Nyd foråret på Mallorca med billeje

Du kan stadig lige nå at opleve det smukke syn af de blomstrende mandeltræer på Mallorca, som frem til midten af februar forvandler meget af den spanske middelhavsø til et eventyrligt landskab af hvide og lyserøde nuancer. Det syn er i sig selv grund nok til at leje en bil på Mallorca, men resten af foråret byder også på mange unikke oplevelser, som du får mest ud af med billeje.

Ligesom at de blomstrende mandeltræer, som du hovedsageligt finde centralt og mod øst på øen, er en sikker forårsbebuder, er der andre sikre tegn på at Mallorca vækkes til live igen i foråret.

Temperaturen begynder typisk allerede i april at snige sig op over 20 grader, og trods det stadig lidt kølige vand begynder man at se folk nyde året første svømmetur fra en af øens mange skønne strande. Efterhånden som solen får magt i foråret begynder motionscyklister og vandretursfolket også som trækfugle at flokkes til Mallorca. Sidst, men ikke mindst, er det i foråret du med billeje kan opleve talrige spændende festivaller og markeder rundt om på øen.

Bestil billeje på Mallorca hjemmefra, så du får mest muligt ud af ferien. Foto: Eugene ZhyvchikUnsplash

Billeje ideelt til en aktiv ferie i foråret

I foråret er havet omkring Mallorca måske endnu ikke helt varmt nok til en decideret badeferie. Til gengæld er det en ideel årstid, hvis du vil udnytte de mange muligheder, der er for at holde en aktiv ferie med billig billeje på Mallorca. I modsætning til højsommeren, hvor det ofte kan blive ganske hedt, er det i foråret nemlig langt mere behageligt at udforske øens mange cykel- og vandreruter. Faktisk mener det lokale turistkontor, at februar til april er det optimale tidspunkt at holde en aktiv ferie i bjergene på Mallorca.

Særligt bjergkæden Serra de Tramuntana byder på nogle af de mest spektakulære naturoplevelser på øen. Her er masser af vandre- og cykelture at vælge mellem, såsom den berømte langdistance vandrerute GR 221 ‘Ruta de pedra en sec’, der strækker sig 150 km fra den ene hyggelige lille landsby til den anden. Der er dog også talrige kortere stier og ruter, hvis du foretrækker kortere dagsture. Den tredje etape af GR 221 mellem Deià og Sóller er for eksempel en forholdsvis let, men flot vandretur, som hele familien kan være med på.

Hvis du vil kunne prøve nye ruter hver dag, er det en stor fordel at have din egen lejebil på Mallorca. Så kan du nemlig selv frit vælge målet for dagens tur og køre frem til startpunktet uden at skulle bøvle med hverken buskøreplaner eller taxier.

Er du et konkurrencemenneske? Så er det i slutningen april, at du kan prøve kræfter med den berømte Mallorca 312 Cycling Challenge. Her har du maksimalt 14 timer til at gennemføre det 312 kilometer lange cykelløb i Serra de Tramuntana. Løbet starter og slutter i Playa de Muro nær Alcudia.

Vandet er stadig lidt køligt i foråret, men derfor kan man alligevel godt nyde stranden. Foto: Julian DikUnsplash

Forårsmarkeder og festivaler

Udover at du nemt komme rundt til de bedste områder at vandre eller cykle på øen, får du med en lejebil på Mallorca i foråret også lettere ved at komme væk fra turistområderne for at udforske det “rigtige” Mallorca. I foråret er det for eksempel oplagt at køre rundt til nogle af de mange markeder og festivaler, der også kendetegner denne dejlige årstid. Det er et godt sted at prøve lækre delikatesser og købe lokale produkter, herunder oste og kødprodukter, honning, oliven og naturligvis mandler. Fordi du lejer en bil, kan du sagtens nå frem først på dagen. De fleste markeder åbner ved 8-9 tiden og lukker allerede kl. 13. Så det gælder om ikke at sove alt for længe!

I marts er det også et must for enhver madelsker at lægge vejen forbi Street Food Festivalen i Port Adriano. I samme måned afholdes også en stor sejlregatta i den nærliggende Palma-bugt.

Oplev Mallorca i fuldt flor

Det er i det sene forår, hvor vejret efterhånden er som på en god dansk sommerdag med temperaturer midt i 20’erne, at Mallorca viser sig fra sin bedste side. Kan du vente med din forårsrejse helt til maj, vil du således opleve at blomsterne og træerne har nydt godt af forårs- og vinterregnen, mens sommersolen endnu ikke har haft tid til at udtørre jorden.

Det er også i maj, den store musikfestival  Mallorca Live Festival løber af stablen med mange populære, internationale navne på plakaten. Maj er også en måned, hvor mange af landsbyerne rundt om på Mallorca har deres forårsfester. Det er en unik chance for at møde de lokale og opleve deres ældgamle traditioner. Eller måske vil du udnytte de behagelige forårstemperaturer til at prøve nogle af øens mange ankerkendte golfbaner?

Selvom den populære sommerhøjsæson står lige for døren, at der hen i maj stadig gode chancer for at finde ekstra billige lejebiler på Mallorca. Men vent ikke for længe med din bestilling, hvis du vil være sikker på at kunne få den ønskede størrelse bil.

Lavere priser på billeje på Mallorca i foråret

Vil du have mest muligt ud af foråret på Mallorca, er det som regel bedst at booke din lejebil med afhentning allerede i lufthavnen. Så slipper du helt for at skulle bøvle med taxier eller busser for at komme frem til dit hotel efter ankomst. I stedet kan du med det samme tage hul på en oplevelsesrig ferie, hvor du selv bestemmer tempoet.

I søgemaskinen her på Billeje.info, som leveres af CarTrawler, kan du på få sekunder få en oversigt over de billigste priser på billeje i Mallorca. Det inkluderer de aktuelt bedste tilbud fra store, internationale udlejere som Avis, Hertz, Sixt og Europcar, men også en række mindre, lokale udlejere, der også i foråret også ofte har meget konkurrencedygtige tilbud. Er du ude i god tid, er der særligt i foråret, hvor udlejerne kappes lidt mere om kunderne, typisk gode chancer for at finde billige priser på netop den type lejebil, du søger.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *