Billeje i Alanya

Placeret på Tyrkiets sydkyst er Alanya placeret i et område af koncentreret varme og sol. Derfor også et elsket turistmål blandt folk fra hele verden, og indenfor de sidste par år er populariteten eksploderet på stedet.

Med det historiske centrum og de store strande er Alanya blevet et centrum for turister, der har fået nok af de klassiske charter-steder og derfor ønsker noget, der er en smule anderledes og lidt længere væk. Med billige flybilletter og smarte pakkeløsninger på ferien, er Alanya blevet en favorit for mange, og dette faktum er helt forståeligt. Det er selvfølgelig også charmen fra Tyrkiet, der lokker turisterne til Alanya.

Du finder ikke mange andre steder i verden, der formår at blande det historiske med det eksotiske på samme måde, som man gør det i Alanya. Du kan bevæge dig rundt i centrum og samtidig fornemme brisen fra kystområdet samt solen, der varmer dit ansigt. Heldigvis er der også mange ting at se udenfor Alanya, hvilket gør billeje i Alanya til et aktuelt emne. Bestil billeje i Alanya hvis du gerne vil komme til steder omkring Alanya, som ikke kun handler om dejlige strande og solbadning.

Hvis du endnu ikke har været i Alanya, så kan du være sikker på, at du får en hel anden oplevelse af Tyrkiet, end du hidtil har haft. Der er langt fra Istanbuls hektiske byliv til den afslappede tilværelse nær stranden på sydkysten. Det er derfor også to forskellige ferieoplevelser, som du skal vælge imellem, hvor Alanya klart er for turisten, der ønsker en ferie med afslapning som hovedformål.

Seværdigheder og attraktioner i Alanya

Den oftest besøgte seværdighed i Alanya er den gamle borg, der befinder sig i byens centrum. Med den centrale placering og den karakteristiske arkitektur, er bygningen med til at understrege byens historiske image, som består trods den mere moderne udvikling, der har været med til at ændre bybilledet de sidste par år. Borgen i Alanya er også lettilgængeligt med en lejebil.

Selvom vejret og strandene har været den hovedsagelige grund til, at turismen pludselig satte ind i Alanya, så er der også mange andre grunde til at besøge stedet. Dette er på grund af mange af de steder, der ligger placeret i nærheden er af historisk karakter, hvor du kan opleve templer fra en svunden tid, Atatürks fortrukne bolig i området og rester fra det tidligere Osmanniske rige.

Hvis man gerne vil have et afbræk fra afslapningsferien på stranden, vil det være en god idé at benytte sig af billeje i Alanya for at kunne få set det hele uden at skulle give sig i kast med at lære den offentlige transport at kende.

Med billeje i Alanya kan du nå at se dobbelt så mange ting på den halve tid, og det gør, at seværdighederne bliver endnu nemmere at opleve, selvom de måske ligger et stykke fra selve byen. Atmosfæren i Tyrkiet tillader dig at være fuldstændig afslappet, også selvom du skal begive dig ud på en tur i en lejebil.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Alanyas børnevenlige strande

Stranden ved selve Alanya er delt i to af et stort klippefremspring. Stranden øst for klippen har mange navne, men kaldes oftest blot for Øststranden, mens stranden mod vest er opkaldt efter den egyptiske dronning Kleopatra. Mange besøgende foretrækker Kleopatra-stranden, da den har finere sand og knapt så mange sten og klipper i vandet. Rejser du med børn, skal du dog være meget opmærksom på at vandet her bliver meget dybt blot få skridt fra vandkanten.

Der er heldigvis også god mulighed for at finde børnevenlige strande i nærheden af Alanya. Benyt for eksempel billeje til at besøge Incekum-stranden, som ligger 25 km vest for Alanya. Her finder I desuden et stort udbud af sjove vandsportsaktiviteter og vandet bliver kun langsomt dybere.

Foretrækker du at nyde ferien på en børnevenlig strand, er Belediye Plaji, øst for Alanyaklippen, også et rigtig godt valg. Denne kommunale strand har blødt sand, legeplads og i øvrigt gode faciliteter, men først og fremmest er den populær blandt børnefamilier fordi vandet de første mange meter fra vandkanten kun langsomt bliver dybere.

Ferie og transport i Alanya

Transport er altid et af hovedemnerne, inden man tager på ferie, og det skal det også være. Dette skyldes selvfølgelig, at det er vigtigt, at man kan bevæge sig rundt – også selvom man er på ferie. Ferien i Alanya er som tidligere nævnt en oase-lignende ferie, som består af afslapning og kultur/historie. Transporten til de forskellige steder kan gøres med taxa og offentlig transport, men ønsker du at være fuldstændig fri og afslappet, så kan billeje være lige det, som dig og din familie har brug for, når I er på ferie i Alanya.

Eksempelvis: Hvis du har en lang flyvetur bag dig, er det sidste du orker at gå i gang med, at finde ud af hvilken bus der kører forbi dit hotel. Netop af denne grund, så foretrækker mange taxa eller billeje i Alanya. Med en lejebil i Alanya slipper du for udgifter til offentlig transport, samtidig med at du bestemmer tempoet og kan besøge de steder, du ønsker.

Billig billeje i Alanya

Flere og flere turister vælger at benytte sig af billeje i Alanya, netop fordi det giver dem den oplevelse af ferie, som de står og mangler i deres hverdag. Det er slet ikke svært med bestilling af billig billeje i Alanya, da man let og billigt kan gøre det her på billeje.info.

I det tørre område, der omringer byen, er der mulighed for at tage sig gode lange ture rundt på vejene og samtidig nyde stilheden, der er karakteristisk for de store sletter i Tyrkiet.

Du kan ved at leje bilen hjemmefra, blive fri for at skulle rode med papirer og forsikringer, når du endelig er ankommet. Det betyder, at det hele faktisk ligger klar, når du ankommer med flyveren, og bilen bare skal tændes og bringes ud på de tyrkiske veje. Alle lejebiler har som udgangspunkt altid et klimaanlæg, da det ellers er ulideligt at køre i bil i Alanyas hede, der på almindelig sommerdage let kommer i nærheden af 40 grader.

Husk at en ferie i Alanya altid er eftertragtet, men har du bil i Alanya, så får du for alvor lov at mærke de skønne sider af Tyrkiet og Alanya. Bestil billig billeje i Alanya for at få Tyrkiets og Alanyas charme spændt fast til din rygmarv.

Find den billigste lejebil i Alanya Find Billeje her --> Sammenlign priser her