Guide til betalingsveje på Sicilien

Selvom de større byers ensrettede gader og mangel på parkeringspladser kan sætte ens tålmodighed på prøve, er det ikke til at komme uden om, at den bedste måde at komme omkring på Sicilien er i lejebil.

Benytter du billeje, kan du desuden glæde dig over, at de fleste veje på den italienske middelhavsø er gratis at benytte. Der er dog to undtagelser: Betalingsvejene A18 og A20. Her får du et par tips til, hvordan du får mest ud af din lejebil og betalingsvejene på Sicilien.

Autostrada A20
A20, en af betalingsvejene på Sicilien. Foto: Alphacentauri2007, CC BY-SA 3.0.

Motorveje på Sicilien

Generelt er vejene på Sicilien gode, men standarden varierer dog en del. Motorvejene er således som hovedregel af god kvalitet, mens du ude på de små landveje bør være opmærksom på huller i belægningen. Især efter voldsom regn kan der desuden her være omkørsler på grund af jordskred.

Sicilien er ganske vist kun på størrelse med Jylland, men særligt hvis du begiver dig ind i øens bjergrige indre, skal du være forberedt på, at det kan tage længere tid at komme fra A til B, end man lige tror. Vil du hurtigere frem, er der heldigvis et begrænset, men effektivt netværk af motorveje. På kort og skilte kan du kende disse ved forbogstavet A.

Betalingsmotorvejene er A18 (Messina – Catania) og A20 (Messina – Palermo).

Sådan betaler du vejafgiften

Du får en billet ved indkørslen til betalingsmotorvejen, som du så efterfølgende skal betale ved et anlæg, hvor der er forskellige betalingsmuligheder.

Det går nemmest, hvis du i god tid er opmærksom på, hvilken bane du skal vælge. Nogle baner er reserveret til et BroBizz-lignende system, “Telepass”. Når du kører i lejebil, bør du derfor normalt holde dig til en af banerne mod højre, hvor der er mulighed for at betale kontant. Nogle gange er der også mulighed for at betale vejafgiften med kreditkort. I så fald er den korrekte bane markeret med et blåt skilt, “Carte”.

De aktuelle priser for at køre på A18 (Messina – Catania) og A20 (Messina – Palermo) kan du finde på vejvæsenets egen hjemmeside her (italiensk, kig under “Calcolo Pedaggio”).

Er det første gang, du skal køre bil i Italien, kan du med fordel tjekke vores side med Færdselsregler i Italien.

Udforsk Sicilien med billig billeje

Vil du opleve flest mulig af Siciliens mange natur- og kulturseværdigheder, er billeje det helt rigtige valg. Med din egen bil til rådighed i ferien, har du friheden til at følge dine egne indskydelser og opleve den smukke ø i dit helt eget tempo.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden, til at finde de billigste priser på billeje på Sicilien. Du får hurtigt en prisoversigt som inkluderer de aktuelt bedste tilbud fra både store internationale selskaber som Avis, Hertz og Europcar, men også en række mindre lokale udlejere, som ofte også er stærke på prisen.

Du kan med fordel gøre brug af søgemaskinens filterfunktion, hvis du ønsker at indsnævre oversigten til bestemte biltyper eller udlejere.

Spørg eventuelt din udlejere ved afhentningen af bilen, om brug af betalingsveje er inkluderet i lejen. Dette tilbyder nogle biludlejningsfirmaer, mens du hos andre selv skal betale.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!