Highway 1 i USA

Til november genåbner USA sine grænser for (vaccinerede) turister efter at have været lukket i halvandet år. Før pandemien satte en brat stopper for rejser over Atlanten var der årligt over 300.000 danskere, som rejste til USA. Hvor mange, der efter den annoncerede grænseåbning er gået i gang med at lægge planer for en ferie med billeje i USA, er uvist. Men der er ingen tvivl om, at der nu bliver ekstra rift om de billigste lejebiler i USA.

Som jeg tidligere har berettet her på bloggen, er der på grund af pandemien mangel på lejebiler rundt om i verden, ikke mindst i USA. I “Guds eget land” forventer eksperter fra biludlejningsbranchen, at pandemiens efterdønninger som minimum vil vare ved indtil 2022. Fortvivl dog ikke, hvis du drømmer om en bilferie med billig billeje i USA. Bruger du søgemaskinen her på Billeje.info til at booke i god tid, har du stadig gode chancer for at finde et godt tilbud på din lejebil.

Global mangel på mikrochips

Problemerne for biludlejningsbranchen begyndte, da pandemien tvang fabrikker rundt om i verden til at lukke. Det afbrød blandt andet produktionen af de mikrochips, der er nødvendige til elektroniske apparater og ikke mindst biler. Dertil kom, at de store bilfabrikanterne indledningsvis annullerede deres chipordrer. De antog, at efterspørgslen på nye biler ville være helt i bund, så længe pandemien hærgede.

Men efterhånden som mange blev sendt hjem for at arbejde, steg efterspørgslen på elektronisk udstyr og dermed mikrochips til hjemmekontoret. Da biludlejerne nu igen er begyndt at bestille nye biler, har chipproducenterne svært ved at følge med de nye ordrer. General Motors har for eksempel nu tusindvis af halvfærdige biler stående på store parkeringspladser. Her venter de på de afgørende mikrochips, der skal bruges for at gøre dem køreklare.

Færre nye lejebiler

Bilfabrikanternes kvaler påvirker direkte biludlejningsbranchen. Biludlejere fornyer således normalt konstant deres flåde. Lejebiler i USA udskiftes typisk inden de har kørt 80.000 km og ofte betydeligt før. Ifølge en talsmand for den amerikanske forening for biludlejere har medlemmerne på grund af pandemien kun indkøbt omkring 800.000 nye biler i 2020. Det er under halvdelen af det, som billejebranchen indkøbte året før.

Der er derfor pt. flere udlejere i USA, som er tvunget til at udleje biler, der normalt for længst ville være solgt videre. I mangel af bedre forsøger nogle biludlejningsselskaber sågar at købe deres brugte biler tilbage fra brugtbilsforhandlerne. Hertz og Enterprise har for eksempel meddelt, at de forventer at imødegå den stigende efterspørgsel ved at købe brugt. Desuden vil de i højere grad flytte deres biler rundt til udlejningsstationerne med de største behov.

Bestil den billigste billeje i USA online

Den forestående grænseåbning og den fortsatte mangel på lejebiler betyder altså, at hvis du i den kommende tid har brug for at leje en bil i USA, bør du være ude i god tid med din bestilling. Prisniveauet vil formentlig nogen tid endnu ligge højere end normalt. Det er dog blot en endnu en god grund til at sammenligne de forskellige biludlejeres tilbud på forhånd, inden du bestiller.

Sammenlign priser på billeje i USA i søgemaskinen fra CarTrawler biludlejning, som du finder her på siden. I den kan du nemt finde de bedste billejepriser og ledige lejebiler i alle større byer og lufthavne i USA fra mere end 500 biludlejningsfirmaer. Det inkluderer både de store udlejere som Avis, Alamo Rent-a-Car, Hertz og Enterprise, men også en lang række mindre, lokale firmaer, der ofte har konkurrencedygtige priser.

Når du har fundet den lejebil, der bedst opfylder dine behov, kan du læse de nøjagtige lejebetingelser i søgemaskinen. Husk at hvis du bestiller billeje i USA og fortryder, så kan du normalt gratis afbestille og få det indbetalte beløb refunderet. Du skal blot gøre dette senest 48 timer inden afhentning af din lejebil. Vær dog opmærksom på, at der ved billeje i USA kan forekomme andre afbestillingsregler på særtilbud. Dette ville altid fremgå tydeligt i søgemaskinen. CarTrawler biludlejning søger efter priser på billeje i USA i realtid – det vil sige, at du altid får vist de aktuelle priser inklusiv eventuelle specielle tilbud.

En bedre ferie i USA med billeje

Der er få rejsemål i verden, hvor det er mere oplagt at leje en bil end i USA. Ikke alene er afstandene store og den offentlige transport ofte mangelfuld. I USA er det også nemt at være billist. Skal du på tværs af landet, er det hurtigt at flyve. Men derudover er den lokale infrastruktur er i høj grad indrettet med bilisme for øje. Det anbefales derfor, at du allerede hjemmefra og i god tid bestiller billeje i De forenede Stater, hvis du vil have mest muligt ud af din rejse.

Med en lejebil til rådighed kan du opleve dette fantastiske lands mange spændende attraktioner og seværdigheder i dit helt eget tempo. Det kunne for eksempel være på en tur til den berømte nationalpark Yosemite National Park, hvis du rejser til Californien. Netop i det vestlige USA udnytter mange rejsende lejebilens frihed til at lave rundtur til et udvalg af de flotte parker, som ligger i passende køreafstand fra hinanden.

De enestående naturparker er naturligvis ikke det eneste, som er et oplagt mål for en ferie med billeje. Biludlejning er også perfekt til klassiske roadtrips i USA. Det er især, når du forlader de store Interstate Highways til fordel for de mindre veje, at du møder det ægte USA. Det kunne for eksempel være en tur ned ad Highway 1 i Californien, også kendt som Pacific Coast Highway, eller østpå ad den legendariske Route 66 til Chicago.

Mulighederne er uendelige, hvis du lejer en bil i USA. Book den online i søgemaskinen her på siden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *