Den gamle kystvej på Madeira. Foto: Glen Bowman, Creative Commons.

Den gamle kystvej på Madeira hører til blandt de smukkeste vejstrækninger i verden og er i sig selv grund nok til at bestille billeje til ferien på den portugisiske blomsterø.

ER101 Antigua – oplevelser billeje på Madeira

Vejnettet på Madeira er i de senere år blevet moderniseret, og den gamle ER101-kystvej er i et vist omfang blevet afløst af nye moderne veje, som hurtigere bringer dig rundt på øen.

Trods et moderniseret vejnet kommer det dog ofte bag på førstegangsbesøgende på Madeira, hvor lang tid det tager at komme omkring i bil trods øens beskedne størrelse. Det er dog ikke nødvendigvis en ulempe.

En tur på den oprindelige kystvej, som omkranser hele øen, er for eksempel en enestående oplevelse ikke mindst takket være de formidable udsigter og hyggelige landsbyer, du passerer undervejr. Trods enkelte lukkede strækninger, er der stadig rig mulighed for at følge vejen, som følger Madeiras dramatiske kystlinje. Visse strækninger er da også blevet populære udflugtsmål. Følg skilte med ‘ER101 Antigua’.

En del af attraktionen ved at følge den gamle kystvej – særligt på nordøen – er de til tider mange skarpe kurver, smalle passager, stejle stigninger og nedkørsler. Det vil derfor nok først og fremmest være bilens passagerer, som under kørslen nyder godt af de mange skønne udsigter, mens chaufføren må koncentrere sig om vejen. For at lette turen på den populære vej er der dog for eksempel på den populære strækning mellem São Vicente og Porto Moniz indført ensretning, så du ikke skal bekymre dig om modgående trafik.

Der er desuden rig lejlighed undervejs til at holde ind til siden for at nyde omgivelserne og eventuelt slappe af med en frokost i et enestående natursceneri med fri udsigt over Atlanterhavet.

På den sydlige del af Madeira følger ER101 ligeledes kysten nært, men her er landskabet mere blidt og vejen derfor mindre dramatisk. Det er dog til gengæld på denne del af øen, at man finder mange af de mest populære vandreruter på Madeira. Vil du ud for at strække ben, er der således flere steder gode muligheder for at parkere din lejebil og vandre en tur.

Find flere tips til en aktiv ferie på Madeira

Bestil billig billeje på Madeira

Har du en bil til rådighed, er der masser af muligheder for at tage på udflugter til både natur- og kulturseværdigheder på Madeira. Bestil din lejebil allerede hjemmefra, så du fra dag ét kan udforske den smukke ø.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt og hurtigt finde den billigste billeje på Maderira fra de forskellige biludlejningsfirmaer på øen. Mange vælger at afhente der bil direkte efter ankomst i lufthavnen, men du kan naturligvis også bestille billeje inde i byen, hvis du for eksempel ikke vil have en bil hele ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *