Billeje i Umeå

Bestil billeje i Umeå og giv dig selv friheden til at udforske denne nordsvenske by i dit eget tempo. Med en lejebil kan du desuden nemt fortsætte videre op ad kysten langs Den Botniske Bugt eller drage på eventyr længere mod nord i det svenske Lapland.

Fra Umeå er der gode vejforbindelser langs kysten eller ind i landet. Foto: Felipe Tofani, CC BY-SA 2.0.

Kultur og nordlys

Umeå ligger ved Umeälven i det nordøstlige Sverige cirka 600 kilometer nord for Stockholm og er med cirka 120.000 indbyggere den største by i Norrland. I de historiske kilder nævnes byen første gang omkring det 14. århundrede, men det er ikke usandsynligt, at samerne have bosættelser i netop dette område endnu tidligere.

Trods sin lang historie fremstår Umeå stadig på mange måder som en ung, dynamisk by, der gennem de senere år har oplevet en markant tilstrømning af nye indbyggere. Især åbningen af byens første universitet i 1965 var med til at sætte skub i væksten, og byens i alt 30.000 studerende sætter i dag et tydeligt præg på kulturlivet. Det er netop de kulturelle attraktioner, som Umeå er blevet kendt for de senere år, ikke eftersom byen var Europæisk kulturhovedstad i 2014.

Blandt de kulturelle højdepunkter i Umeå, som du nemt kan udforske med billeje, er et af Sverige største kunstgallerier, Bildmuséet, og Europas største museum for vintage guitarer. Er du kulturelt interesseret, vil du måske også vide, at den svenske succesforfatter Stieg Larsson boede en stor del af sin barndom i netop Umeå. En tid der uden tvivl var med til at forme hans senere forfatterskab, der inkluderede Millennium-trilogien.

Vælger du at leje en bil i Umeå, er byen også et godt udgangspunkt for at besøge nogle af de mange andre interessante byer i denne nordlige del af Sverige. Norbotten-regionen byder desuden på mange skønne og storslået naturområder af en størrelse og kvalitet, vi slet ikke kender herhjemme. Du kan eventuelt starte i det små køre en tur ud til Grössjöns Naturreservat syd for byen. Det tager ikke mere end et kvarters tid. Her er velafmærkede gangstier i et fladt terræn, som hele familien kan klare at gå i. Der er til gengæld ikke andre faciliteter indenfor reservatet, så picnic-kurven må du selv have med.

Har du en lejebil, er der også oplagt at køre de omkring 19 kilometer nordpå til Bäcksjön. Søen er blevet et populært udflugtsmål perioden fra starten af september til sidst i marts, hvor det er muligt at se det betagende nordlys, Aurora Borealis. Her på sikker afstand af byens lys, kan du i smukke omgivelser sidde og vente på nattehimlens lysshow. Et andet alternativ er at booke en autocamper og tage på campingferie – i Sverige kan man gratis overnatte udenfor.

Bestil biludlejning i Umeå hjemmefra

Forskellige biludlejere har kontorer midt i eller i udkanten af Umeå. Vil du være sikker på at kunne få en lejebil, bør du dog bestille den hjemmefra. Det kan du gøre i søgemaskinen her på Billeje.info, som gør alt fodarbejdet for sig og søger efter de billigste priser fra en stribe udlejere på én gang.

Har du særlige ønsker til din lejebil, kan du med fordel gøre brug af søgemaskinens filterfunktion. Du kan for eksempel vælge kun at se priser på én bestemt bilstørrelse eller fra udvalgte biludlejningsselskaber. Som udgangspunkt er billeje i Umeå inklusiv Fri kilometer, men læs altid lejebetingelserne hvis du er i tvivl.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Umeå Lufthavn

Vil du ikke køre den lange vej op gennem Sverige til Umeå, kan du i stedet vælge at flyve til lufthavnen, der ligger bare 4 kilometer fra centrum. Umeå Lufthavn, der officielt hedder Umeå Airport (lufthavnskode UME), gennemgik i 2008 en omfattende renovering, hvor terminalen blev moderniseret.

Med bare lidt over 1 million rejsende er der tale om en af Sverige mindre lufthavne. Ikke desto mindre finder du både taxfree-butik, restaurant, cafe samt ikke mindst et godt udvalg af biludlejningsselskaber i lufthavnsterminalen. I ankomsthallen har Avis, Europcar, Hertz, Mabi og Sixt således skranker, og en del af den nærliggende parkeringsplads er reserveret til deres lejebiler. Har du bestilt billeje i Umeå Lufthavn hjemmefra, kan du derfor hurtigt være på vej videre det sidste stykke ind til byen.

Oplev mere med en lejebil

Med mere end 800 kilometers bugtet kystlinje, dybe skove og utallige idylliske landsbyer er der nok at bruge tiden på, hvis du vil udforske Umeå-regionen med billeje. Med en lejebil kan du på en og samme dag opleve storslået natur og nyde bylivet inde i Umeå, der har et spændende forretningsliv og er et anerkendt rejsemål blandt de såkaldte “foodies”, der søger spændende kulinariske oplevelser.

Lejer du en bil, kan det også varmt anbefales at benytte chancen til at køre en tur uden for byen for at besøge nogle af de mange gårdbutikker. Her kan du stifte bekendtskab med en bred vifte af områdets bedste delikatesser og kunsthåndværk.

På byens officielle turisthjemmeside kan du finde mere inspiration til oplevelser i området.

Find den billigste lejebil i Umeå Find Billeje her --> Sammenlign priser her