Gode råd omkring billeje i udlandet.FDM har lavet en liste med gode råd, som vil sikre dig en god ferie med billeje i udlandet.

Det har aldrig været nemmere at bestille en udlejningsbil til ferien. Nogle få klik ved computeren og der står en bil klar i lufthavnen, når man ankommer til sin destination. Men det er vigtigt, at huske at læse det med småt i kontrakten og at kontrollere bilen for fejl.

Gør man ikke det, kan det ifølge FDM i værste fald blive en dyr og dårlig oplevelse.

”Mange bestiller i dag en bil til ferien hjemmefra. Men er man ikke opmærksom på det med småt, risikerer man at acceptere en lejekontrakt fuld af ubehagelige overraskelser. Man skal derfor være særlig opmærksom på, om der for eksempel er fri kilometer, eller om forsikring og selvrisiko er god nok. Eksempelvis dækker kaskoforsikringen på udenlandske udlejningsbiler ikke det samme som en dansk kaskoforsikring. Mange lande har desuden et krav om en minimumsalder. Opfylder man ikke den, risikerer man enten at skulle betale ekstra eller ikke at kunne leje bilen alligevel. Det er ærgerligt,” siger jurist i FDM Helle Brasch.

Desuden skal man altid sørge for at gennemgå udlejningsbilen for fejl og skader, når bilen udleveres. Er der buler eller ridser, gælder det om at få dem dokumenteret og gjort udlejeren opmærksom på dem, så der ikke senere opstår tvivl om hvornår skaderne er sket.

FDMs liste med gode råd, som vil sikre dig en god ferie med billeje i udlandet:

  • Læs lejekontrakten grundigt, inden du skriver under.
  • Kontrollér bilen for skader, inden du forlader udlejningsfirmaet. Tag evt. fotos, hvis bilen har skader. Få udlejer til at notere eventuelle skader på lejekontrakten.
  • Undersøg, om forsikringen dækker godt nok – evt. hvad det koster at sikre sig mod store erstatningskrav og for høj selvrisiko. Er du i tvivl om forsikringsforholdene, så find en anden udlejer.
  • Vælg et udlejningsfirma, du er tryg ved, og som opererer i Danmark. FDM oplever flest klager over små, lokale udlejningsfirmaer.

Læs også FAQ om billeje her på hjemmesiden, hvor du finder svar på de mest almindelige spørgsmål om at leje bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *