CarTrawler, gør det nemt for dig at sammenligne priser fra en lang række store og små biludlejningsfirmaer over hele verden. Du skal blot angive, hvor og hvornår du har brug for en bil, så finder CarTrawler lynhurtigt alle de bedste tilbud fra udlejere som Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Så skal du blot vælge og bestille den bil, som passer bedst til dine behov og budget. Det bliver ikke nemmere!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *