Lejebil i ørken

Sommerferien er lige om hjørnet, og du er sikkert allerede begyndt at planlægge en rejse. Måske har du allerede fundet det perfekte sted at bo og lagt en plan for, hvilke seværdigheder og aktiviteter du skal opleve i ferien. Men har du tænkt på, hvordan du vil komme rundt på din destination?

At du får bestilt billeje i god tid kan være afgørende for, at du får en vellykket ferie. Her har jeg sammensat en tjekliste med 10 gode råd, som vil sikre du får den bedst mulige oplevelse med din lejebil i sommerferien. Med nogle få forberedelser og overvejelser inden du lejer en bil, kan du nemlig spare både tid, penge og bekymringer.

1. Bestil din lejebil i god tid

Det kan være fristende at vente til sidste øjeblik med at bestille en bil i håbet om, at der dukker et godt tilbud op. Du kan være heldig, at det lykkedes. Men generelt det en fordel at bestille billeje i god tid før sommerferien: For det første har du større chance for at finde billige priser på billeje. For det andet har du bedre mulighed for at vælge præcis den type lejebil, som passer til dine behov.

Tænk på bestilling af din lejebil lidt ligesom, når du skal booke flybilletter: En tidlig bestilling er ofte lig med billigere billetter. Det er faktisk ikke usædvanligt, at biludlejningsfirmaerne giver dig ekstra rabat, hvis du reserverer din lejebil i god tid.

2. Sammenlign priser online

Der er mange biludlejningsselskaber at vælge imellem, så det kan altid betale sig at sammenligne priser. Brug søgemaskinen her på Billeje.info til at finde den bedste pris og de bedste vilkår på din lejebil. Søgemaskinen, som leveres af CarTrawler, inkluderer alle de anerkendte udlejere som Avis, Hertz, Europcar, Sixt og mange flere.

3. Kend dit kørselsbehov, og slip for ekstrakilometerne

Nogle biludlejningsfirmaer tilbyder billeje med forskellige kilometerpakker. Derfor kan det godt betale sig på forhånd at overveje, hvor mange kilometer du regner med at køre i din lejebil i ferien. Så slipper du for at have “spildt” kilometer på en forkert pakke, når du afleverer bilen. Mange steder tilbydes du dog billeje med frit kilometerforbrug uden merudgifter, men du skal selvfølgelig selv betale for brændstoffet.

4. Vælg den rigtige bilstørrelse

Det kan være fristende at vælge en lille og billigere lejebil til ferien. Skal du afsted med familien eller en gruppe venner, er det måske ikke det bedste valg. Især ikke hvis I skal tilbringe mange timer i bilen. Tag også højde for jeres behov for bagageplads. En lidt større lejebil med bedre komfort og bagagerum kan være en god investering i en vellykket ferie.

Billeje giver dig friheden til at nyde ferien i dit eget tempo. Foto: Leio McLarenUnsplash

5. Husk kørekort på alle, der skal køre

Regner I med at være flere om at køre lejebilen? Så er det vigtigt, at I alle kan fremvise kørekort ved afhentning af lejebilen. Det er ikke nok blot at oplyse navne, og er formalia ikke i orden, risikerer du at forsikringen ikke dækker, hvis bilen beskadiges eller stjæles.

6. Undersøg behovet for ekstra forsikringer

Overvej om du har behov for ekstra forsikringer. I priserne du ser her på Billeje.info, er lovpligtige forsikringer, såsom ansvarsforsikring og tyveriforsikring, inkluderet. Men derudover tilbyder biludlejningsselskabet ofte ekstra forsikringer, som for eksempel sænker selvrisikoen eller dækker en særlig type skader. Undersøg derfor hvilke forsikringer der er med i prisen for din lejebil og selvrisikoen på disse. Så kan du bedre vurdere om du har behov for at tegne ekstra forsikringer.

Det kan også være en god idé at tjekke, om din egen rejseforsikring dækker biludlejning. Måske er du allerede dækket tilstrækkeligt og kan med ro i sindet spare de penge.

>> Læs mere om forsikring af lejebil

7. Køb en tank brændstof, og aflevér med tom tank

De fleste biludlejningsselskaber tilbyder nu til dags, at du kan aflevere bilen med tom tank. Derved slipper du for besværet med at finde en tankstation, lige inden du afleverer bilen. Vær dog opmærksom på om denne service typisk koster ekstra. Huske desuden at du ikke kompenseres for eventuelt brændstoffet, som er til overs i tanken.

>> Læs mere om regler for optankning ved billeje

8. Overvej en-vejs billeje

Muligheden for at aflevere lejebilen et helt andet sted, end du afhentede den, kan være meget praktisk. At du ikke nødvendigvis behøver at vende tilbage til udgangspunktet, giver nemlig flere muligheder for at lave spændende og mere fleksible rejseplaner.

9. Tjek bilen

Før du kører afsted, bør du tjekke bilen grundigt for eventuelle skader eller mangler. Tag billeder af bilen fra alle vinkler, så du har dokumentation for eventuelle skader.

>> Tag billeder af din lejebil

10. Læs lejebetingelserne grundigt igennem

Før du accepterer din bestilling, bør du læse vilkårene grundigt. Vær især opmærksom på eventuelle gebyrer for sen aflevering, ekstra kilometer eller skader på bilen. Der kan være kontraktvariationer fra land til land. Hos de store biludlejningsfirmaer har du som regel mulighed for at få lejekontrakten udleveret på dansk eller engelsk.

Følger du disse råd, kan du se frem til en dejlig sommerferie med billig billeje.

Har du flere spørgsmål omkring billeje? Få svar på mange af de mest almindelig spørgsmål om billeje

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *