En Defender kommer til sin ret på Island. Foto: Geri, Creative Commons.

I næsten syv årtier har Land Rover’s Defender-model været en af eventyrenes foretrukne biler til offroadkørsel, men til januar er det slut. Da vil Land Rover sende Defender på pension og lukke ned for produktionen i England. Tiden er løbet fra det gamle ikon.

Den ultimative off-roader

Når den sidste Defender ruller af samlebåndet i begyndelsen af 2016, er det uden tvivl til stor fortrydelse blandt mange Land Rover-entusiaster rundt om i verden, som stadig håber, at der vil komme en efterfølger i samme stil.

Land Rover begrunder pensioneringen af Defender-modellen med, at tiden er løbet fra selskabets flagsskib. Modellen er sakket bagud i forhold til nutidens sikkerhedskrav og miljølovgivning.

Selvom Land Rover de senere år har lanceret flere specialudgaver af Defender-modellen med mere ekstraudstyr i kabinen, har modellen været kendt for at være meget minimalisktisk udstyret i forhold til komfort, særligt sammenlignet med mange af nutidens populære SUV-modeller.

Det forventes da også, at efterspørgslen på SUV-biler på verdensplan vil stige de kommende år. Men iagttagere tror det bliver svært at re-lancere Defender-modellen, da mange stadig vil forbinde den med den oprindelige lidt primitive udgave. Desuden har Land Rover allerede modeller som Evoque og Range Rover i deres sortiment, hvor komfort og off-road-egenskaber allerede er kombineret.

Lej en firehjulstrækker

Skal du på bilferie et sted, hvor asfalten måske slipper op, eller vil du bare gerne have en bil med god plads? Så har du hos mange biludlejningsselskaber mulighed for at leje firehjulstrækkere og SUV’er.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde din næste lejebil. Søgemaskinen fra CarTrawler giver dig hurtigt et overblik over de bedste priser, og du kan vælge kun at få vist bestemte biltyper – for eksempel SUV.

Læs mere om firehjulstrækker lejebiler hos CarTrawler

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *