Elon Musk foran Tesla Model S. Foto: Maurizio Pesce, Creative Common.

Da Hope Whisper, den danske pioner inden for el-biler, kørte galt foran et stort publikum i Forum i 1983, var der næppe mange som troede på, at fremtiden tilhørte el-bilerne. I dag ser tingene noget anderledes ud, og manden bag Tesla, Elon Musk, forudsiger nu, at bilfirmaet kan gå hen og blive et af de mest værdifulde selskaber i verden.

Mere værd end Ford og General Motors

Musk er kendt for at udstikke ambitiøse mål for sine projekter, men har også langt hen ad vejen formået at indfri dem. Tesla har således allerede de seneste fem år oplevet en tifoldig stigning i aktieværdien, hvilket gør selskabet til den mest værdifulde amerikanske bilfabrikant foran Ford og General Motors.

I et brev til nogle af selskabets ansatte i Tyskland tilbyder Musk aktier fremfor lønstigning. I den forbindelse forudsiger Musk, at aktieværdien de næste fem til ti år vil opleve en tilsvarende stigning. Det vil ikke blot kunne give en gevaldig bonus til de ansatte, men også gøre Elon Musk til verdens rigeste mand. Han ejer således 22 % af aktierne i Tesla.

Selvom Tesla netop har tilbagekaldt tusindvis af deres biler på grund af problemer med håndbremsen, er der næppe mange som tvivler på, at vi de kommende år vil se flere og flere elbiler på vejene. Udover Tesla har stort set alle de andre store bilfabrikanter satset store beløb på at udvikle nye elbiler og andre miljøvenlige biltyper.

Lej en miljøvenlig bil

Udviklingen har allerede smittet af på biludlejningsbranchen, hvor en række biludlejningsfirmaer nu også tilbyder elbiler. Der er dog endnu tale om et begrænset udvalg, selvom blandt andet Sixt har bestilt Tesla-biler til deres luksus-udvalg, men der er ingen tvivl om, at man også her inden for kort tid vil se en stor udvikling efterhånden som hybrid- og elbilen bliver den nye standard.

Populært at leje elbiler i Danmark

Har du brug for en billig lejebil? Gør det nemt for dig selv og brug søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du hurtigt kan sammenligne priser fra de mange forskellige biludlejere og finde det bedste tilbud på den bil, som passer bedst til dine behov. Du kan med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion, hvis du er på udkig efter en bestemt biltype.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *