Billeje i Stettin

Med en fantastisk udsigt over Østersøen, så er den maleriske by, Stettin, en vidunderlig by, der emmer af skønhed, arv og kultur. For at få mest muligt ud af dit ophold i denne by, så er det en god idé at leje en bil i Stettin.

En lejebil vil give dig mulighed for at bevæge dig rundt i Stettins gader på egen hånd og i eget tempo. Biludlejning kan arrangeres fra forskellige afhentningssteder i Stettin.

Ved at leje en bil i Stettin, kan du nemt udforske denne by, som har været beboet siden jernalderen. Under den lange historie, har byen været under flere forskellige kontrollerende styrer; svenskerne, Hanseforbundet, preusserne og tyskerne. Byen har en attraktiv beliggenhed ved Oder-floden. Katolicismen kom til området i det tidlige 12. århundrede og kirkerne Skt. Peter og Paulus og Skt. Jacob blev bygget på dette tidspunkt.

Når du bevæger dig rundt i Stettins gader i din udlejningsbil, så vil du opleve mange forskellige arkitektoniske stilarter, som spænder fra gotik til Art Nouveau. Byen indeholder mange åbne pladser, rundkørsler og veje, som giver stor køreglæde for bilister.

Byen er kendt for sine kulturelle arrangementer, hvoraf mange kan besøges hvis man har lejet en bil. Hvert år i maj afholdes et luftshow på Dabie Airfield, som er en hyldest til ukrainsk kultur i byen. Days of the Sea Festival afholdes hvert år i juni, mens der i juli afholdes en festival for gadekunst.

Der ligger en lang række museer og teatre i hjertet af byen, såsom Nationalmuseet, som har hele tre filialer. Der er desuden et bymuseum, et galleri for moderne kunst, samt et maritimt museum.

Stettin er en by med omkring 400.000 indbyggere, så byen er blandt de største i Polen. Byen er den største i den nordvestlige del af landet, og er den provinsielle hovedstad. Dens placering i øverste venstre hjørne af Polens landkort, sammen med de stærke kulturelle og økonomiske forbindelser med Tyskland, gør at landet er et vigtigt centrum for handel og transport.

Bortset fra det traditionelle vejkryds af europæiske hovedveje, så er Stettin en vigtig havneby, tæt forbundet med den nærliggende havn i Swinoujsce, ligesom byen har et stort skibsværft. Mens Stettin tiltrækker mange forretningsrejsende, så er byen også interessant for turister. Byen har mange fortryllende seværdigheder, mange parker, og et rigt natteliv.

Byens arkitektur sammenlignes ofte med Paris, da hjertet af byen er en stjerneformet plads med forskellige attraktioner. Der er også endnu en grund til at sammenligne byen med Paris, da det var Baron G.E. Haussmann, som har designet byplanerne for både Paris og Stettin.

Bortset fra skovene som omgiver byen, så er der også andre attraktive områder i nærheden, for eksempel badebyerne Miedzyzdroje og Rewal, den maleriske ø, Wolin, og Swinoujscie med færger til både Sverige og Danmark.

Stettin er hovedstad i regionen Vestpommern, som ligger helt oppe i hjørnet af polen, nordvestlig retning. Byens historie kan spores langt til bage, til det 7. århundrede, men blev først optaget som by i 1130’erne under dens nuværende navn. Byen ligger ud til Østersøen, og med biludlejning i Stettin kan I køre en tur langs kysten i dette spændende område.

Billig billeje i Stettin

Havnebyen Stettin har ikke altid været polsk, men har været i mange landes besiddelse. Blandt andet Skandinavien haft byen for en kort bemærkning, og faktisk var skandinaverne med til at starte Stettin som by, da de immigrerede til Stettin. Først efter 2. verdenskrig overtog Polen byen.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Leje af bil i Stettin

Lejer I en bil i Stetten, vil I få rig mulighed for at opleve byens spændende historie på egen hånd. Der er mange spændende ting at se i byen, så der er god grund til at bestille billeje i Stettin. På jeres ferie i byen, bør I som noget af det første tage ind og se de pommerske slot Zamek Ksiazat Pomorskich, som indeholder både museum og byens turistkontor.

En af de mest interessante områder, man bør tage ud og besøge med sin lejebil i Stettin er Den Gamle Bydel, som dog ikke er så gammel, eftersom Stettin begyndte at genopbygge og restaurere den i 1990’erne, men dog efter de gamle byplaner.

Find den billigste lejebil i Stettin Find Billeje her --> Sammenlign priser her