Kia

KiaKoreas ældste bilproducent Kia havde oprindeligt en bilproduktion baseret på Mazda-dele, mens nutidens modeller er dog egne konstruktioner. Sammen med sin sydkoreanske konkurrent Hyundai er Kia ejet af af Hyundai Kia Automotive Group.

Billig billeje med Kia

Kia Rio – sammenlign priser på billeje og lej en billig Kia Rio på BillejeInfo. Foto: theKCB

Et alsidigt firma med vokseværk

Kia blev grundlagt i 1944, men det var først i 1974 at firmaet begyndte at producerer personbiler på licens fra Peugeot og Fiat. I starten producerede Kia i stedet blandt andet cykler, motorcykler og lastbiler. I Danmark er Kia næsten udelukkende kendt for netop sine biler, men også i dag producere Kia mange forskelligartede produkter. Kia viste hurtigt en imponerende vækst og allerede i 80’erne, var firmaet tæt på at match sin nærmeste syd-koreanske konkurrent Hyundia. Kia’s biler vakta da også opmærksomhed internationalt, og nogle modeller blev relanceret under som Ford Festiva og Aspire. Det tog dog ikke mange år før Kia begyndte at indtage de internationale markeder med succes under eget navn.

Kia er således blandt de bedst sælgende bilmærker på det nordamerikanske marked, og der satses også kraftigt på det europæiske bilmarked. Danskerne har da også taget godt imod bilerne fra Kia, og Kia først og fremmest er kendt for en lav pris, får de samtidigt ofte gode anmeldelser for køreegenskaber og stil.

Ifølge Kia producerer firmaet årligt 1,1 millioner biler, som sælges i 160 lande.

Find en Kia lejebil

Netop Kia’s brede udvalg af benzinøkonomiske biler gør dem velegnede som lejebiler, og man finder da også ofte et bredt udvalg af Kia-biler hos biludlejningsfirmaer i Danmark og udlandet. Brug søgemaskinen her på Billeje.info og find priser på leje af for eksempel Kia Cerato, Kia Optima, Kia Picanto, Kia Rio.

Fakta om Kia

  • Grundlagt: 1944
  • Moderselskab: Hyundai Kia Automotive Group.
  • Hovedsæde: Seoul, Sydkorea

Læs også mere om Kia på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!