Autocamper stjernenatFoto: Jill Wellington, Pixabay

Snart kan du måske tage på autocamper-ferie og stadig være online – uanset hvor du er. Elon Musks SpaceX har nemlig netop lanceret et nyt Starlink-produkt specifikt til autocampere. Selv hvis du har valgt at leje en automcamper for at udforske øde egne helt uden mobildækning, giver det dig mulighed for at være online.

Mange af os synes ganske vist , at en ferie i autocamper er så attraktiv netop fordi det er en chance for at “trække stikket ud” og være offline. Det er dog ikke til at komme uden om, at det også på en ferierejse kan være en fordel at kunne gå på nettet af og til. Der er endnu ingen af autocamper-udlejerne, som har meldt ud, om Starlink fremover bliver en del af udstyrspakken. Men indtil da har du dog andre muligheder for at komme på nettet undervejs, som du kan læse mere om her.

Sådan får du internet i din autocamper

Der er grundlæggende tre måder at komme online, når du er afsted på en kør-selv ferie i autocamper:

  • Mobildata: Lejer du en autocamper i et europæisk land, kan du sandsynligvis bruge din mobil som et WiFi-hotspot. Der er indført dataroaming-regler i EU, som sætter en grænse for, hvor meget mobilselskaberne må opkræve for dataforbrug i et andet EU-land. De fleste af os (tjek det for en sikkerheds skyld) har derfor et abonnement med en vis mængde data, der kan bruges frit i andre EU-lande. Vær dog opmærksom på forbruget. Streames der video, kan forbruget hurtigt stikke af og overskride din forbrugsgrænse. Rejser du uden for EU, skal du desuden være ekstra opmærksom på, hvor meget du betaler for data, inden du eventuelt anvender mobilen som forbindelse til omverden.
  • Lokalt WiFi: Tidligere var lokalt offentligt/privat WiFi sjældent særligt nyttigt for autocampere. De fleste autocamperpladser tilbød desuden slet ikke WiFi, og når de havde det, var det som regel frustrerende langsomt. Det har dog ændret sig meget de senere år. I dag er WiFi ofte en fast del af de faciliteter, som campingpladser og autocamperpladser rundt om i verden tilbyder – omend hastigheden varierer. Lejer du en autocamper i USA, kan du eventuelt også forsøge at parkere tæt på en McDonald’s eller Starbucks for at gå på deres gratis WiFi.
  • Satellit: Vil du gerne være helt uafhængig af både mobildækning og campingpladsernes WiFi? Det har indtil nu ikke været ret almindeligt, at autocampister har benyttet sig af satellitforbindelser til internet. Det er stadig mest noget, som er forbeholdt eventyrere, der rejser på ekspeditioner langt ude i ødemarken eller lystsejlere. Det har hidtil krævet særligt udstyr og været for dyrt til at være praktisk anvendeligt til almindeligt internetforbrug. Det kan dog være, at det nye Starlink-produkt fra SpaceX ændrer på det.

Starlink til autocampere

Det nye produkt som SpaceX kalder for ‘Starlink for RVs‘ (amerikanerne kalder autocampere for RVs), vil nok i starten mest være forbeholdt autocampister, som har et særligt presserende behov for at kunne komme på nettet hvor som helst. Prisen for et månedligt abonnement bliver således efter sigende på $135 (ca. 940 kr).

Antennen der skal bruges for at benytte Starlink, er desuden ret stor. Netop derfor introduceres produktet først til autocampere, hvor der i hvert fald i de lidt større motorhomes, normalt er god plads. SpaceX vil desuden ikke garantere, at der vil være en stabil forbindelse i områder med mange brugere. Du skal heller ikke forvente at kunne bruge Starlink, mens din autocamper er i bevægelse.

Det er på visse områder altså endnu ikke med Starlink, at du kan drage på eventyr i din camper og være konstant online. Der er dog næppe nogen tvivl om, at udlejningsfirmaerne følger nøje med i udviklingen og vil tilbyde produktet, hvis det viser sig populært.

Book din autocamper online

Er du ved at planlægge en ferie i autocamper? Så er det vigtigt, at du booker den i god tid. Det giver dig tid til at sammenligne priser fra de forskellige udlejere og den bedste chance for at finde en campervan eller et motorhome, som passer præcis til dine ønsker.

Find de billigste priser på leje af autocampere her

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *