Milford road i New Zealand. Lej bil på Billeje.infoOplev den smukke køretur til Milford Sound med billeje i New Zealand. Foto: Christian Michel

I denne tid går mange af os nok og længes efter igen frit at kunne rejse ud i verden. Ventetiden kan du med fordel bruge på at finde inspiration til en oplevelsesrig bilferie. Herunder har vi her 10 forslag til smukke og unikke vejstrækninger rundt om i verden, som er perfekte for dig, som trænger til nogle helt nye, spændende indtryk og for hvem det ikke blot gælder om at køre den korteste vej fra A til B, men om oplevelserne undervejs.

I tilfældig rækkefølge er nedenfor således vores bud på ti fantastiske vejstrækninger, som er ideelle til en oplevelsesrig ferie med billeje.

Husk at du har FRI AFBESTILLING indtil 48 timer før afhentning på de fleste lejebiler, hvis du bestiller billeje i god tid.

1. Milford Road, New Zealand

Køreturen fra Te Anau til Milford Sound i den sydlige del af New Zealand er uden tvivl en af New Zealand’s og måske verdens flotteste vejstrækninger. Undervejs passerer du nogle af Fiordland National Park’s smukkeste landskaber, hvoraf nogle blev brugt som i Peter Jackson’s Ringenes Herre trilogi. På vejen til Milford Sound er der desuden flere steder mulighed for at stoppe for at nyde udsigten eller for at strække benene på korte gåture omkring seværdigheder.

Der er ingen muligheder for at tanke på den 119 km og to timer lange tur til Milford Sound, og du bør derfor sikre dig at din lejebil har nok brændstof til turen både frem og tilbage.

Læs mere om Milford Road på det New Zealandske vejvæsens hjemmeside

2. Ringvej 1, Island

Billeje er en af de bedste måder at opleve Island på, med din egen lejebil kan du udforske dette unikke lands kultur og natur på egen hånd og i eget tempo. Ringvej 1, som strækker sig i en 1.339 km ring rundt langs kysten af Island, er et godt udgangspunkt for at se mange af Islands største seværdigheder.

Afhængigt af hvor mange stop og afstikkere du laver fra ringvejen tager det ca. 5-10 dage at køre rundt om Island ad ringvejen. Mens denne hovedvej for størstedelen er asfalteret, er de mindre veje ind i landet ofte af grus, og her er det ekstra vigtigt at køre forsigtigt. Desuden betyder Islands dramatiske natur at mange af fjeldvejene kun er egnede til terrængående køretøjer med firehjulstræk. Vær derfor omhyggelig med at kontrollere, hvilke veje du må køre på i din lejebil.

Cabot trail Lej bil på Billeje.info
Cabot trail i Canada. Foto: Dani Lefrancois

3. Cabot Trail, Nova Scotia, Canada

Cabot Trail er en 285 km lang rundstrækning på den nordlige spids af Nova Scotia. Den nordlige del af ruten går gennem Cape Breton Highlands National Park, mens de østlige og vestlige dele følger den barske kystlinje med adskillige spektakulære udsigtspunkter over havet. Rejseguiden Lonely Planet har tidligere kåret Cabot Trail til en af verdens bedste ‘road trips’.

4. Transalpina, Romænien

Rumænien er for mange danskere et ukendt rejseland, men også her findes muligheder for store rejseoplevelser med billeje. En af de flotteste veje i Rumænien er Transalpina, også kendt som kongevejen, som går igennem bjergkæden Karpaterne, og hvis historie eftersigende går helt tilbage til romernes tid. Efter at have været forsømt i mange år, er denne smukke og Rumæniens højest beliggende vejstrækning i løbet af de seneste år blevet restaureret med god asfalt belægning, og indbyder nu til en smuk køretur, hvor du undervejs kan beundre landskabet og stoppe ved seværdigheder såsom hulerne tæt ved Novaci.

Mount McKinley. Lej bil på Billeje.info
Udsigt til Mount McKinley i Denali National Park. Foto: Nic McPhee

5. Denali Park Road, Alaska

En køretur i lejebil på Denali Park Road i Denali National Park på den østlige side af Nordamerikas højeste bjerg, Mt. McKinley, er en eksklusiv oplevelse, da vejen det meste af sommeren er lukket for kørsel. Men parkmyndighederne afholder hvert år et ‘lotteri’, hvor man har chancen for at få en af de få køretilladelser, som kan benyttes i september, hvis vejret tillader det.

Udover det flotte bjerglandskab er området kendt for at huse blandt andet bjørne, elge, rensdyr, ulve og en lang række andre dyrearter.

6. Atlanterhavsvejen, Norge

Nordmændene tøver ikke med at kalde Atlanterhavsvejen for den bedste roadtrip i verden, og til trods for den beskedne længde på godt 8 km, er det ikke svært at se hvorfor. Vejen midtvestlige del af den norske kyst bugter sig gennem et smukt og barsk naturlandskab over spektakulære broer, som går over forblæste holme og skær. Vejen er på kort tid blevet en af de mest besøgte attraktioner i Norge.

Læs mere om Atlanterhavsvejen hos det Norske turistkontor her

Atlanterhavsvejen Norge. Lej bil på Billeje.info
Atlanterhavsvejen i Norge. Foto: Johan Bichel Lindegaard

7. State Route 12, Utah, USA

Denne ca. 200 km lange vejstrækning i det vestlige USA, som også kaldes Scenic Byway 12, går igennem blandt andet Dixie National Forest og Bryce Canyon National Park, samt dele af Grand Staircase-Escalante National Monument, før vejen ender lidt vest for Capitol Reef National Park. Der er derfor rigelige muligheder for at opleve de meget særprægede landskaber og kultur i denne del af USA.

8. Amalfikysten, Italien

Amalfikysten mellem Sorrento og Salerno i det sydlige Italien er en af vedens smukkeste kyststrækninger, og landskabets skønhed og de charmerende byer undervejs opvejer til fulde den til tider meget snoet og smalle vej. Trods den forholdsvise korte strækning bør du afsætte god tid til turen, da der rig lejlighed til fordrive tiden i hyggelige kystbyer som Ravello og Amalfi.

Chapman's Peak. Lej på på Billeje.info
Chapman’s Peak Drive i Sydafrika. Foto: Gary Bembridge

9. Chapmans Peak drive, Sydafrika

Rejser du til Cape Town i Sydafrika, må du ikke snyde dig selv for en køretur på Chapman’s Peak Drive. Den 9 km lange vej er hugget ind i Chapman’s Peak klippen, og du kører derfor med høje klipper til den ene side og et stejl fald ned til Atlanterhavet på den anden. Vejens mange kurver giver fantastiske udsigter over havet og landskabet omkring Cape Town. Undervejs er der flere steder mulighed for at parkere og eventuelt nyde udsigten med en picknick. Benytter du billeje i Cape Town, er det oplagt at køre sydpå via Chapman’s Peak Drive til for eksempel Kap det gode Håb og Cape Point.

10. Pacific Coast Highway, Californien, USA

Den sidste af verdens mange smukke køreture vi har valgt at inkludere i denne omgang, er den californiske kystvej Pacific Coast Highway, som i USA nok kun overgås i popularitet af Route 66. Vejen løber langs hele Californiens kyst, men særligt strækningen mellem Monterey og San Simeon fremhæves ofte for sin rige variation i landskab. Med din egen lejebil kan du dog nemt udvælge netop de områder, som du helst vil opleve, hvad enten det skal være storbyliv i San Francisco, gigantiske Redwood-træer eller vinmarker.

Tjek også vores guide til de bedste roadtrips.

Pacific Coast Highway. Lej bil i USA på Billeje.info
Oplev Pacific Coast Highway med billeje. Foto: Michael Gray

Bestil billeje til ferien

Er du blevet inspireret til at benytte billeje på din næste ferie, finder du i søgemaskinen her på Billeje.info nemt priser på billeje over hele verden. I søgemaskinen, som leveres af CarTrawler, kan du nemt sammenligne biludlejningsfirmaernes bedste tilbud på billeje, og reservere din lejebil hjemmefra.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *