Mangler du inspiration til en oplevelsesrig ferie med billeje i Frankrig? En tur over alperne på “Route des Grandes Alpes” en unik oplevelse. Ruten som går gennem de høje franske alper, er netop bygget med dig i tankerne, som ikke blot vil hurtigst muligt fra A til B, men ønsker at tage en naturskøn rute gennem regionen.

Route des Grandes Alpes

Route des Grandes Alpes strækker selv mellem Genevesøen i nord og Den Franske Riviera. Undervejs fører vejen dig igennem gennem fire nationalparker og 16 bjergpas – heraf nogle af Alpernes højeste. Kører du hele ruten på ca. 730 kilometer, kan du se frem til at passere masser af skønne udsigter, smukke monumenter og hyggelige landsbyer.

Ruten starter i Thonon-les-Bains, som ligger på bredden af Genevesøen – en af Europas største søer. Herfra går ruten mod syd til endemålet i Menton, en smuk kystby på Côte d’Azur tæt ved den italienske grænse. Undervejs vil du måske genkende veje og pas fra Tour de France, som har benyttet dele af ruten ved flere lejligheder.

Route des Grandes Alpes passerer i sagens natur høje pas, hvor vinterens sne kan ligge højt langt hen i foråret, og som om efteråret tidligt kan få ny sne. Det bedste tidspunkt at køre en tur på den smukke rute er derfor i perioden fra juni til oktober.

Du kan vælge at køre kortere delstrækninger af ruten, ligesom det også er oplagt at bruge tid på udforske nogle af byerne og naturparkerne undervejs.

Godt at vide

  • Hele ruten fra kurbyen Thonon ved Genevesøen og Menton ved Den Franske Riviera er markeret af store, brune skilte med teksten ‘Route des Grandes Alpes’.
  • De højeste bjergpas – Col de l’Iseran (2764 m), Col du Galibier (2677 m) og Col d’Izoard (2360 m) – åbnes normalt tidligst i midt juni. Typisk lukkes de igen, når den første sne falder i oktober.
  • Der er talrige steder at overnatte undervejs. Flere af disse steder er det oplagt at lade bilen stå en dag for at udforske de smukke landskaber nærmere på vandreture, for eksempel i Nationalpark Mercantour. I højsæsonen er der ofte rift om de populære hoteller og B&B, hvorfor du bør reservere overnatning på forhånd.
  • Selvom Route des Grandes Alpes i princippet kan køres på blot et par dage, kan det anbefales at sætte mere tid af til turen. Der er talrige spektakulære udsigter og små, charmerende landsbyer undervejs, som det vil være en skam blot at køre hurtigt forbi.

Bestil billig billeje i Frankrig

I Frankrig er billeje på mange måder den ideelle måde at komme omkring. Med en lejebil til rådighed har du friheden til at følge dit eget tempo og pludselige indskydelser, hvis du passerer noget interessant. Det er netop perfekt på en tur ad Route des Grandes Alpes, hvor det ikke gælder om at nå hurtigt frem, men om at nyde oplevelserne undervejs.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde billig billeje i Frankrig. Du kan nemt søge efter de bedste priser på lejebiler i både lufthavne og byer. Brug eventuelt filteret til at indsnævre søgeresultatet til kun at vise biler fra bestemte selskaber.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *