Billeje standard

De seneste måneders udvikling har givet håb om, at vi i Europa nu er i gang med den sidste fase af pandemien. Allerede inden de sidste restriktioner er ophævet, er danskernes rejselyst kraftigt stigende. Men udover en forsigtig optimisme og tro på et mere almindeligt 2022, giver det også anledning til panderynker i rejsebranchen. Efter at have været underdrejet i næsten to år, har biludlejningsfirmaerne nu svært ved at følge med efterspørgslen.

Har du planer om en rejse med billeje i foråret eller til sommer, skal du være opmærksom på, at der bliver ekstra meget rift om de billigste lejebiler. I år vil det derfor være vigtigere end nogensinde, at du booker i god tid. På de populære rejsemål vil det formentlig være noget nær umuligt at overhovedet at få fat i en lejebil uden en reservation.

Lavt udbud, høj efterspørgsel

Men det meste af verden var mest nedlukket, var der stort set ingen, der lejede biler. For at holde hovedet oven vande reducerede biludlejningsfirmaerne deres omkostninger betydeligt ved at sælge ud af deres lejebiler. Nu, hvor der igen er åbnet op for rejser, og efterspørgslen på billeje er stigende, har udbyderne af biludlejning desperat brug for at øge deres flåder. Men på grund af en global mangel på mikrochips kan bilproducenterne ikke levere nye lejebiler.

Med andre ord vil de markante prisstigninger, som der allerede har været på lejebiler mange steder, endnu præge markedet resten af året. Priserne vil næsten med garanti kun fortsætte opad, desto nærmere vi kommer sommerferien. Det er der desværre ikke så meget at gøre ved. I skrivende stund er det bedste råd, vi kan give dig, at få booket din biludlejning så hurtigt som muligt for at få en rimelig pris. Vent ikke til sidste øjeblik, hvis du vil undgå, at alle lejebilerne er optaget eller meget dyre lejebiler på din feriedestination.

Ekstra tryghed med fri afbestilling

Her midt på vinteren synes du måske, at det endnu er for tidligt at bekymre sig om at booke billeje til årets ferie. Udover prisen er der dog en anden fordel ved at booke i god tid. Skulle du af den ene eller anden grund ikke få brug for din lejebil alligevel, er der således fri afbestilling indtil 48 timer før afhentning på de fleste biler!

I de fleste tilfælde kan du altså trygt reservere din bil, selvom du ikke er 100 % sikker på, om ferien faktisk bliver til noget. Fri afbestilling fremgår af lejebetingelserne på den enkelte bil, så husk at tjekke betingelserne inden du booker bilen.

Undgå begynderfejl ved billeje

Er det ved at være længe siden, du sidst lejede en bil, eller er det første gang? Så får du her nogle korte tips til at undgå de største faldgruber.

  • Tjek lejebetingelser: Husk altid at tjekke dine lejebetingelse grundigt, før du bekræfter din reservation. CarTrawler, som leverer søgemaskinen her på siden, sørger for at alle informationer og eventuelle ekstra omkostninger er angivet.
  • Kreditkort i lejers navn: For at få udleveret din lejebil kræver stort set alle biludlejningsfirmaerne, at de kan reservere et depositum på et kreditkort i lejers navn. Beløbet reserveres på dit kreditkort, så udlejer for eksempel i tilfælde af uheld er sikker på at få dækket eventuelle skader. I skrivende stund accepterer de fleste kun MasterCard, Visa i nogle tilfælde American Express. Læs mere om billeje og kreditkort
  • Husk ID: Du skal naturligvis kunne fremvise ID i form af et kørekort. I udlandet kan det i nogle tilfælde også være nødvendigt med et internationalt kørekort og pas. Sørg altid for, at du kan opfylde de krav, der er angivet i udlejningsbetingelserne, før du bekræfter din reservation.
  • Unødvendige forsikringer: Der er desværre udlejere, som forsøger at prakke kunderne ekstra, unødvendige forsikringer. Bestiller du en lejebil gennem Billeje.info, er de lovpligtige forsikringer altid inkluderet i prisen. Vi anbefaler derudover altid, at du tegner en fuld forsikring uden selvrisiko. Du vil kunne se i søgemaskinen, at forskellen på at leje bil med eller uden selvrisiko typisk er relativ lille. Så undgår du diskussion ved udlevering af din lejebil. Tegner du først fuld forsikring ved udlevering af lejebilen, er prisen ofte meget højre end ved bestilling her på Billeje.info. Læs mere om forsikring af lejebil
  • Kontrollér bilen for skader: Inden du forlader udlejningsfirmaet bør du tag billeder af din lejebil, især hvis bilen allerede har synlige skader. Sikr dig at udlejer noterer disse skader og bed om en kopi af kontrolrapporten.

Få flere gode råd om billeje

Sådan finder du de billigste priser på billeje

Pandemiens efterdønninger har givet priserne på billeje et kraftigt nøk opad. Det er dog stadig muligt at finde gode tilbud, hvis du ser dig for. Det kan du nemt gøre ved at bruge søgemaskinen her på siden. Angiv blot hvor og hvornår du har brug for din bil. Så får du efter få sekunder en oversigt over priser fra Avis, Europcar, Hertz, Sixt og en lang række andre udlejere. Det er din bedste chance for at finde den billigste pris i et højspændt marked.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *