På denne tid af året har man traditionelt travlt på landets værksteder med at skifte dæk. Når temperaturen først begynder at krybe ned mod nulpunktet, bør man da også af hensyn til sikkerheden skifte til vinterdæk – uanset om der er udsigt til sne eller ej. Har du planer om at leje en bil i venter, er det klogt at booke din billeje nu. I den forbindelse støder du måske på udtrykket ‘winterisation’, som netop har med vinterdæk at gøre.

Krav om vinterdæk?

Der er i skrivende stund endnu intet lovkrav om vinterdæk i Danmark, men det kan der til gengæld være, når du lejer en bil i et af de andre europæiske lande -for eksempel i Sverige, Østrig og Tyskland.

Her skal du have vinterdæk på bilen i Europa

Vinterdæk og billeje

Lejer du en bil om vinteren i et land med lovkrav om vinterdæk eller snekæder, vil biludlejningsfirmaet i de fleste tilfælde automatisk sørge for at din lejebil er udstyret med disse, men tjek alligevel selv din bestilling for en sikkerheds skyld. Der kan være forskel fra udlejer til udlejer på om der opkræves et separat gebyr, winterisation fee, for vinterudstyret, eller om det blot inkluderes i lejeprisen.

Selv hvis der ikke er et fast krav om at køre med vinterdæk, skal du være opmærksom på, at det i flere lande alligevel er et krav at benytte dem ved “vinterføre” eller i bestemte områder (for eksempel på bjergveje).

Vil du have en god rejseoplevelse, kan det da heller ikke anbefales at spare vinterdækkene væk, når du benytter billeje. Under vinterfører forbedrer de rette dæk ikke kun din egen sikkerhed, men også dine medtrafikanters. Et vinterdæk står bedre fast end et sommerdæk dels på grund af en gummiblanding, der bevarer din blødhed ved lave temperaturer, dels på grund af et andet dækmønster, som bedre bevarer grebet, når der ligger sne eller sjap på vejbanen.

Find den billigste billeje til vinterferien

Der er ingen grund til at bruge tid på at tjekke priserne på lejebiler hos hvert biludlejningsfirma for sig. I stedet kan du ved hjælp af søgemaskinen øverst her på siden blot lave én søgning og få én samlet oversigt over de bedste tilbud fra dem alle.

Kør sikkert på skiferie med billeje – lej bil i vinterferien

Søgemaskinen, som leveres af CarTrawler, indhenter således priser på billeje i hele verden fra udlejere som Avis, Hertz, Enterprise, Sixt og mange andre. Du skal blot angive, hvor og hvornår du har brug for dit køretøj. Så får du efter få sekunder en liste med de aktuelt laveste priser og kan nemt afgive din bestilling med det samme.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *