Madrid Lufthavn er kendt for sin smukke arkitektur. Foto: Kent Wang, CC BY-SA 2.0.

Madrid Barajas Lufthavn er godt på vej til at nå sin kapacitetsgrænse på 70 millioner passagerer årligt, men i øjeblikket er der ingen nærliggende lufthavn ved den spanske hovedstad, som kan tage noget af presset. Derfor er der nu planer om at etablere en ny lavprislufthavn sydøst for Madrid.

Air City Madrid Sud

Hvor mange af Europas andre store hovedstæder betjenes af flere lufthavne, er Madrid Barajas Lufthavn den eneste af sin slags inden for fornuftig køreafstand af Madrid. Det giver problemer for rejsende, når fly af den ene eller anden grund ikke kan lande i Madrid Lufthavn (lufthavnskode: MAD), da flyene så må omdirigeres til Zaragosa eller Valencia, der begge ligger omkring 3 timers kørsel væk.

Ifølge den spanske avis El Pais vil private investorer bygge en lavprislufthavn, Air City Madrid Sud, i Casarrubios del Monte, der ligger bare 30 kilometer sydøst for den Madrid, som kan løse dette problem og samtidig lette presset på den eksisterende lufthavn.

Den kommende lavprislufthavn kan ifølge planerne åben allerede i 2023 og allerede det første år modtage omkring 300.000 passagerer, men skal i løbet af ti år kunne håndtere syv millioner passagerer. Der ligger allerede en lille flyveplads i Casarrubios del Monte, som i dag benyttes af blandt andet en flyveskole og af fritidsflyvere. Myndighederne mangler endnu at godkende etableringen af en rigtig lufthavn, som vil koste 1,1 milliarder kroner.

Bestil billeje i Madrid Lufthavn

Giver de spanske myndigheder tilladelse til at etablere en ny lavprislufthavn ved Madrid, vil der altså endnu gå nogle år før de første fly kan sendes afsted. Indtil da kan du dog med ro i sindet bestille en rejse til den eksisterende lufthavn, som i 2014 tog navneforandring til Adolfo Suárez Madrid-Barajas. 

Madrid lufthavn er ikke blot indgangsporten til den spanske hovedstad, men er med sin placering centralt i landet også et godt udgangspunkt for en ferie med billeje i Spanien. Der er et godt udvalg af biludlejningsfirmaer i lufthavnen, hvilket inkluderer blandt andre Avis, Budget, Hertz og Sixt. De holder til i ankomsthallen i terminal 1 og 4.

Vil du være sikker på, at der er en ledig lejebil, når du ankommer, bør du bestille billeje i Madrid Lufthavn hjemmefra. Det kan du hurtigt gøre i søgemaskinen øverst her på siden, hvor du med én søgning får en oversigt over de aktuelt bedste tilbud fra de forskellige udlejere i lufthavnen.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *