Billeje i Istanbul

Istanbul er på mange måder helt uvurderlig for Tyrkiet. Byen er centrum for så mange store historiske begivenheder, at de ikke kan tælles på to hænder. Centrum for Osmannerriget, tidligere kendt som Konstantinopel og hovedstad for al Europas rigdom og storhed i Middelalderen – til nu at være den største by i Tyrkiet – og ikke mindst en af de største byer i verden.

Istanbul er en by, der er delt op mellem Europa og Asien. Derfor kaldes byen også ofte en af de eneste Eurasiske byer, der danner bro mellem de to verdensdele. Og det gør Istanbul bogstaveligt talt over Bosporus strædet, hvor broer forbinder den asiatiske del af byen med den europæiske. Du kan faktisk fortælle venner og bekendte derhjemme, at du både har været på ferie i Europa og Asien, hvis du besøger Istanbul. Bestil billig billeje nu, og vær med til at sikre fornøjelsen af at køre til og fra Asien og Europa.

Byen er også en stor smeltedigel af forskellige kulturer, der er mødtes på forskellige tidspunkter i historien for at forenes og for sammen at bygge denne store by, der stadig står stolt den dag i dag. Med over 15 millioner mennesker snakker størrelsen for sig selv, og derfor kan det hurtigt mærkes, hvordan byen næsten er ved at koge over af liv, da der her både blandes moderne kultur med gamle traditioner.

Kendt som byen fuld af muligheder, bør alle på et eller andet tidspunkt i livet lægge vejen forbi Istanbul, da denne by kun vil gøre dig rigere på så mange oplevelser, at man skulle tro, det var løgn. Desuden har Istanbul også to forskellige lufthavne, som du bør undersøge nærmere, inden du tager til Istanbul. Istanbul Atatürk Lufthavn er placeret på den europæiske del, og Sabiha Gökcen Lufthavn er placeret på den asiatiske del.

Seværdigheder og attraktioner i Istanbul

Seværdighederne i Istanbul er utallige. Blandt de mest kendte kan nævnes Hagia Sofia, Sultanens Topkapi palads, Den Blå Moske og basaren. Alle er helt overdådige konstruktioner, hvor historien har sat sit præg på udformningen, og trods de mange hundrede år på bagen, stadig står uforandret den dag i dag.

Alle disse seværdigheder kan suppleres med attraktioner, såsom for eksempel den tyrkiske passion for fodbold. For at kunne forstå dette, skal man bevæge sig ind på et stadion sammen med de mest ihærdige og fanatiske fodbold-tilhængere, da disse vil hjælpe dig med at komme i stemning til kampen. Du kan i 90 min. få lov at nyde både sejrsbrøl og taber-tårer hos fans fra storklubberne Galatasaray, Fenerbahce og Besiktas. Du kan hurtigt komme til og fra de forskellige stadions, hvis du har en bil. Du kan bestille billig billeje i Istanbul og komme let til de forskellige stadions. Galatasaray har for nylig fået en helt ny stadion, der lige på den europæiske del. Besiktas ligger ligeledes her, mens Fenerbahce hører til i den asiatiske del.

Men Istanbul er også meget mere end alle disse storslåede begivenheder og bygninger. Faktisk er en hel del af charmen opstået, fordi der også ligger så meget kultur i de helt små ting. Ting såsom den traditionelle æblete, du ofte bliver budt hos den lokale tyrker eller de bådture, som man kan tage rundt i byen under den klare stjernehimmel uden at være afhængig af hverken tid eller vejr. Den førnævnte køretur til og fra Asien og Europa med billeje i Istanbul er også et rigtig godt bud på, hvad man kan lave, når man er i Istanbul i Tyrkiet.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Ferie og transport i Istanbul

Da byen som nævnt har en størrelse, der overgår de fleste byer, er der derfor også rig mulighed for transport, uanset hvor du befinder dig. Der er alle mulige måder at transportere sig på, da der både er tog, busser, taxaer, metro, indenrigsfly og meget andet. Du kan via den offentlige transport komme mange steder hen, men desværre er der mange turister, der ikke helt kan komme på bølgelængde med de offentlige transportmuligheder i Istanbul.

Derfor kan billeje i Istanbul absolut anbefales for at slippe uden om netop disse problemer. At køre bil i centrum af Istanbul kan være en oplevelse for sig selv, men er ikke uoverkommelig så længe du bare har styr på din kørsel og sætter dig ind i de tyrkiske trafikregler – desuden er billeje i Istanbul perfekt, hvis man gerne vil opleve at køre over Bosporus strædet eller køre til udkanten af Istanbul, for det er en hel oplevelse for sig selv.

Billig billeje i Istanbul

Hvis du ønsker at få et tilbud på billig billeje i Istanbul, kan det gøres via denne hjemmeside. Der er mange muligheder for at organisere billeje i Istanbul og samtidig arrangere det således, at du henter bilen, når du ankommer til lufthavnen. På den måde slipper du for at skulle tage offentlig transport til dit hotel og spilde tid på at vente.

Der er ydermere den fordel, at du med billeje i Istanbul hurtigt kan komme ud fra byen, hvis du ønsker en pause fra storbyens stress og jag. Der er mange steder du kan nå hen med bil på bare en dag, hvor tempoet er et helt andet end i centrum af Istanbul.

Hvis du ønsker storbyferie med lidt kant, er Istanbul uden tvivl noget for dig. Det er bare om at få købt billetten og lejet bilen, inden det er for sent – der er nemlig flere tusinde års historie, der venter på dig i Istanbul i Tyrkiet.

Hvis du har valgt at leje en bil i Istanbul, så er der dog én vigtig ting, du bør huske på. Nemlig at undgå myldretiden fra 7-9 om morgenen og igen fra kl. 17-19. Der bor som sagt rigtig mange mennesker i Istanbul. Men det er en vigtig del af Istanbul, man skal opleve. Dog er det sjovest i iagttage den udefra, når man ikke selv sidder i bilen og venter i kø.

Find den billigste lejebil i Istanbul Find Billeje her --> Sammenlign priser her