Om blot et par dage skal alle som kører i Frankrig medbringe en godkendt alkotester, men det kan være svært at finde en godkendt måler herhjemme, til gengæld følger den med, når du bestiller en lejebil i Frankrig.

Stoppes man af de franske politi uden den påkrævet alkotester, vanker der en bøde på ca. 80 kr., også selvom man er ædru. Dog forlyder det, at man har valgt i første omgang at lade glemsomme billister slippe med en advarsel, og først begynde at udskrive bøder efter den 1. november.

Krav til godkendte målere

Alkotesterne kan blandt andet købes i franske butikker og benzinstationer, men det er vigtigt at man sikre sig, at det er en godkendt måler, og at den ikke har overskredet udløbsdatoen. At det kun er målere godkendt efter fransk standard, som lever op til de nye regler, har mødt en del kritik uden for Frankrig, da det har vist sig svært at købe målere med det påkrævede NF-logo i andre europæiske lande.

Det har fået den Den internasjonale veitransportunionen (IRU) til at indgive en protest til EU-kommissionen med krav om, at andre målere også skal kunne bruges i Frankrig, samt at de NF-mærkede målere skal være lettere at købe uden for Frankrig. I skrivende stund er en godkendt måler for eksempel udsolgt hos FDM i Danmark.

Bestil billeje i Frankrig

Flere biludlejningsfirmaer har allerede meldt ud, at benytter man billeje i Frankrig denne sommer, vil lejebilen fra udlejers side være udstyret med en godkendt alkotester. Det dog stadig en god ide selv at tjekke om en alkotester er inkluderet i billejen, når du får udleveret din lejebil i Frankrig. Benyt billeje-søgemaskinen her på Billeje.info, hvis du har brug for billig billeje i Frankrig denne sommer. I samarbejde med CarTrawler sammenligner vi priser fra alle biludlejningsfirmaer i Frankrig, og gør det let for dig at finde den billigste lejebil til din ferie.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *