, Undgå at blive snydt af lokale biludlejereLad ikke din ferie blive spoleret af svindlere. Foto: El Coleccionista de Instantes, Creative commons.

Bliver du efter en ferie med billeje på Gran Canaria blevet kontaktet af et inkassofirma, som hævder at repræsentere færdselspolitiet, skal du ikke tage det for gode varer. Der er på det seneste kommet historier frem om turister, som efter en ferie på den spanske ferieø, har fået telefonisk eller skriftlig opkrævning for en fartbøde på adskillige hundrede euro, de angiveligt skulle have fået i løbet af ferien.

Insider eller hacker?

Fællesnævneren for hovedparten af de berørte turister er tilsyneladende, at de har benyttet et lokalt biludlejningsfirma. Det såkaldte inkassofirma, som hævder at inddrive fartbøder på vegne af de lokale myndigheder på Gran Canaria, har således adgang til personlige oplysninger om for eksempel den lejede bil og kundens adresse.

Derudover er der eksempler på, at de berørte turister har modtaget et dokument fra trafikmyndighederne med et bødeforlæg på mellem 300 og 480 euro, som ved første øjekast ser meget troværdigt ud. Der er dog tale om er en forfalskning, hvor en efterprøvning blandt andet har vist, at inkassofirmaet ikke eksisterer og at bøden har et identifikationsnummer, der slet ikke findes i systemet hos det spanske politi.

Ifølge Radio Solymar Weekly afviser det pågældende lokale biludlejningsfirma dog, at den skyldige skal findes blandt deres ansatte og mener i stedet, at en professionel hacker kan have fået adgang til deres kundedatabase.

Undgå at blive snydt:

  • Betal ikke en fartbøde, hvis du bliver ringet op af en person, der hævder at repræsentere det spanske færdselspoliti. Politiet ville således ikke kontakte dig telefonisk.
  • Vær skeptisk hvis du modtager du en bøde i posten, især hvis du ikke er blevet stoppet af politiet i ferien, eller først har hørt noget direkte fra dit biludlejningsfirma.
  • Søg eventuelt information om inkassofirmaet online.
  • Betal din billeje med kreditkort
  • Læs din billejekontrakt grundigt og gem den også efter bilen er afleveret.
  • Hold dig til anderkendte biludlejningsfirmaer som for eksempel dem, du finder i søgemaskinen fra CarTrawler her på siden

Bestil sikker billeje til ferien

Her på Billeje.info kan du nemt bestille billeje til ferien fra de store anerkendte biludlejningsfirmaer i søgemaskinen fra CarTrawler. Dermed benytter du en af verdens største og mest anerkendte formidlere af billeje, som har adgang til alle de store, kendte biludlejningsfirmaer på Gran Canaria og resten af verden. Du kan for eksempel finde billige lejebiler fra Hertz, Avis, Sixt, Europcar i søgemaskinen, for bare at nævne nogle få.

Læs mere om billeje med CarTrawler

Har du yderligere spørgsmål om at benytte billeje i udlandet, anbefaler du at du kigger på vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem. Her får du svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *