Billeje i FrankrigSmuk udsigt over Monaco, Frankrig - har du planer om at bestille billeje næste gang du skal til Frankrig skal du huske en alkoholmåler. Foto: robbophotos

1. juli 2012 træder den nye franske lov i kraft, som gør det obligatorisk for alle køretøjer, herunder lejebiler, at medbringe en alkotester ved kørsel i Frankrig. Biludlejningsfirmaer i Frankrig lover at udstyre deres lejebiler i Frankrig med alkotestere, som en del af det faste udstyr.

Eksempelvis har biludlejningsfirmaet DrivAway Holidays netop meldt ud, at deres lejebiler i Frankrig vil være udstyret med de påkrævede alkotestere fra den 1. juli.

Bødestraf for manglende alkotester

Benytter du billeje i Frankrig, er det dog stadig en god ide selv at tjekke om en alkotester er inkluderet, når du får udleveret din lejebil i Frankrig. Kan du ikke fremvise en en gyldig alkotester, hvis du bliver standset af det franske politi, vanker der en bøde.

Udover alkotesteren er der ved kørsel i Frankrig også krav om at medbringe selvlysende vest, reserve-pærer til billygterne og advarselstrekant.

Alkotesteren er ment som en forebyggende tiltag, som gør billisten bedre i stand til at vurdere om det er sikkert at køre. Den skal altså ikke forveksles med en alkolås, som forhindrer bilen i at starte hvis måleværdien er for høj. For private billister er grænsen for spirituskørsel i Frankrig, ligesom herhjemme, på 0,5 promille.

Ifølge FDM vil de franske myndigheder dog først begynde håndhæve den nye lov fra den 1. november, hvorefter der udskrives bøder på ca. 80 kr. for en manglende alkotester.

[Opdatering: Ingen bøde for at køre uden alkotester i Frankrig]

Bestil billig billeje i Frankrig online

Har du brug for billeje i Frankrig for eksempel i sommerferien? Så anbefaler vi, at du i god tid benytter vores billeje-søgemaskine til at finde og bestille billig billeje i Frankrig. I samarbejde med CarTrawler sammenligner vi priser fra alle store og små biludlejere i Frankrig, og gør det nemt for dig at finde den rette bilmodel, til den laveste pris naturligvis.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *