Få mere ud af ferien med billeje. Foto: Bob Hall, Creative Commons.

En bilferie i Europa er en chance for at opleve flere lande i løbet af én ferie. Måske er du en af de mange danskere, som i år skal med familien på sommerferie i egen bil eller med billeje, men har du helt styr på færdselsreglerne i udlandet?

Forskellige færdselsreglerne rundt om i Europa

Stena Lines Bilferierapport, som rederiet har gennemført på ni af deres markeder, viser at mange ikke altid sætter sig ordentlig ind i de forskellige landes færdselsregler før ferien. Vidste du for eksempel, at ikke tilladt at tale i mobiltelefon på tankstationer i Frankrig, og at du i Tyskland ikke må køre iført badetøfler.

Selvom de basale færdselsregler naturligvis er de samme i hele Europa, er der alligevel mange mindre variationer landene imellem.

“I Danmark er der eksempelvis stopforbud fem meter før et fodgængerfelt, mens det i Sverige er 10 meter,” fortæller Jari Virtanen, Group Travel Director hos Stena Line.

I rapporten har Stena Line stillede spurgt cirka 1.000 personer i ni europæiske lande, hvilke færdselsregler folk har overtrådt under bilferien. Overtrædelse af hastighedsbegrænsninger, fejlparkering og brug af mobiltelefon er de mest almindelige overtrædelser i samtlige ni lande.

For høj hastighed og fejlparkering

Ifølge Stena Line viser svarene blandt andet, at flest nordmænd (70 procent) overtræder hastighedsgrænsen i bilferien, tyskere og irlændere laver felst fejlparkeringer (over 20 procent) og at fanskmændene ifølge egne oplysninger er mest lovlydige.

Danskere på bilferie skal ikke blot huske at overholde færdselsloven. I mange europæiske lande skal du desuden være opmærksom på såkaldte miljøzoner, hvor du skal have en særlig tilladelse for at køre bil. Læs for eksempel om miljøzoner i Italien.

Bestil billeje til ferien

Trods behovet for at sætte sig ind i nye færdselsregler er billeje stadig den nemmeste måde at komme omkring på i ferien. Vil du have mest muligt ud af ferien, kan du i søgemaskinen her på siden nemt sammenlign priser på billeje i Europa fra en lang række biludlejningfirmaer.

Du kan med fordel bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen, så du kan fortsætte til dit hotel uden forsinkelse og med det samme kan tage hul på ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
  1. Unni Riel
    Unni Riel says:

    Hej , udløser det bøde i Malaga Spanien , hvis man overser en frakørsel og dermed er nødsaget til at fortsætte på en bus/taxa bane?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *