På sigtseeing i den populære Tesla Model S. Foto: werner hillebrand-hansen, Creative Commons.

I de senere år har biludlejningsselskaberne føjet el- og hybridbiler til deres flåder af lejebiler, og nu er mange kunder begyndt at foretrække det miljørigtige alternativ. I en undersøgelse udført i Norge af analyseselskapet YouGov for Avis Biludlejning viser tallene således, at hver tredje nordmand foretrækker at leje en el- eller hybridbil fremfor en almindelig bil.

Miljøhensyn og lave driftsomkostninger med elbiler

Ifølge undersøgelsen er det særligt de kvindelige kunder, som har hensynet til miljøet med ved valget af lejebil. For 60 procent af de adspurgte kvinder angav således dette som den vigtigste grund til at leje en el- eller hybridbil, mens det samme kun gjaldt for 43 procent af mændene. Derudover angives lavere driftsomkostninger som en begrundelse.

Undersøgelsen viser dog også, at der stadig hersker en vis usikkerhed blandt billejekunderne omkring elbilernes rækkevidde og tilgængeligheden af ladestationer. Det er dog ifølge administrerende direktør Ole Grønvold for Avis og Budget Biludlejning i Norge alt sammen noget der allerede er fokus på, og som vil blive forbedret i den nærmeste fremtid.

I Norge har Avis 320 el- og hybridbiler i deres sortiment og tilbyder ligesom i Danmark den populære Nissan Leaf. Men derudover har den mere eksklusive Tesla Model S også fundet vej til Avis, som netop har indgået en aftale med Tesla om at levere erstatningsbiler til Teslakunder, som har deres egen bil på værksted.

Norge satser på elbiler

Det er ikke kun biludlejningsseselskaber som Avis, der oplever en øget interesse for elbiler i Norge. I modsætning til Danmark hvor det store folkelige gennembrud lader vente på sig, kører der allerede el- og hybridbiler i tusindvis rundt på de norske veje.

Det skyldes ikke mindst, at man fra politisk hold har indført en række fordele som incitament til at købe en elbil. Det betyder blandt andet, at elbilerne er fri for afgifter og derfor væsentlig billigere end almindelige biler. Derudover må elbiler benytte busbaner, køre gratis gennem betalingsringen og parkere gratis i storbyer. Sidst men ikke mindst tilbydes elbilejere mange steder i Norge gratis opladning.

Lej en elbil online

Der er som nævnt flere biludlejningsselskaber, som har tilføjet el- og hybridbiler til deres sortiment. Dette er en oplagt mulighed for at teste den nye teknologi, hvis du går med overvejelser om at investere i en elbil. Derudover er elbiler også ofte blot det ideelle valg, hvis du for eksempel har brug for en lejebil i byen.

Brug søgemaskinen her på siden til at bestille din elbil. I søgemaskinen kan du nemt finde de billigste priser på billeje i byer og lufthavne i hele verden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *