Der var i foråret 2013 en del skriverier, også her på Billeje.info, om, at de franske myndigheder ville begynde at håndhæve en kontroversiel lov om alkotestere, som blev indført året før. Men udskrivningen af bøder til glemsomme billister blev droppet på ubestemt tid, og senest nyt fra Frankrig er, at regeringen nu officielt helt dropper kravet om alkotestere.

Loven, som trådte i kraft 1. juli 2012, betød ellers, at alle billister og motorcykelister på de franske veje skulle medbring deres egen alkoholtester. Men problemer med at finde nok godkendte og ikke mindst pålidelige alkotestere, fik det franske indenrigsministerium til at droppe håndhævelsen af lovkravet på ubestemt tid. Der var ellers udsigt til, at en manglende alkotester ville medføre en bøde på 11 euro.

Alkotestere ikke pålidelige

Efter sigende var det ihærdigt lobbyarbejde fra en producent af alkotestere, Contralco, som i første omgang var medvirkende til indførslen af den nye lov. Men i praksis viste det sig altså, at det ikke var muligt at sikre en sikker forsyning af godkendte alkotestere til Frankrigs omkring 30 millioner billister samt internationale besøgende.

Der har desuden været rejst tvivl om, hvorvidt selv godkendte alkotestere er pålidelige i hele deres holdbarhedsperiode. De kan således påvirkes negativt af høje temperaturer, som der for eksempel kan være i handskerummet på en bil, der har stået længe i solen. En reel risiko i Frankrig.

Lov droppet, men …

Der har været meget forvirring omkring alkotester-loven i Frankrig ikke mindst blandt udenlandske turister, som planlagde en kør-selv ferie i landet i egen bil eller med billeje. Det synes dog nu at ligge fast, at alkotester-lovkravet snart hører fortiden til. Den franske regering nævner i deres seneste lovforslag vedrørende transport (Le projet de loi d’orientation des mobilités), som blev vedtaget kort før jul 2019, således specifikt, at det kontroversielle lovkrav ophæves. Ifølge indenrigsministeren vil man med en bekendtgørelse snarest informere om, hvornår denne lovændring officielt træder i kraft.

Som billist i Frankrig behøver du således ikke at frygte en (beskeden) bøde for at køre uden alkotester. Står du for at skulle køre bil i Frankrig i den nærmeste fremtid og vil være på den sikre side, anbefaler blandt andet FDM dog stadig, at du medbringer din egen alkotester.

Det er desuden en god ide at holde sig orienteret om reglerne for kørsel i Frankrig, ikke blot angående loven omkring alkotestere. Her på Billeje.info følger vi naturligvis op med mere information, hvis der sker nyt i sagen.

At det franske krav om alkotestere ser ud til at være endelig droppet, er naturligvis ikke ensbetydende med, at man ser med milde øjne på spirituskørsel i Frankrig. Ligesom i Danmark er promillegrænsen på 0,5 for personkøretøjer, og landet er kendt for at have strenge straffe for overtrædelser. Skal du køre i egen bil eller lejebil i Frankrig, er det derfor klogest helt at afstå fra at smage på de gode vine.

Du skal desuden huske, at der i Frankrig er krav om at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest i bilen. Faktisk er bøderne for at glemme disse ganske høje, i skrivende stund 135 euro for hver.

Hold ferie med billig billeje i Frankrig

Bestiller du billeje i Frankrig, kan du som udgangspunkt regne med at biludlejningsfirmaet sørger for at lejebilen er udstyret med alt påkrævet sikkerhedsudstyr. Det er dog alligevel altid en god ide, at tjekke for udstyret ved udleveringen af din lejebil.

Søger du billig billeje i Frankrig til sommerferien? Benyt billeje-søgemaskine her på siden, som i samarbejde med CarTrawler sammenligner priser på lejebiler fra både store og små biludlejere i Frankrig. Så er det ganske nemt at finde det bedste tilbud på netop den størrelse lejebil, du har behov for i ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *