Foto:

Herhjemme droppede man 1. juli 2017 det obligatorisk lægetjek af bilister over 75 år, som ønsker at beholde kørekortet. Men hvordan ser det ud, hvis du som “senior-billist” ønsker at leje en bil?

Erfaring kan opveje fysiske skavanker

Bare fordi du er ved at kommet lidt op i årene, betyder det ikke nødvendigvis, at du bliver en dårligere bilist. Det er dog en kendsgerning, at ens reaktionstid med alderen bliver længere. Det er også vigtigt at være opmærksom på om synet er ved at svigte, eller om ens bevægelighed er blevet mindre. Har du kørt bil hele dit voksne liv, har du dog opbygget en erfaring, som langt hen ad vejen kan opveje de fysiske skavanker, som efterhånden måtte være kommet til.

Ny billist? Så gammel skal du være for at leje bil

Alder ingen begrænsning for billeje, men ..

Befolkningen i de fleste vestlige lande bliver stadig ældre, og dermed stiger andelen af ældre bilister også. Den udvikling har de fleste biludlejningsfirmaer naturligvis også været opmærksomme på og har tilpasset deres lejebetingelser for at få del i det marked, som de rejselystne ældre udgør. Hvor det engang således ikke var unormalt med en øvre aldersgrænse på blot 65 år i betingelserne for biludlejning, er det i dag de færreste store biludlejere, som opererer med en fast øvre aldersgrænse.

Hos Avis Biludlejning står der i deres betingelser for leje i de fleste lande for eksempel, at der ikke er nogle maksimale aldersbegrænsninger, så længe man har haft kørekort i mindst 6 måneder. Tilsvarende er der som udgangspunkt heller ingen øvre aldersbegrænsninger hos andre store biludlejningsfirmaer i EU og USA.

Undtagelser fra reglen

Du skal dog være opmærksom på, at selvom der i de fleste tilfælde ikke er problemer med at leje en bil som ældre billist, kan enkelte lande eller udlejningskontorer have lejebetingelser med en øvre aldersgrænse – også selvom moderselskabet ikke har. Årsagen i disse tilfælde er som regel, at firmaets lokale forsikringsselskab ikke vil dække billister over en vis alder eller kun for en meget høj ekstrapris. Skal du for eksempel til Australien eller Irland, vil mange udlejere her have en øvre aldersgrænse på 75 år. I Frankrig kan du ligeledes støde på mindre, lokale udlejere, som ikke uden videre vil leje deres biler ud til ældre.

Særligt hvis du er over 70 år, bør du derfor læse lejebetingelserne grundigt igennem inden du bestiller billeje. Det kan således ikke garanteres, at du hos alle biludlejere har mulighed for at leje som senior-billist. Skulle du støde på en aldersgrænse, kan du til gengæld næsten med garanti altid finde en anden udlejer i nærheden, som ikke har samme begrænsning.

Det kan du gøre ved hjælp af søgemaskinen fra CarTrawler her på siden. Søgemaskinen indhenter hurtigt priser på billeje fra hundredevis af biludlejningsfirmaer i hele verden, så du nemt kan finde det bedste tilbud på netop den type lejebil, du har brug for.

Læs mere om alder og billeje

Har du andre spørgsmål i forbindelse med billeje? Så tag et kig i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje. Her finder du svar på de meste. Har du spørgsmål vedrørende din billejebestilling, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
 1. kristian andersen
  kristian andersen says:

  Jeg har et spørgsmål, vedrørende alder. Findes der selskaber, hvor man ikke betaler ekstra fordi man er kommet over 70. I Spanien

  Jeg syntes ikke det er ok at opkræve ekstra, der findes jo ikke belæg for at ældre har flere skader, tværtimod.

  VH kristian Andersen

  Svar
  • Lars
   Lars says:

   Det er desværre en udbredt del af det at udleje biler, at der kommer ekstra gebyrer på både det ene og det andet, herunder fører under 25, fører over 70, ekstra fører osv., uden at det nødvendigvis har rod i faktiske omkostninger. Typisk vil udlejningsselskaberne sige, at det er et spørgsmål om forsikring. Jeg kender ikke nogen specifikke selskaber, som ikke har gebyrer for personer over 70 år desværre.

   Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Knud, der er ikke nogen generel regel i Italien om at man ikke lejer biler ud til personer over en bestemt alder. Det er dog op til de enkelte selskaber selv at sætte deres regler, og der kan fx. ved nogle selskaber være tale om at der bliver tillagt et gebyr for personer over/under en bestemt alder. Jeg vil anbefale dig at prøve at lave en søgning i søgemaskinen her på siden og se, hvad der kommer frem.
   Jeg har til eksempel søgt efter en bil i Pisa, hvor den normale pris for den billigste Fiat Panda er 2.521 for en given periode. Jeg kan booke den til den pris som 74-årig, men ikke som 76-årig, for så stiger prisen til 2.704,-. Det ser med andre ord ud til, at skillelinjen her ligger ved 75 år. Man kan stadig booke en bil, men prisen stiger en anelse. Det kan man have en mening om, men det gode er, at det kan lade sig gøre :-)
   OBS: Du kan ‘nemt’ booke bilen ved at oplyse en forkert alder, men det kan ikke anbefales, da det typisk vil blive tjekket ved afhentning (kørekort og pas) og så risikerer man bare at stå uden bil – eller et større gebyr.

   Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Kirsten, det burde ikke være noget problem. Lav en søgning og vælg en bil. Når du så kommer til det sted hvor du skal indtaste dine oplysninger, kan du indtaste din alder hvor der står “Den primære chaufførs alder”. Her går en skillelinje ved 70 år. Når jeg prøver en lille bil og indtaster 83 år går det fint, og uden ekstra omkostninger.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *