Det er oplagt at udforske Highway 1 med billeje. Foto: Mark Goebel, Creative Commons.

Holder du ferie i Californien med billeje, bør du unde dig selv en køretur ad Highway 1. Særligt strækningen mellem Castroville og Big Sur er kendt som en af verdens smukkeste vejstrækninger.

Pacific Coast Highway

I princippet strækker Pacific Coast Highway sig helt fra San Francisco i nord til San Diego i syd, og har du tiden venter der dig masser af oplevelsesrige og smukke køreture på hele denne vejstrækning langs Californiens kyst.

Har du dog kun et begrænset antal dage til rådighed, anbefaler kendere af Californien ofte, at du vælger strækningen mellem Castroville og Big Sur.

Denne 74 km lange strækning af den berømte highway 1 løber tæt ude langs den dramatisk kystlinje, og du passerer talrige fantastiske udsigtspunkter – som for eksempel ved den ikoniske Bixby Bridge – hvor du kan lade blikket vandre fra klipperne ud over det enorme Stillehav. Derudover vil du blandt andet undervejs passere den charmerende by Carmel-by-the-Sea, som er kendt for sin skønne natur, der gennem tiden har trukket mange kunstnere til området.

Fremme ved Big Sur regionen kan du nyde synet af bjergene, der ser ud til at rejse sig direkte op af havet. Big Sur er relativt uberørt i forhold til resten af Californiens kyst, og stiller du bilen, er her blandt andet mange muligheder for at tage på flotte vandreture ned til stranden eller gennem redwood-skove. Blandt de mest populære seværdigheder i Bug Sur er McWay Falls og Pfeiffer Beach blandt stederne, der varmt kan anbefales at bruge tid på.

Bixby bridge

Bixby bridge på Highway 1. Foto: Eric Kilby, Creative Commons.

Praktiske tips til din bilferie langs Pacific Coast Highway

Nu til dags er der generelt rigtig gode forhold for billister i Californien med hensyn til moteller, tankstationer osv. Men du skal dog være opmærksom på, at der i særligt i Big Sur regionen kan være stræk, hvor der er langt mellem mulighederne for at tanke. Desuden er benzinpriserne som regel noget højere her, så det er en god ide at have tanket bilen op på forhånd.

Hvilken retning skal du køre i? Der er i princippet ingen tungvejende grund til at køre mod syd fremfor mod nord. Det er faktisk kun, kun planlægger en tur langs hele Californiens kyst, at det kan være værd at overveje at køre efter årstiden for at få det bedst mulige vejr.

Mangler du mere inspiration til en oplevelsesrig ferie med billeje? Så tjek vores bud på 10 af verdens smukkeste køreture med billeje

highway 1 udsigt

Pacific Coast Highway,i Californien. Foto: Maxine Sheppard, Creative Commons.

Bestil billig billeje i Californien

Hvad enten du rejser til det vestlige USA for at køre på Highway 1 eller for eksempel for at tage på roadtrip til nogle af de mange spændende nationalparker, er billeje det oplagte valg.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde den perfekte lejebil til din ferie. Ved at bestille billeje i Californien hjemmefra har du den største chance for at finde en bil af den type, som passer bedst til dine behov.

Du kan bruge søgemaskinen til at finde og bestille billeje i både lufthavne og byer. Ofte er det mest praktiske at kunne afhente sin bil direkte i lufthavnen, men valget er helt dit eget. Husk også at du hos de fleste store biludlejningsfirmaer har mulighed for at benytte “one-way” leje, hvor du afhenter og aflevere din lejebil forskellige steder.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *