Billeje i Paris med Nova Car HireEn af de mange smukke parker i Paris - Med billeje kan du udforkse byernes by, Paris i eget tempo. Foto: zoetnet

Flanér på Champs-Elysées, forbi Louvre og Concordepladsen, se et show og nap et måltid mad – Paris har det hele. Île-de-France er Paris’ kæmpestore, grønne opland – et landbrugsområde også med de dejligste oste, hvor den verdenskendte Brie spiller hovedrollen. Byernes by, kærlighedens by – kært barn med mange appellativer – men start med at orientere dig Paris er inddelt i 20 arrondissementer, dvs. 20 små kommuner eller bydele, som hver og en er en by i byen. Vil du læse om oplevelser med en billig lejebil så læs mere i dette indlæg og få tips til billig billeje i Paris.

Flanér på den strålende Champs-Elysées, sejl på Seinen, der deler Paris i to – en venstre og en højre bred – oplev kunstnerkvarteret på Montmartre-højen, de elegante butikker omkring Madeleinekirken. Tag et hvil i en af Paris’ 45o svalende parker og på de smukke pladser og kig på Sorbonne-universitetet i Latinerkvarteret. På St-Germain finder du de intellektuelles og forfatternes caféer Les 2 Magôts og Café Flore. Her er et fantastisk leben og udsøgte indkøbsmuligheder.

Overalt i Paris bydes på gedigne fødevaremarkeder med de bedste landbrugsvarer, man kan forestille sig. Denne luksus afspejles i utallige spisesteder, hvis køkkener styres af kokke fra Frankrig. Det er en oplevelse at spise i Paris – fra brasserie og bistro til funklende Michelinstjerner.

Kulturens mange facetter strækker sig fra cancan og amour i diverse varietéer til Louvres Mona Lisa med det uudgrundelige smil. Men også kunstnernes sidste hvilested på Père Lachaise kirkegården er et besøg værd, og udsigten fra Eiffeltårnets platforme giver overblik over byernes by – så galt helt ud til danske von Sprechelsens triumfbue i La Défences kvarteret.

Og husk, den offentlige transport i Paris er veludbygget. Både metro, sporgvogne, bus og bycykler fungerer godt og hurtigt.

Et show er en oplevelse, og Crazy Horse er ingen undtagelse. En sofistikeret kabaret med dans, sang og koreografi ligger i yderst professionelle kunstneriske hænder.
Crazy Horse har forført utallige publikummer med smukke kvinder og mænd siden 1951.

En aftentur på Seinen fra Île de la Cité og Notre-Dame under broerne, forbi Louvre og Concordepladsen og ud til Eiffeltårnet inden turen går tilbage. På den 1 time lange tur servers et bistromåltid med hovedret og dessert samt en drink for 19 Euro. Salon med aircondition og åbent dæk.

Fornøjelsestur

Hvis man vil granske en samling af kunstgallerier, nyde en manicure på et af byens chikkeste hoteller, er der ikke noget bedre end tillade sig selv en weekend i Paris. Tag solbrillerne på, tag puddelhunden i snor og forestil dig du er én af de lokale.!
“Luksus, fred og fornøjelse”. Helt ærlig, Baudelaire havde måske ikke det hektiske sted Champs-Élysées i tankerne, da han skrev disse ord, men denne ironiske sætning definerer en livsform, som er typisk fransk.
Denne livsstil, de samme ord inspirerede Henri Matisse til et specielt maleri. Man kan beundre det, da det hænger på Musée National d’Art moderne, en af de største moderne kunstsamlinger i Europa. Og dette er blot én af de ting, som man kan nyde i Paris.

En samling af gallerier.

Paris er smuk. Faktisk er Paris usædvanlig smuk – med mere end 500 museer og monumenter. Lad os begynde med at planlægge vores rute. Hvorfor dog ikke konsultere Tænkeren selv? Musée Rodin er fyldt med erotiske skulpturer, som viser de blide kurver formet af denne billedhugger, skitser, og kunstmaleres liv. En fryd fra start til slut, denne skulpturhave er alene udflugten værd (og 1 Euro i entré er utrolig billig).Melder sulten sig? Det bringer os til Paris’ næste triumf. At spise er at leve. Og det behøver ikke at betyde at skulle forlade flodbankerne for at finde et godt sted. Rundt om hjørnet, venter en lille cafe med lærred-draperet dug – Café du Marché, stedet hvor man kan iagttage livet på gaden og se de lokale handle forskellige varer ind som f.eks. et perfekt brød, en fantasifuld ost, og en flaske vin til rimelig penge – alt sammen medens man nipper til en perfekt og overkommelig snack. Men lad nu være med at få det alt for behageligt, der er mange flere oplevelser før sengetid! Det er tid til at blive imponeret over Musée d’Orsay, stedet for impressionisternes værker. Når vi nu er i nabolaget, er der ingen grund til ikke at besøge “the grand lady herself”, Louvre. Det er så overvældende stort, at man kan tilbringe en hel måned på museet og kun lige snuse til det vigtigste. Der er en belønning, som venter dig bag turistgaderne, nemlig Le Petit Machon på Rue St-Honoré, hvor en to-retters menu koster mindre end 20 Euro og smager dobbelt så godt.Man kan nu bugte sig vestpå efter at have slentret gennem den romantiske Bois du Boulogne med den enorme grønne beplantning (Henrik II’s jagtterræn og stedet for tovtræknings konkurrencerne ved de Olympiske Lege i 1900), smut ind i Marmottan Museum og se Monet’s værker, sammen med vennernes værker, bl.a. Morisot, Pissarro og Renoir. Og hvad nu hvis man ikke kommer på Louvre? Intet problem. Der er så meget andet. Ja, lige fra Corbusier’s favorit stole til den mørke chokolades hemmeligheder, til Dali’s drømme om at sprede elefanter på Montmartre…. mange mindre, mere excentriske museer at besøge. Afslør vinens mysterier, parfumen og den franske måde at ryge på. I Paris er der garanteret et museum, som kan tilfredsstille enhver, også den mest sjældne – og skøre – slags. Der er sågar et galleri som er helliget postens mysterium.

Hemmeligheden at være chik

Efter alle disse hellige vægge og hovmodige sokler, så lad os beundre Paris’ andre fine egenskaber – dens smarte befolkning. Skønheden kan være overfladisk, men folk behøver nødvendigvis ikke være født på den måde. Enhver ærlig lokal indbygger vil fortælle dig følgende: Det er hele regimet. Parisiske kvinder – og mænd – helliger sig ansigtsbehandling, massage og øvrige behandlinger. At forkæle sig selv på en ferie giver et tiltrængt afbræk fra den travle bytur – og er den bedste måde at ligne og føle sig som en ægte pariser. Ønsker du en hurtig behandling, at hvile dine trætte fødder efter at have vandret rundt på gallerierne så få en fodbehandling på en “neglebar” i et af de elskede stormagasiner som Galeries Lafayette og Le Bon Marché. Eller besøg den etniske Hammam de la Grande Mosquée, en overdådig smuk og udsmykket moské fra 1920erne, hvor man blive skrubbet, får dampbad og får en arkitektonisk oplevelse med i købet. Hvis man søger noget helt anderledes, tag til det nye Nuxe Spa. Det har hjemme i en vinkælder fra det 17. århundrede, og de udsatte sten løftes med nutidig flair. Den meget karakteristiske- behandling finder sted i en lille pool bag en glas hvælving. Med sine ekspert hænder, Bernadette, blot en af et halvt dusin “watsu” (vand + shiatsu) praktikanter i Paris, masserer og lindrer hun enhver ømhed, godt hjulpet af rytmiske bølger, når man flyder i det 35 grader varme vand. Fuldstændig som varme teposer!!!

En super luksus oplevelse

Sidst og yderst vigtigt, hvis man har interesse i virkelig at opleve følelsen af en sand Baudelaire luksus, fred og glæde. Bed taxachaufføren køre dig til avenue Montaigne. Her på det fantastiske parisiske hotel, Plaza Athénée, finder man liv, fortryllende bekræftelse på elegance og stil, og hvis Dior Institut spa er klar til at gøre alt for enhver for at gøre det til en super oplevelse. Slip for det luksuøse tøj og prøv en hamman og sauna behandling, få en kop te med brød på sengen i et svagt oplyst afslapningsværelse, ofrer en perfekt fransk manicure, få dine fødder behandlet eller få en times foryngelseskur med en ansigtsbehandling, en himmelsk rygmassage og shiatsu ansigtsløftning. At have belønnet sig selv med en sådan behandling er prisen værd. Efterfølgende er hotellets lounge, Galerie des Gobelins, stedet at besøge og blive set under en skændsel af Baccarat lysestager og stumme iagttagelse af harpenistens arpeggio (akkorder). Om aftenen, er baren et rent modeopvisning, og Alain Ducasse drysser flere Michelin stjerner over middagen end nogen anden chef i historien. Et besøg her rummer al den elegance og stil som Paris kan destillere; selv damernes håndtasker har deres egne stole. Endnu én grund til at blive forelsket i Paris – og med livet.

Oplevelser med billeje i nærheden af Paris

Vi har skrevet om oplevelser i Paris, men bestiller du en billig billeje enten i centrum eller i Paris lufthavn er der masser af andre oplevelser som er nemt at komme til med en lejebil. Besøg f.eks Disneyland Paris for blot at nævne en mulighed. Der findes også mange seværdigheder og oplevelser i området omkring Paris du kan opleve med billeje

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *