Fartbøde i en lejebil - det sker der

Enhver bilejer ved, at det kan være en dyr fornøjelse at være fartsynder. Men hvad sker der, hvis du er uheldig at blive “blitzet”, mens du kører lejebil i udlandet?

speedometer
Det kan være dyrt at køre for hurtigt i udlandet. Foto: Mohammed Mustafa, Creative Commons.

Sendes til biludlejningsfirmaet

Det skabte for et par år siden en del overskrifter herhjemme, da den nye ejeransvarslov blev indført. Konsekvensen var blandt andet, at biludlejere og -sælgere selv kan ende med at måtte betale fartbøden, hvis en kunde har kørt op til 30 procent for hurtigt i en demo- eller udlejningsbil og er blevet taget ved en automatisk trafikkontrol.

Bliver du taget i at køre for stærkt i en lejebil i udlandet af en fotovogn eller anden form for automatisk trafikkontrol, er det i første omgang det sammen som sker. Det vil sige, at bøden sendes til bilens ejer, biludlejningsfirmaet. Derefter er fremgangsmåde dog en anden, i det biludlejningsfirmaet ofte vil trække bøden direkte fra dit kreditkort eller fremsende den til dig plus eventuelt et administrationsgebyr.

Du bør altid tjekke, at bøden vedrører lejeperioden, og at det ikke eventuelt i stedet er en anden lejer af samme bil, der har fået den. Biludlejeren må iøvrigt kun hæve penge på dit kreditkort, hvis det er aftalt i lejekontrakten. Læs derfor lejebetingelserne grundigt igennem, så du ved, om du kan risikere efterfølgende hævninger på dit kreditkort.

Generelt vil en fartbøde i udlandet ikke få andre konsekvenser for dig som for eksempel klip i kørekortet. Men laver du en alvorlig færdselsovertrædelse i udlandet, kan du dog for eksempel få kørselsforbud i det pågældende land.

Betaling på stedet

Er det ikke en fotofælde, men derimod politiet som trækker dig ind til siden, kan du få udskrevet en bøde på stedet. Her kan det ifølge FDM ofte godt betale sig hurtigt at få sagen ud af verden, da der i en række lande gives betydelig rabat, hvis du betaler bøden inden for nogle få dage.

Har du spørgsmål angående billeje i udlandet, anbefaler vi, at du starter med at tjekke vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje. Ellers kan du kontakte CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Find billig billeje i udlandet

Det er heldigvis de færreste, som stifter bekendtskab med lovens lange arm, når de benytter billeje i udlandet. Til gengæld oplever mange rejsende, at en lejebil giver en uovertruffen frihed og fleksibilitet til at komme omkring på rejsemålet.

I søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder her på siden, kan du nemt finde og sammenligne priser på lejebiler fra mere end 500 biludlejningsfirmaer i hele verden. Indtast blot hvor og hvornår du har brug for en bil, så får du hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste tilbud.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!