Billeje BergenBergen Havn, Norge - med billeje i Bergen har du mulighed for at udforske den vidunderlige by, samt det nærliggende område. Foto: Matthias Ripp

I den verdensberømte Edvard Griegs fødeby Bergen regner det to ud af tre dage, men det ødelægger ikke oplevelserne i den smukke norske by. I det fjerne tårner de imponerende fjelde sig op. På fjorden tøffer turbådene med turister rundt, og der vinkes flittigt fra forbipasserende norske lystsejlere. Inde på land kan man se den gamle hansestads prægtige træhuse. Det ene mere farverigt end det andet. Fra en af lystsejlerne lyder tonerne af populære kompositioner af den berømte komponist Edvard Grieg, Bergens store søn.

En regnbyge ødelægger ikke stemningen. Hvis den gjorde det, skal man ikke tage til Bergen. Her regner det nemlig to ud af tre dage. Det bliver til over 2.200 millimeter om året. Men regnen glemmer man. Bergen har så meget at byde på i al slags vejr, og når solen titter frem, spejler Bergen sig i kaskader af lys. Bergen er en gammel by. Den blev grundlagt i 1070 og var Norges hovedstad og handelscentrum i mange år. Bergen var i 1800-tallet Europas største træby, og godt 60 af træhusene er på UNESCOs verdensarvliste. I 1702 gik mange bygninger tabt ved en brand, men de er senere genopbygget. Bergen har været hjemsøgt af brande flere gange, men er altid genopstået. Bryggen ved havnen er Bergens berømte ansigt udadtil. Det var købmændene fra Europas hansestæder, der skabte et centrum for handel i det vestlige Norge. De solgte alle mulige slags fisk samt hvalolie, der blev brugt i gadelygterne i Europas større byer. I de såkaldte gamle dage var det forbudt at opvarme træhusene på grund af brandfare, men det hjalp ikke altid. Træhusene på Bryggen ligger tæt. Gaderne er små og krogede. Flere fortove er belagt med træ. Hele området oser af hygge, og på en lille café ved havnen, tæt på fisketorvet, der summer af liv, har man specialiseret sig i en tallerken med krabbefyld og nybagt brød. Pris 50 norske kroner. Visse steder får man krabben serveret i krabbeskjold. En burger med laks og rejer købt direkte ved boderne hos fiskekonerne er velsmagende. Flere steder uddeles der smagsprøver, inden man bestiller. Og så skal man ikke blive overrasket over senere at slukke tørsten til en 60 kroners øl. Og det er endda billigt.

Oplevelser i Bergen

– Bergen er Norges næststørste by med ca. 260.000 indbyggere, heraf 30.000 studerende. Regionen har omkring 373.000 indbyggere.
– Udover fiskeriet har olie- og gasaktiviteterne i den norske del af Nordsøen stor betydning for byen og beskæftigelsen.
– Bergen er kendt for sit store festspil. Der foregår noget overalt i byen. Man skal betale for en del af arrangementerne, andre er gratis. Der er internationale kunstnere af høj klasse, men samtidigt er der lagt vægt på, at festspillene også henvender sig til et familiepublikum. Der er indslag fra store dele af verden. Billetter kan fås i Grieghallens billetkontor eller på billetservice.
– Edvard Grieg er en del af Bergen. Troldhaugen, der blev bygget i 1885, hvor Grieg havde sit hjem i 22 år, er i dag museum. Entré for voksne er 60 norske kroner. For børn er det gratis. Der er daglige koncerter i juli og august.
– Tag en tur med kabelbanen fra Bergens centrum op til Fløyen, hvorfra der er en skøn udsigt over hele Bergen. Prisen retur er 70 norske kroner.
– Blandt de store oplevelser er også ture på de skønne fjorde, der omkranser Bergen.
– På Frilandsmuseet er der genopbygget 50 gamle træhuse placeret langs gader og ved torvet. Her kan man se, hvordan folk boede i 1700-tallet. Entré for voksne er 40 norske kroner og 25 for børn.
– Besøg Bergens akvarium på Nordnesbakken. Siden 1960 er akvariet udbygget, og det er i dag fyldt med sæler, pingviner og masser af tropiske fisk. Entré for voksne er 150 norske kroner og 100 for børn.
– Bergen ligger omkranset af bjerge og fjorde. Hver dag er der ture på fjorden med turistbåde. Man får billetter på turistkontoret i Bergen og på.
– Med Bergens beliggenhed ud til Nordsøen er det naturligt, at Bergens køkken bærer præg af havets skatkammer. Der er et stort antal gode spisesteder. God appetit får man efter vandreture i fjeldene.
– Man skal ikke tro, at det er billigt i Bergen. En øl koster ca. 60 kr. og en middag til 300-400 kr. er ganske almindeligt.

Få flere informationer til din bilferie i Bergen hos Bergens turistbureau

Billeje i Bergen

Bestil en lejebil i Bergen lufthavn eller i centrum af byen til din ferie. På BillejeInfo kan du sammenligne priser på billig billeje fra alle billeje-selskaberne i Bergen lufthavn.

Læs mere om Billeje i Bergen

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *