Starten af den musikalske vej. Foto: Trevor Cox Salford, Creative Commons.

Der er god fornuft i at leje en bil, hvis du holder ferie i Californien. Både den storslået natur og de mange interessante byer er alle inden for din rækkevidde, hvis du benytter billeje. For at opleve en bestemt attraktion omkring 110 kilometer nord for Los Angeles er det faktisk et must at have en bil.

Den musikalske vej i Californien

Det er nok ikke ligefrem en attraktion, som det er værd at køre en omvej efter. Men skulle du befinde dig i nærheden af Lanchaster, som ligger nord for Los Angeles, kan du opleve en af verdens få musikalske veje.

På en kort strækning af vejen, Honda Civic Musical Highway, har man lavet riller i belægningen. Umiddelbart tror man måske det er en form for fartbump, men når du kører over får de bilens dæk til at “spille” en kendt passage fra operaen William Tell.

Vejen blev oprindeligt brugt i en reklamefilm for Honda Civic i 2008. Men efterfølgende blev de få hundrede meters vejstriber så populære, at de nærmeste naboer klagede over larmen. Kommunen valgte derfor at dækkede striberne igen, men var ikke blinde overfor attraktionens turistværdi. Derfor blev de genskabt længere nede af vejen, hvor der er langt til nærmeste nabo.

Man skal eftersigende helst sænke farten til 35 MPH for at melodien lyder rigtig.

Det berømte bilprogram fra BBC, Top Gear, har tidligere været forbi for at teste den musikalske vej i Californien:

Se den musikalske vej på Google Maps

Mangler du flere ideer til en oplevelsesrig bilferie i det vestlige USA? Så læs for eksempel også om ture på den smukke Highway 1

Finde den billigste lejebil i Californien

Vil du have mest muligt ud af din ferie, kan du allerede hjemmefra sikre dig den billigste billeje i Californien.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden. I den få du hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste tilbud fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer i både lufthavne og byer.

Brug eventuelt søgemaskinens filterfunktion til at indsnævre søgeresultatet. Det kan være nyttigt, hvis du kun vil se priser fra bestemte udlejere eller på bestemte biltyper.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *