Ring of Kerry. Foto: Alex Ranaldi

En af de største seværdigheder du kan opleve i Irland med billeje, er den naturskønne rute Ring of Kerry på Iveragh halvøen i det sydvestlige hjørne af landet. Selvom turen i princippet kan køres på én dag anbefales det, at du tager en eller gerne flere overnatninger for at få tid til at se de mange seværdigheder og nyde de spektakulære landskaber undervejs.

Den omkring 170 km lange Ring of Kerry følger vejene N70, N71 og R562. De fleste vælger at starte og slutte rundturen i enten Kenmare eller den mere turistede Killarney. Begge byer er med billeje ikke langt fra Kerry lufthavn.

På Ring of Kerry vil du opleve nogle af Irlands smukkeste og uberørte strande langs en til tider dramatiske Atlanterhavskyst, middelalderruiner, bjerge og søer. Selv lokale overvældes af den smukke natur, og må stoppe deres biler for at nyde de smukke udsigter. Det er dog ikke blot landskaberne, som får besøgende fra hele verden til køre Ring of Kerry, men også de mange små hyggelige landsbyer, man passerer undervejs. Her er der rig lejlighed til at besøge ægte irske pubber med traditionel folkemusik sessioner. Benytter du billeje, kan du frit vælge mellem de mange gode hoteller eller Bed & Breakfests undervejs, hvor du vil opleve hvorfor irerne har ry for at være et særdeles gæstfrit folkefærd.

Praktiske råd om Ring of Kerry

Ring of Kerry benyttes af både turistbusser og besøgende i egen bil. Da vejen nogle steder er for smal til at busserne kan passere hinanden praktiseres et system, hvor busser kører ruten med uret, mens bilister bør køre Ring of Kerry mod uret for ikke at blive fanget bag turistbusserne, som lettere forsinkes. Vejene er dog i de senere år forbedret betydeligt, hvilket gør det endnu lettere at nyde de smukke omgivelser.

Husk naturligvis også at man i Irland kører i venstre side af vejen!

Landskab på Ring of Kerry. Bestil lejebil på Billeje.info

Landskab på Ring of Kerry. Foto: DI Florian Fuchs, Wikimedia.

Bestil billeje i Kerry

Vil du opleve Ring of Kerry i dit eget tempo med lejebil, kan du med fordel benytte billeje i Kerry. Vælger du at flyve til Kerry Lufthavn, bør du desuden være opmærksom på det er en forholdsvis lille regional lufthavn, som ikke har gode forbindelser til offentlig transport. Reserverer du en lejebil på forhånd, har du dog blot 20 minutters kørsel til Killarney, hvor turen på Ring of Kerry kan påbegyndes. Med en lejebil kan du ikke blot opleve Ring of Kerry, men har også mulighed for at opleve de andre smukke steder i det sydlige Irland.

Find din lejebil i Kerry i søgemaskinen her på siden, hvor du finder priser på billeje i Irland fra både store og små biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *