Tom bilparkeringFoto: Michal Jarmoluk, Pixabay.

Med udsigt til at det snart igen bliver muligt at rejse på ferie, begynder bestillingerne på billig billeje at tikke ind. Er du selv endnu lidt usikker på sommerferieplanerne og ser tiden lidt an før du booker billeje? På grund af coronapandemien skal du være opmærksom på, at denne sommer er anderledes for rejsende – også når det gælder billeje. Læs her hvorfor det netop nu er ekstra vigtigt, at du booker din lejebil i god tid.

En mavepuster til billejebranchen med efterdønninger

Da coronaen satte verden på den anden ende i foråret 2020, sendte det chokbølger gennem biludlejningsbranchen. Fra den ene dag til den anden styrtdykkede efterspørgslen på lejebiler fra både ferie- og forretningsrejsende. Kollapset og den langtrukne krise skabte ikke overraskende hurtigt store problemer for biludlejningsfirmaerne rundt om i verden – små som store. Selv biludlejningsgiganten Hertz blev for eksempel nødsaget til at søge konkursbeskyttelse for selskabets aktiviteter i Nordamerika.

For at komme gennem coronakrisen med skindet på næsen har mange af biludlejningsselskaberne været nødsaget til at skære kraftigt ned på deres aktiviteter og sælge ud af de mange ubenyttede lejebiler for at skaffe livsnødvendig kapital til faste udgifter. Det er i store træk lykkedes, men har givet anledning til et nyt problem nu, hvor kunderne omsider begynder at vende tilbage.

Få gode råd om sikker billeje med Corona

Chip-krise giver mangel på lejebiler og højere priser

En ulykke kommer sjældent alene, og det gælder også for biludlejningsselskaberne. I takt med at Covid-19 ser ud til at være på retur i mange dele af verden, begynder bestillingerne på billeje billeje til sommerferien igen at tikke ind – også her på Billeje.info. Det er jo i princippet godt nyt, men mange steder mangler der nu lejebiler. En del biludlejningsselskaber har således haft svært ved at nå at købe nok nye biler hjem igen til genåbningen. Bilproducenterne blev således også negativt påvirket af pandemien. Især de europæiske produktionsfaciliteter blev lukket helt ned i foråret 2020, da bilfabrikanterne på grund af nedlukning og hjemsendelser oplevede flaskehalse i leverancerne fra underleverandører og ikke mindst et fald i bilsalget.

Der har således været et efterslæb på leveringen af nye lejebiler, som også skyldes, at nogle underleverandører til bilindustrien i løbet af pandemien har omstillet deres produktion til at betjene andre brancher. Det gælder ikke mindst produktionen af de mikrochips, som i dag er så afgørende for bilerne. Dem er der derfor nu så meget rift om, at eksperter taler om en global “chip-krise”, der har ramt alt fra smartphone- til bilproducenter. Store bilproducenter som Volkswagen, Ford, Fiat, General Motors, Honda og Nissan har ifølge Ingeniøren således meddelt, at deres produktion nogen tid endnu vil være hæmmet af chip-manglen.

Et mindre udbud af lejebiler kombineret med en stigende efterspørgsel vil næsten undgåeligt føre til højere priser på billeje den kommende tid. Det var samme mønster, man så i 2009 lige efter finanskrisen, hvor biludlejerne også havde minimeret deres bilflåde for at klare skærene. De højere priser på billeje ses allerede tydeligt i blandt andet USA, og samme udvikling må forventes på de populære destinationer i Europa denne sommer.

Book din billeje til sommerferien nu!

Vil du have den billigste pris på din billeje, er det også i normale år uden en pandemi en god ide at booke dit køretøj i god tid. Men særligt denne sommer forudser kendere af branchen, at der vil blive ekstra meget rift om de billigste lejebiler. Ganske vist ser mange af os stadig tiden lidt an, men desto nærmere vi kommer sommerferien og den forventede endnu større genåbning af samfundet, jo mere rift bliver der sandsynligvis om lejebilerne på de åbne destinationer.

Da alle færdigvaccinerede danskere samt dem, der har været smittet med covid-19 inden for de seneste 6 måneder, ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning nu frit kan rejse til alle orangefarvede lande uden krav om karantæne ved hjemkomst, sidder mange nok nu lægger ferieplaner. Selv hvis du endnu ikke tilhører en af disse grupper og formentlig først med indførslen af det europæiske coronapas efter d. 26. juni kan rejse karantænefrit inden for EU, bør du ikke vente med at bestille billeje. I hvert fald ikke hvis du også vil sikre dig en af de billigste lejebiler til sommer.

Fri afbestilling

Brug søgemaskinen øverst her på siden, hvor du nemt og på få sekunder kan sammenligne priser på billeje fra en bred vifte af kendte udlejere som f.eks. Hertz, AVIS, Enterprise, Alamo, Sixt, Europcar og Budget. Derudover tjekkes også priser hos en lang række små lokale udlejningsselskaber. Det er i mange tilfælde dem, som har de bedste tilbud – specielt hvis du er lidt sent ude med din bestilling af billeje.

Når du har fundet et godt tilbud på den lejebil, som passer bedst til dine ønsker, er du blot nogle få trin fra at fuldføre bestillingen. Husk at du har FRI AFBESTILLING indtil 48 timer før afhentning på de fleste lejebiler (afhængigt af i hvor god tid du bestiller).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have besked i forbindelse med særlige kampagner og promotions fra billejefirmaer. Der er jævnligt kampagner fra både store og små biludlejningsselskaber med besparelser på op mod 50%, hvis du booker på det rigtige tidspunkt.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *