Roadtrips på Østkysten

På et roadtrip på østkysten får du chance for at nyde friheden bag rattet i din egen bil, mens du udforsker en perlerække af USA’s smukkeste landskaber og mest interessante byer. Den amerikanske østkyst fra Maine i nord til Florida i syd byder således på alt fra verdenskendte museer i Washington D.C. til kridhvide palmestrande i Miami Beach.

Følger du den omkring 3000 km lange hovedvej Interstate 95, kan du køre fra nord til syd på blot nogle få dage. Det kan dog varmt anbefales i stedet at udforske østkysten på kortere roadtrips, så du oplever flest muligt af de mange seværdigheder og attraktioner den østligste del af USA gemmer på.

Linn Cove Viaduct
Linn Cove Viaduct på Blue Ridge Parkway. Foto: David Joyce, CC BY-SA 2.0

De bedste roadtrips på østkysten

Den amerikanske østkyst byder på så en så stor mangfoldighed af natur- og kulturoplevelser, at du på en almindelig ferie blot kan opleve en brøkdel af dem. Det bedste er ikke at forsøge at gabe over for meget, så du ender med at bruge al tiden bag rattet. Bestem dig i stedet allerede hjemmefra bestemme for nogle udvalgte, begrænsede områder du vil udforske på dit roadtrip. Så har du tid til at gå i dybden med de mange seværdigheder og attraktioner undervejs. Mulighederne er mange, når du med billeje har frit valg fra alle hylder, men herunder kan du finde lidt inspiration til de bedste roadtrips på Østkysten.

Bahia Honda
Udsigt til den gamle jernbanebro og den nyere vejbro på Overseas Highway. Foto: h gruber, CC BY 2.0

Overseas Highway: Miami til Key West

Længst mod syd lokker de caribiske strande og farverige byer i Florida. Begge dele kan du opleve, hvis du lejer en bil. Faktisk er billeje næsten et must for at komme omkring i Solskinsstaten, hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg. Et af de mest spektakulære roadtrips du kan tage på i Florida er den 113 mile (181.9 km) lange Overseas Highway fra Miami ud til Key West.

Engang kunne man køre denne strækning i tog takket være Florida East Coast Railway. Denne jernbanestrækning blev dog i 1935 ødelagt af en voldsom orkan, og jernbaneselskabet havde ikke råd til at genetablere den dyre forbindelse ud over de små øer. I stedet blev de broer, som havde overlevet orkanen solgt for en slik til staten, der valgte at bruge dem til at anlægge en vej, den nu så berømte Overseas Highway. De fleste af de tidligere jernbanebroer står stadig, men på det meste af strækningen har man har dog omlagt Overseas Highway til en række nye, bredere vejbroer. Nogle af de gamle broer har i stedet fået nyt liv som populære fiskemoler.

Det er en unik oplevelse at køre ud over havet fra ø til ø ad det, der næsten føles som en uendelig række af broer. Kører du turen uden pauser, tager det blot nogle få timer. Men det kan dog anbefales at tage sig tid til også at besøge nogle af øerne undervejs, hvor du flere kan dase i sandet eller tage på dykke- og snorkleture på flotte koralrev. Blandt højdepunkterne er således John Pennekamp Coral Reef State Park, hvor der også er turbåde med glasbund ud til koralrevet for dem, der ikke selv vil i vandet. Tag gerne en overnatning i Key West, endestation for Overseas Highway, så du har tid til at udforske den lille bys seværdigheder.

Blue Ridge Parkway

Denne 755 km lange parkway, som forbinder Shenandoah National Park i Virginia og Great Smoky Mountains National Park i North Carolina , er ligesom Scenic Route 100 Byway en fantastisk flot rute til et roadtrip i efteråret. Faktisk udgør selve Blue Ridge Parkway og de nærmest områder omkring vejen en nationalpark.

Denne lange og smalle nationalpark går, som navnet antyder, på tværs af Blue Ridge Mountains og er derfor især populær blandt naturelskere. Der er da også rig mulighed undervejs for at parkere lejebilen for at vandre en tur på en af de mange stier, der findes i området. Der er ingen store tilstødende motorveje til Blue Ridge Parkway og sammen med hastighedsgrænsen på 45 miles (72 km) i timen betyder det, at det selv i højsæsonen er en ganske fredelig oplevelse at køre på på denne smukke vejstrækning.

Scenic Route 100 Byway

Rejser du til det østlige USA i efteråret for at se det smukke, farverige løvfald i New England, er Route 100 i Vermont det helt perfekte roadtrip. Ruten, der strækker sig over 350 km, fører dig gennem de smukke Green Mountains’ bølgende bakker og ikke mindst gennem en rækkes af New Englands mest stemningsfulde byer.

Det er ikke kun om efteråret, at ruten er værd at følge. hvis du har lejet en bil. Scenic Route 100 Byway kaldes således også for “The Skier’s Highway,” da den om vinteren forbinder en nogle af regionens bedste skisportssteder såsom Mount Snow. På andre tider af året er der dog rig mulighed for at være aktiv med golf, vandring og sejlads, hvis du ikke blot vil curise rundt i din lejebil hele tiden.

Cabot Trail
Sky Line på Cabot Trail. Foto: Igor Zhabokritsky, CC BY 2.0

The Cabot Trail (Canada)

Er du først nået til Vermont i det nordøstlige USA på din bilferie, vil det være en skam ikke fortsætte til Maine og krydse over den canadiske grænses for at tage et roadtrip ad Carbot Trail på Cape Breton Island, der ligger i Nova Scotia. Den nordlige del af denne knap 300 km lange kystnære rute snørkler sig gennem den spektakulære Cape Breton Highlands National Park og byder undervejs på storslåede udsigter over bjergdale og den dramatiske kyst. Afsæt gerne mindst 3-4 hele dage til at udforske ruten og resten af Nova Scotia.

Sammenlignet med Highway 1 langs den Californiske kyst på modsatte side af kontinentet er Carbot Trail ikke så kendt uden for USA’s grænser, men strækningen gemmer ifølge kendere på mindst lige så flotte naturscenerier. Trænger du til at strække ben, er der 26 forskellige vandrestier i nationalparken – både lette og mere udfordrende. Den knap 7 km lange og letfremkommelige Skyline Trail nær Pleasant Bay er for eksempel kendt for sine smukke solnedgange.

Lej en bil på Østkysten

Du kan nemt bruge en hele ferie på blot at udforske storbyer som New York, Washington D.C. og Miami, hvor en lejebil typisk ikke er fordel. Men lige så snart du ønsker at bevæge dig uden for østkystens metropoler, vil du opdage at billeje er nødvendig for at få mest muligt ud af ferien.

Priserne på billeje i USA er generelt lave, hvilket er en oplagt mulighed for at leje en mere komfortabel bil, end du ellers normalt ville. Planlægger du et længere roadtrip langs østkysten, er det under alle omstændigheder vigtigt at have komforten for øje, da du næsten uundgåeligt vil komme til at bruge mange timer bag rattet.

Overvej eventuelt om du vil benytte ‘one-way’ billeje for at få mere ud af ferien. Med en-vejs-billeje har du mulighed for at hente og aflevere din lejebil forskellige steder. Selvom hvis du ikke tager mange afstikkere undervejs, vil du desuden nemt ende med at køre mange kilometer. Derfor er det næsten et must med en lejebil, som inkluderer ‘Fri kilometer’. Det er heldigvis ikke noget problem, når du bestiller din billeje i søgemaskinen fra CarTrawler her på Billeje.info.

Når du bestiller din billeje i USA, er der således som oftest inkluderet fri kilometer. Så kan du nyde dit roadtrip uden at skulle holde et vågent øje med kilometertælleren. Sørg dog for at læse lejebetingelserne for din lejebil grundigt igennem, hvis du planlægger et længere roadtrip. Et langt roadtrip kan blive dyrere end beregnet, hvis din lejebil ikke inkluderer Fri kilometer.

Find den billigste billeje i USA

Uanset hvor på østkysten du ønsker at starte dit roadtrip, vil du normalt have talrige biludlejningsselskaber at vælge mellem. I søgemaskinen her på Billeje.info, som stilles til rådighed af CarTrawler, kan du hurtigt få et overblik over de bedste tilbud på billeje i alle større lufthavne og byer.

I søgemaskinen, som du finder øverst her på siden, skal du blot angive, hvor og hvornår du har brug for en lejebil for at sammenligne priser fra både store og små udlejere. Søgemaskinen indhenter således priser på billeje i USA fra alle de andre store, internationale udbydere som Avis, Hertz, Enterprise og en lang række lidt mindre, lokale biludlejningsselskaber, der ofte også har billige priser.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!