Billeje BourgogneLes grangeots, Bourgogne - med billeje kan du udforske den vidunderlige region, Bourgogne på egen hånd. Foto: Toprural

Fra Napoléons eksklusive vin Chambertin til de charmerende Beaujolais’er og bittesmå vinmarker lukket inde bag hegn og gærder for at beskytte den dyrebare jord til eksklusivt fjerkræ i Bresse, fornemt oksekød i Charolais og vidunderlige AOC oste – Bourgogne er et gastronomisk kraftcenter – ja, Frankrigs mave.

Mâcon, grundlagt af romerne som en betydningsfuld indlandshavn i romertiden, ligger i den sydlige del af Bourgogne på TGV-strækningen mellem Paris og Marseille, centreret om den fredfyldte Saôneflod og byens Esplanade Lamartine opkaldt efter det berømte bysbarn, digteren og politikeren Alphonse de Lamartine. På Saônens bredder slentrer byens borgere og nyder livet på caféer og restauranter.

Pouilly-Fuissé på Chardonnaydruen er områdets fornemste vin, men også Saint-Véran og de prisvenlige Mâcon-Villages er fremragende hvide vine, der matcher de lokale råvarer på allerbedste vis.
Vest for Mâcon i Poully-Fuissés vinmarker ligger Solutréklippen i majestætisk formation og har siden midten af det 19. århundrede været en væsentlig arkæologisk gravplads. Et arkæologisk museum er opført underjordisk.
Nord for Solutré og nordvest for Mâcon ligger Cluny, der med sit romanske kloster og klosterkirke fra ca. år 1000 var center for kirkelige aktiviteter gennem hele Middelalderen. Kirken var indtil opførelsen af Peterskirken i Rom i starten af 1600-tallet den største kirkebygning i verden. På trods af ødelæggelser og næsten total udslettelse under Revolutionen er Cluny stadig et berømt valfartssted.
I Tournus nord for Cluny – også med en beliggenhed ud til Saônen – ligger endnu et imposant romansk kloster, Abbaye St-Philibert, der er ældre end den charmerende Tournus by selv – før år 1000, men i modsætning til Clunys kloster er klostret i Tournus velbevaret.
Efter en kulturrejse op gennem Mâconnaisbjergene med Solutré i syd, Cluny i midten og Tournus i nord – og Charolais på vestlige flanke – kan turen atter gå tilbage til Mâcon.


Vis stort kort

Billeje i Frankrig

Skal du holde ferie i Frankrig og har brug for en billig billeje så sammenligner søøgemaskinen priser på billeje fra næsten alle biludlejningsselskaber i Frankarig. BillejeInfo samarbejder med CarTrawler der søger priser på billeje i real time og du kan derfor være sikker på altid at få de aktuelle priser på lejebiler i Frankrig. Du kan læse mere om
billeje i de forskellige byer og lufthaven over hele landet ved at klikke på nedstående link.

Information om billeje i Frankrig

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *