Stort farvespil i Timanfaya nationalparken. Foto: Andrés Nieto Porras, Creative Commons.

Kan du løsrive dig fra de skønne strande, er Playa Blanca et godt udgangspunkt for med billeje at udforske Lanzarote. Lej en bil og oplev landskaber, som du aldrig har set magen!

Timanfaya Nationalpark

De kanariske øer er alle dannet ved vulkansk aktivitet. På Lanzarote finder du ikke én stor vulkankegle som for eksempel Teide på Tenerife. Til gengæld kan du på blot 15 minutter køre fra Playa Blanca op til den spektakulære Timanfaya Nationalpark og opleve et landskab, der bedst kan beskrives som “mars-agtigt”. Her åbnede en sprække sig i jorden i 1730 og udspyede derefter lava i 6 år. Lavaen endte med at dække et området på i alt 200 km2 og opslugte 11 landsbyer.

I dag kan du blandt andet fra det naturlige udsigtspunkt på Montaña Rajada derfor betragte et fantastiske landskab af lavaformationer, som strækker sig ud mod kysten.

De fleste kører til Montanas del Fuego besøgscentret inde i nationalparken, hvor der er en parkeringsplads og tourbusser udgår fra på guidede ture rundt i området til de mest bemærkelsesværdige steder. Det er ikke tilladt at køre rundt på egen hånd i parken.

Vil du have en bid mad inden turen går videre, kan du eventuelt lægge vejen forbi restauranten El Diablo, som ligger på Islote de Hilario. Denne er opbygget omkring en ovn med af varme fra undergrunden. Her steges kød, fisk og andre lokale produkter fra øen, som derefter kan nyde med en flot udsigt over parken.

Læs mere om nationalparken på den officielle hjemmeside her

Vil du ikke køre direkte retur til Playa Blanca, er Lanzarote ikke større end at du kan køre helt til den anden ende af øen på under en time for at udforske de vulkanske grotter Cueva de los Verdes.

Bestil billig billeje i Playa Blanca

Vil du have en oplevelsesrig ferie på Lanzarote, er det en god ide at bestille billeje i Playa Blanca hjemmefra. Særligt i højsæsonen kan der være rift om de billigste lejebiler.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler her på siden til hurtigt at sammenligne priser fra de forskellige biludlejningsfirmaer i feriebyen. Du kan naturligvis også vælge at afhente din bil et andet sted, for eksempel i lufthavnen.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *