Billeje i Flagstaff lufthavn

Det har aldrig været nemmere at bestille en lejebil til ferien. Nogle få klik ved computeren og der står en bil klar i lufthavnen, når du ankommer til din destination. Men det er vigtigt, at du husker at læse det med småt i kontrakten og at kontrollere lejebilen for fejl.

Gør du ikke det, kan det i værste fald blive en dyr og dårlig oplevelse at leje en bil. Læs med her og få gode råd om billeje, så det går problemfrit næste gang du lejer en bil.

Vær opmærksom på disse faldgruber ved billeje

Hos FDM, som varetager bilisternes interesser, kender man godt til de faldgruber, der kan være i forbindelse med billeje i udlandet.

”Mange bestiller i dag en bil til ferien hjemmefra. Men er man ikke opmærksom på det med småt, risikerer man at acceptere en lejekontrakt fuld af ubehagelige overraskelser. Man skal derfor være særlig opmærksom på, om der for eksempel er fri kilometer, eller om forsikring og selvrisiko er god nok. Eksempelvis dækker kaskoforsikringen på udenlandske udlejningsbiler ikke det samme som en dansk kaskoforsikring. Mange lande har desuden et krav om en minimumsalder. Opfylder man ikke den, risikerer man enten at skulle betale ekstra eller ikke at kunne leje bilen alligevel. Det er ærgerligt,” siger jurist i FDM Helle Brasch.

Desuden skal du altid sørge for at gennemgå udlejningsbilen for fejl og skader, når du får bilen udleveret. Har den allerede buler eller ridser, gælder det om at få dem dokumenteret og ikke mindst gjort udlejeren opmærksom på dem, så der ikke senere opstår en tvist om, hvornår skaderne er sket.

Nedenstående tjekliste med gode råd til billeje, kan hjælpe dig med at minimere risikoen for problemer og uforudsete udgifter:

  • Læs lejekontrakten grundigt igennem, inden du skriver under.
  • Kontrollér bilen for skader, inden du forlader udlejningsfirmaet. Tag billeder af din lejebil, især hvis bilen allerede har skader. Sikr dig at udlejer noterer disse skader og bed om en kopi af kontrolrapporten.
  • Undersøg, om forsikringen dækker godt nok – evt. hvad det koster at sikre dig mod store erstatningskrav og høj selvrisiko. Er forsikringsforholdene uklare, så find en anden udlejer. Det er altid muligt at tilkøbe fuld forsikring ved billeje gennem CarTrawler-søgemaskinen øverst her på Billeje.info. Men måske er du allerede dækket ind takket være en særlig aftale med udbyderen af dit kreditkort eller din eksisterende rejseforsikring? Undersøg det grundigt, så du hverken spilder penge eller er underforsikret, hvis uheldet skulle være ude.
  • Vælg et udlejningsfirma, som du er tryg ved. Er du i tvivl, kan det som tommelfingerregel anbefales at vælge et internationalt anerkendt firma, som også har kontor i Danmark. Så vil det normalt være lettere at klage, hvis der har været problemer, end hvis du efter hjemkomst skal kommunikere med en lokal udlejer på lang afstand. Hos FDM oplever de flest klager over små, lokale udlejningsfirmaer. Her på billeje.info er vores erfaring desuden, at det oftest er de billigste selskaber, som er involveret i tvister.

Tips til den bedste oplevelse med billeje

Du bør som minimum altid gennemgå tjeklisten med gode råd om billeje ovenfor, når du lejer en bil. Derudover er her nogle ekstra tips, som kan sikre dig en god billeje-oplevelse:

  • Lej kun bilen i den tid, du har brug for den. Ofte vil din lejepris per dag ganske vist være billigere, desto flere dage du lejer bilen. Men det kan trods alt sjældent betale sig at leje bilen i længere tid end du har brug for den. Afleverer du bilen før det aftalte tidspunkt, betaler du i de fleste tilfælde stadig for den aftalte lejeperiode – og nogle biludlejningsselskaber opkræver sågar et gebyr, hvis du afleverer bilen meget tidligere end aftalt.
  • Vægter du økonomi højere end komfort, kan du nogle gange spare penge ved at leje din bil fra et udlejningskontor inde i byen i stedet for i din ankomstlufthavn. Husk dog på, at det typisk vil koste både tid og penge at transportere sig fra lufthavnen ind til byen. I de fleste tilfælde vil udgiften til transport fra lufthavn til byen for en hel familie være større end besparelsen på lejebilen. For slet ikke at tale om det ekstra besvær.
  • Bestil en bil, der passer til dit og dine passageres behov. Skal I mange afsted sammen med meget bagage? Så sørg for at bestille en bilmodel, der er stor nok til komfortabelt at rumme jer alle. Er du afsted alene på forretningsrejse, er der til gengæld gode muligheder for at spare en del penge ved at vælge en mindre model. De mindste lejebiler er desuden billigere i brændstof og lettere at parkere inde i byen.
  • Brug et par minutter på at lære bilens funktioner at kende. Hvor sidder det lange lys? Hvad viser instrumentbrættet. Er det en lejebil med automatgear? Kort sagt alt hvad der er anderledes end din egen bil. Du behøver ikke ligefrem læse bilens manual, men en hurtig gennemgang af disse grundlæggende ting er altid en god idé, inden du begiver dig ud på en længere tur i en ny bil.
  • Tag de almindelige forholdsregler, du også ville tage, hvis du var på rejse eller ferie i din egen bil. Lås bilen, når du forlader den. Parker ordentligt (parkeringsbøder bliver videresendt til dig som lejer). Lad ikke værdigenstande ligge fremme. Det gælder alle steder i verden.

Det sidste og måske bedste råd til billeje er, at booke din bil hjemmefra i en søgemaskine som den her på Billeje.info. Det er din bedste mulighed for at i ro og mag at få et overblik over markedet og sammenligne tilbud fra alle de forskellige biludlejningsselskaberne. Så finder du al sandsynlighed en bedre pris på din lejebil, end hvis du blot tjekker priser hos nogle få biludlejere.

Læs også FAQ om billeje her på hjemmesiden, hvor du finder svar på de mest almindelige spørgsmål om at leje bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *