SUV på IslandEn SUV er det oplagte valg på Island. Foto: Land Rover MENA, Creative Commons.

Island oplever i disse år en kraft stigende turisme. Ifølge den seneste rapport fra Islands officielle turistbureau steg den internationale turisme 30 procent fra 2014 til 2015. De seneste 5 år er turismen mere end fordoblet. Den store vækst i turismen har medført en større efterspørgsel efter billig billeje på Island.

Lejebilen det foretrukne transportmiddel

Transportmulighederne på Island adskiller sig ligesom naturen markant fra andre populære europæiske rejsemål. Offentlig tranport er således ikke nær så udbygget. Den urolige vulkanske undergrund betyder, at der ikke er noget jernbanenet. Der findes busser, men det kan ofte være både omstændeligt og dyrt at benytte disse til at besøge øens populære seværdigheder.

En stor del af de internationale besøgende vælger derfor at bestille en lejebil til ferien på Island. Biludlejningsfirmaerne har derfor i takt med den stigende turisme mærket en større efterspørgsel fra de turister, som ikke vil nøjes med guidede ture i bus, men som vil have friheden til at udforske de mange fantastiske vulkanlandskaber i eget tempo. Et kig på Google Trends for “Car rental Iceland” for de sidse 5 år bekræfter, at der har været et jævnt stigende antal søgninger efter biludlejning på vulkanøen.

Du kan læse den seneste rapport over turismen udvikling og finde gode råd til din egen ferie på turistbureauets hjemmeside her.

Terrængående lejebiler populære på Island

Mens det typisk er de små, billige personbiler, som der kan være rift om på andre populære rejsemål, giver Islands mange grusveje stor efterspørgsel på firehjulstrukne lejebiler.

Blandt rejsende som på forhånd valgte at tage på en kør-selv ferie ad Isands ringvej, er det desuden blevet populært at leje en autocamper på Island.

Bestil din lejebil i Island hjemmefra

Selvom stadig flere biludlejningsfirmaer har etableret sig i Island i takt med turismens udvikling, kan der ærligt i de travle sommermåneder være rift om de mest populære lejebiler.

Vil du være sikker på at få en bil af den type, som passer bedst til din rejseplan, bør du book din billeje på Island hjemmefra.

I søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst lige her på siden, kan du ved hjælp af filterfunktionen indsnævre dit søgeresultat til bestemte bilkategorier eller udlejere. Det kan være en fordel at benytte denne mulighed, hvis du for eksempel søger den billigste pris på en SUV-lejebil.

Uanset hvilken type bil du vælger, kan du se frem til en mere oplevelsesrig på den fascinerende vulkanø med større frihed til at opsøge både store og små seværdigheder i sit helt eget tempo.

Oplev Islands flotteste vandfald med billeje

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *